Espanyol

Un duel per no prendre mal

La prèvia. L’Espanyol vol acomiadar-se de l’Europa League netejant la seva imatge contra els Wolves i recuperar forces per al decisiu partit de diumenge contra l’Atlético de Madrid a casa

L’Espanyol posarà fi al seu periple per Europa aquesta nit. La golejada encaixada en l’anada, amb un sever 4-0, fa que sigui una missió impossible plantar-se als vuitens de final. A més, la competició continental ja no figura en el full de ruta de l’equip d’aquí a final de temporada. El partit d’avui és per acomiadar Europa d’una manera digna i davant l’afició. És a dir, amb un triomf al sarró per alimentar les bones sensacions de cara al cap de setmana. La derrota de Valladolid, combinada amb el malson viscut a Anglaterra, ha desaccelerat els bioritmes competitius de la plantilla blanc-i-blava i, per extensió, de la seva parròquia. El partit d’avui ha de servir per esmorteir la mala maror i el pessimisme que s’ha apoderat de l’entorn. És un aperitiu de la lliga. El plat fort on els deixebles d’Abelardo es jugaran les garrofes. No hi ha res més. Una nova desfeta contagiaria la prèvia de la lliga. És cert que són dues competicions diferents, però la delicada situació emocional fa que cada cop, per petit que sigui, afecti la dèbil autoestima del grup. El futbol és un estat d’ànim, com diu la dita, i en el cas de l’Espanyol el moviment d’una simple papallona pot canviar el seu destí. Per tant, el d’aquesta nit és un partit per no prendre mal i per reforçar l’autoestima del grup. Acomiadar Europa després de dotze anys amb un petit somriure i concentrar totes les forces en la lliga.

“Hem de fer un bon partit i guanyar. Busquem això. Hem de pensar a fer un partit diferent del que vam fer allà. Juguem a casa. Intentarem guanyar i mantenir les bones sensacions a casa. És gairebé impossible, però en el futbol mai se sap. Potser donem una sorpresa i podem disputar l’eliminatòria”, deia Abelardo sobre el partit d’aquesta nit. Tot i això, el tècnic és conscient que serà un partit complicat, però no es resigna a no donar la sorpresa: “Que fem quatre gols, ells cap i anar a la pròrroga. S’ha de donar tot a favor. És molt difícil. Busquem bones sensacions, sortir del partit contents. Hem d’intentar guanyar i fer algun gol al principi.” Un partit en què mirarà de reüll el duel de diumenge contra l’Atlético. “La clau és guanyar set partits. No sé si serà aquí o fora. Hem d’anar al 300 per cent. Que no ens salvem? Perquè no ho sé, però hem d’anar a tot drap. Amb 11 punts ningú s’ha salvat, nosaltres farem la proesa. Hem de fer una segona volta d’Europa League.” Per a aquest duel l’asturià s’ha deixat molts homes dels titulars i algun de lesionat com Marc Roca o Bernardo. “Guanyar ens ajudaria a afrontar millor el partit contra l’Atlético. Estic segur que ens salvarem”, va precisar ahir Wu Lei.

Per la seva banda, el Wolverhampton de Nuno arriba amb els deures fets i intentarà evitar qualsevol revifada de l’Espanyol. Tot i això, el tècnic té previst fer algunes rotacions dels homes més importants, com ara Adama Traoré o Moutinho, tots dos molt carregats de cames.

LA PRÈVIA

És gairebé impossible, però en el futbol mai se sap. Potser donarem una sorpresa
Abelardo Fernández
tècnic DE L’ESPANYOL
Guanyar ens ajudaria a afrontar millor el partit contra l’Atlético. Estic segur que ens salvarem
Wu Lei
DAVANTER DE L’eSPANYOL
ESPANYOL - Wolves
18.55 h (M.L.C.)
Porto - Bayer
18.55 h (M.L.C. 6)
Basilea - APOEL
18.55 h (M.L.C. 2)
Gent - Roma
18.55 h (M.L.C. 4)
Lask Linz - AZ
18.55 h (M.L.C. 8)
Malmö - Wolfsburg
18.55 h (M.L.C. 7)
S. Braga - Rangers
18.55 h (M.L.C.)
Istanbul B - Sporting L.
18.55 h (M.L.C.3)
Arsenal - Olympiacòs
21 h (M.L.C. 3)
R. Bull Salzburg - Eintracht
21 h (M.L.C.)
Manchester United - Bruges
21 h (M.L.C. 1)
Ajax - Getafe
21 h. (M.LC.)
Inter Milan - Ludogorets
21 h (M.L.C.)
Sevilla - Cluj
21 h (GOL)
Celtic - Copenhaguen
21 h (M.L.C.)
Benfica - Xakhtar
21 h (M.L.C.)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)