Espanyol

Un descans en el camí

La prèvia. L’Espanyol disputa l’anada dels setzens de l’Europa League amb el cap centrat en la lliga. Abelardo farà rotacions pensant en Valladolid però no renuncia a plantar cara i donar la sorpresa

L’Espanyol torna a Europa. Aquest és un territori d’alegries per als blanc-i-blaus. De fet, els somriures de la temporada han vingut gràcies a la competició continental. Els millors resultats i el ritme de fiabilitat s’han acostat a l’excel·lència. Uns resultats que van permetre als blanc-i-blaus liderar amb suficiència la seva fase de grups. Contrast total amb la lliga. Un patiment constant per a un equip que, tot i els últims bons resultats, continua instal·lat a la cua de la classificació. Europa s’ha convertit en un bàlsam per als jugadors. Uns futbolistes que afronten el partits relaxats i sense cap pressió a l’esquena. Un gaudi complet, com qui es menja un gelat a mitja tarda o qui assaboreix la calma d’una bona sobretaula. Així afronta el partit d’avui l’Espanyol i també la munió d’aficionats, 1.200, que s’han desplaçat fins a Wolverhampton per veure una eliminatòria europea dotze anys després. L’Espanyol jugarà sense pressió i aquí rau la seva força. Ha trencat pronòstics en la fase prèvia de grups i ara voldrà tornar a insistir en aquest camí.

Jugar a futbol sense preocupacions és sinònim de rauxa. Abelardo farà rotacions pensant en la lliga, però no renuncia a donar la sorpresa i plantar cara al seu adversari. “El més important és la lliga, però aquí no venim a fer turisme. Venim per un bon resultat i és una eliminatòria de 180 minuts. Volem guanyar i competir en la línia que hem seguit fins ara”, va insistir l’asturià, conscient que al davant tindrà el vuitè classificat de la Premier. “És un equip molt ben organitzat tant en atac com en defensa. Són forts en l’estratègia i tenen gent bona com Neto i Moutinho, al davant Raúl Jiménez. És un equip molt perillós en les transicions i amb molta velocitat i que pensen de pressa, com Traoré. Hem de vigilar perquè ens poden matar si no estem atents. Però estic confiat perquè hem competit contra equips similars.”

Els blanc-i-blaus hauran de viure sense Raúl de Tomás. “Té unes molèsties a l’adductor i ara com ara no sabem si podrà estar disponible diumenge a Valladolid. Raúl és un jugador important i ens aporta moltíssim però a Sevilla no hi era i vam fer dos gols”, reblava l’asturià, que viurà el seu primer duel com a tècnic a Europa. “Estem motivats, jo primer, pel fet de ser a l’Europa League. És un repte molt bonic, i més davant 1.200 aficionats nostres que ens acompanyaran.”

Per la seva banda, el seu homòleg, Nuno, té previst anar amb la majoria dels titulars aquesta nit. El Wolverhampton és un dels tapats de la competició. És el favorit per passar, però Nuno mostrava prudència. “Serà un partit dur. La classificació en la lliga no vol dir res, és una competició diferent. És un rival molt dur, amb jugadors de qualitat. L’Abelardo és un bon tècnic, el conec, ja m’he enfrontat amb ell i serà molt difícil. L’Espanyol és un molt bon equip.”

LA PRÈVIA

El més important és la lliga, però aquí no venim a fer turisme. Volem competir i guanyar
Abelardo Fernández
ENTRENADOR DE L’ESPANYOL
Serà un partit dur. La classificació en la lliga no vol dir res. L’Espanyol és un equip de qualitat
Nuno Espírito Santo
entrenador del wOLVERHAMPTON
Eintracht - R. Bull Salzburg
18.55 h (TV:M.LC 6)
Bruges - Manchester United
18.55 h (TV:M.LC 3)
Getafe-Ajax
18.55 h (TV:M.LC 1)
Ludogorets - Inter Milan
18.55 h (M.LC 4)
S. Lisboa - Istanbul B.
18.55 h (TV:M.LC 5)
Cluj-Sevilla
18.55 h (M.LC)
Copenhaguen-Celtic
18.55 h (M.LC 7)
Xakhtar-Benfica
18.55 h (M.LC 8)
Wolves-ESPANYOL
21.00 h (GOL)
Bayer-Porto
21.00 h ((M.LC 2)
APOEL-Basilea
21.00 h (M.LC 7)
Olympiacòs-Arsenal
21.00 h (M.LC)
Roma-Gent
21.00 h (M.LC 3)
AZ - Lask Linz
21.00 h (M.LC 2)
Wolfsburg-Malmö
21.00 h (M.LC 4)
Rangers - S. Braga
21.00 h (M.LC 6)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)