Espanyol

ESPANYOL

SEVILLA 2 - 2 ESPANYOL

Un equip irreductible

L’Espanyol aconsegueix un empat d’or malgrat jugar durant els últims minuts amb un home menys per l’expulsió de Víctor Sánchez

Sense De Tomás, Embarba i Wu Lei es vesteixen de golejadors d’un equip afilat i competitiu

sevilla 2 espanyol 2

ESPANYOL:Diego López; Javi López, Bernardo, Cabrera, Pedrosa; Embarba (Calero, 73’), Víctor Sánchez, Marc Roca, Sergi Darder; Calleri (Ferreyra, 81’), Wu Lei (Víctor Gómez, 71’). SEVILLA:Vaclík; Jesús Navas, Diego Carlos, Sergi Gómez, Reguilón (Gudelj, 54’); Fernando, Banega (De Jong, 64’); Suso, Franco Vázquez (Nolito, 45’), Ocampos; En-Nesyri. GOLS:1-0 (15’) Ocampos; 1-1 (35’) Embarba de falta directa; 1-2 (49’) Wu Lei; 2-2 (80’) Suso.ÀRBITRE: Cordero Vega (càntabre) va mostrar targeta groga a Sergi Gómez (33’); Lopetegui (35’); Wu Lei (38’); Víctor Sánchez (48’); Gudelj (58’); Marc Roca (84’); va expulsar Víctor Sánchez (68’) per doble groga.PÚBLIC:24a jornada del campionat de lliga. Estadi Sánchez Pizjuán. 35.661 espectadors van poder veure el partit en directe.
El VAR no va fer expulsar Sergi Gómez en la primera part

L’Espanyol havia d’aprendre a sobreviure sense el jugador del moment en clau blanc-i-blava: Raúl de Tomás. El pitxitxi es va quedar a Barcelona per precaució i pensant en el duel de Zorrilla contra el Valladolid. Calia veure quines prestacions donaria el conjunt d’Abelardo sense el seu davanter de referència. Una baixa important a la qual s’afegia David López i Dídac Vilà, titulars habituals. I l’Espanyol va tornar a demostrar que és un equip competitiu en qualsevol terreny. Un conjunt irreductible que competeix i lluita, amb les seves armes, davant qualsevol tipologia d’adversari. Ahir era un colós el que tenia al davant. Un equip immens i que creix a l’escalf de la seva entregada afició. Però l’Espanyol és un equip irreductible. Indomable per sortir d’una situació complicada i compromesa. On molts veuen tremolor de cames, l’Espanyol hi veu empenta i força per tirar endavant. Ni el gol inicial del Sevilla va fer que els blanc-i-blaus perdessin la cara al partit. Tampoc una expulsió merescuda però frustrada de Sergi Gómez va fer que perdessin l’esma per tirar endavant. Fins i tot per capgirar un resultat amb gols d’Embarba i Wu Lei. L’Espanyol només es va veure frenat per l’expulsió de Víctor Sánchez. Vint minuts de tortura i resistència. A diferència de Vila-real, els blanc-i-blaus es van haver de conformar amb un empat final, però és un punt d’or que dona ales i que continua alimentant la trajectòria de salvació a les portes d’un duel clau contra el Valladolid, diumenge que ve. Un empat sense tres titulars i eixamplant la base de l’equip. Un punt que serveix per continuar teixint l’èpica del patiment d’un conjunt que ha après a competir com els maratonians quan superen la barrera dels trenta quilòmetres. Aquest foc és la màgia de la qual ha dotat Abelardo aquest Espanyol. Un equip molt viu i carregat d’esperança. El punt d’ahir és d’una transcendència que va més enllà de la seva suma per com es produeix.

El Sevilla arribava pressionat en la seva lluita per la Champions. La dinàmica dels últims partits havia instal·lat els nervis al Pizjuán. Els locals van començar el partit amb força intensitat i amb múltiples arribades a l’àrea. Per moments, l’Espanyol estava perdut i destarotat a la medul·lar. Suso era a la sala de màquines i ràpidament es va posar a carburar. Deliciosa assistència del gadità per a Lucas Ocampos. L’argentí rematava el caramel de manera perfecta amb el cap i avançava els andalusos. Setè gol de l’argentí. El millor jugador del Sevilla aquesta temporada. El gol local arribava després d’una bona acció ofensiva de Darder, que havia habilitat per a Wu Lei. El xinès, massa lent en la presa de decisió, no trobava el camí cap a porteria.

El Sevilla vivia el partit amb dolçor i Suso tornava a posar-se l’esmòquing per assistir En-Nesyri. El marroquí veia com Diego López evitava el seu un contra un enviant la pilota al corner. L’Espanyol patia. Tocava serrar les dents i aguantar les escomeses.

L’Espanyol era una illa de patiment, però Calleri va veure un oasi en mig del desert. L’argentí es va plantar tot sol davant Vaclick, però era escombrat per Sergi Gómez. Després de dos minuts, el col·legiat revisava la seva acció mitjançant el VAR. Rectificava la seva acció i la tornava a arbitrar. Assenyalava groga al defensa i falta a la frontal. Empipada monumental del Pizjuán, però també a les files de l’Espanyol, que consideraven que Sergi Gómez havia de ser expulsat perquè era l’últim home. Enmig del caos. Embarba era l’encarregat d’executar la falta directa. El madrileny xutava per sota de la tanca i la pilota s’esmunyia per sota del cos de Banega, que s’havia estirat per evitar el gol. Obra d’art del madrileny, que feia, de la millor manera, la seva primera diana com a blanc-i-blau. Xiulada unànime al Pizjuán. Canvi de guió en el partit. El patiment inicial deixava pas a un Espanyol més ferm que tancava millor les accions ofensives del Sevilla. Els locals passaven d’un partit plàcid a ser un sac de nervis amb un ase dels cops clar: el col·legiat Cordero Vega.

El partit es va incendiar després de la represa. Pilota llarga de Diego López. Pentina Calleri i Wu Lei guanya l’esquena a la defensa per marcar el segon de xut creuat. El partit feia baixada per a l’Espanyol fins a l’expulsió de Víctor Sánchez, per segona groga, que va recargolar el partit de mala manera per als interessos catalans. Això va donar ales als locals, que van empatar amb un golàs de Suso. El Sevilla ho va intentar fins al final i l’Espanyol va aguantar de manera titànica amb les forces al límit. Un empat amb sabor dolç i que expressa, a la perfecció, el creixement de l’Espanyol.

ELS VESTIDORS

És un punt positiu, hem fet un gran partit i no és fàcil jugar al Sánchez Pizjuán, començar perdent i remuntar el partit
No entenem l’acció del VAR. Era expulsió i ja n’acumulem unes quantes d’aquestes
Sergi Darder
MGICAMPISTA de l’Espanyol
L’expulsió de Víctor ho canvia tot, però l’equip ha estat solidari. Continuem molt vius i lluitarem molt
L’equip s’ha mostrat molt solidari i me’n vaig molt content. És un punt molt important
Abelardo Fernández
ENTRENADOR DE L’eSPANYOL
El VAR ha fet perdre el seny a tots dos equips; no s’entén per què reinterpreta una jugada que no és expulsió
Julen Lopetegui
ENTRENADOR DEl sevilla
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)