Espanyol

Un final de trajecte dolç

L’Espanyol tanca el seu periple europeu amb un triomf carregat d’esperança davant el repte gegantí de fugir del descens a segona

Calleri signa un ‘hat-trick’ vitamínic, però la defensa catalana torna a ser un autèntic desgavell

Espanyol 3 wolves 2

WOLVES:Rui Patrício; Boly, Coady, Kilman; Doherty, Moutinho, Gibbs-White (Neto, 64’), Dendoncker, Vinagre (Saïss, 59’); Adama Traoré (Jordao, 78’), Podence. ESPANYOL:Andrés Prieto; Víctor Gómez, Naldo, Calero, Pedrosa; Melendo (Pipa, 74’), Víctor Sánchez (Pol Lozano, 60’), David López, Darder (Wu Lei, 67’); Matías Vargas, Calleri. GOLS:1-0 (15’) Calleri (15’) 1-1 (21’) Adama Traoré; 2-1 (56’) Calleri de penal; 2-2 (80’) Doherty; 3-2 Calleri (91’).ÀRBITRE:Marco Guida (italià) va mostrar targeta groga a Adama Traoré (6’); Víctor Sánchez (39’); Kilman (57’); Gibbs-White (63’); Vargas (66’); Calleri (66’).PÚBLIC:Partit de tornada dels setzens de final de l’Europa League al RCDE Stadium. L’anada va acabar 0-4 en contra de l’Espanyol. 14.525 espectadors van veure el partit en directe. GOLS: 1-0 (15’) Calleri (15’) 1-1 (21’) Adama Traoré; 2-1 (56’) Calleri de penal; 2-2 (80’) Doherty; 3-2 Calleri (91’). ÀRBITRE: Marco Guida (italià) va mostrar targeta groga a Adama Traoré (6’); Víctor Sánchez (39’); Kilman (57’); Gibbs-White (63’); Vargas (66’); Calleri (66’). PÚBLIC: Partit de tornada dels setzens de final de l’Europa League al RCDE Stadium. L’anada va acabar 0-4 en contra de l’Espanyol. 14.525 espectadors van veure el partit en directe. GOLS:1-0 (15’) Calleri (15’) 1-1 (21’) Adama Traoré; 2-1 (56’) Calleri de penal; 2-2 (80’) Doherty; 3-2 Calleri (91’).ÀRBITRE:Marco Guida (italià) va mostrar targeta groga a Adama Traoré (6’); Víctor Sánchez (39’); Kilman (57’); Gibbs-White (63’); Vargas (66’); Calleri (66’).PÚBLIC:Partit de tornada dels setzens de final de l’Europa League al RCDE Stadium. L’anada va acabar 0-4 en contra de l’Espanyol. 14.525 espectadors van veure el partit en directe.

Era un partit per no prendre mal i l’Espanyol va acomiadar-se de l’Europa League, dotze anys després, amb una victòria i, com a mínim, salvant els mobles. L’eliminatòria estava sentenciada amb la golejada de l’anada per 4-0. Allà es va desdibuixar la passió continental blanc-i-blava i de tots els seus aficionats. Només l’èpica del futbol i el seu atzar feien pensar en una remuntada impossible i utòpica que no es va produir. L’Espanyol ha de reservar els miracles per a la lliga. Allà és on es decidirà si aquesta temporada és un malson momentani o etern amb el descens a segona. El duel d’ahir es plantejava per no prendre mal. Per demostrar que aquest equip, malgrat les queixalades que li ha clavat el destí, encara té prou esma per redreçar el rumb en un final de curs en què l’èpica, la resiliència i la fe incombustible han d’anar agafades de la mà.

La parròquia blanc-i-blava va desistir, en massa, d’anar a l’estadi. Només un quants irreductibles van decidir acompanyar l’equip en un estadi amb prop de 4.000 seguidors del Wolverhampton que van posar la banda sonora del partit en els minuts inicials. Uns càntics esmorteïts pel gol de Jonathan Calleri. Una brisa d’aire fresc enmig dels dubtes existencials d’una plantilla torturada pel patiment. El gol de l’argentí va il·luminar el camí d’una possible remuntada. I si és el dia? I si podem tocar el cel en una nit inesperada? Es preguntava el fidel periquito encongint el seu cor amb un bri d’optimisme. El conat de remuntada es va avortar sense temps pel desig i les cabòries mentals. El màgic minut 21 coronava el gol d’Adama Traoré. Calero, massa tou en el xut amb el musculat jugador de l’Hospitalet no encertava a rebutjar una pilota. El futbolista de l’Hospitalet aprofitava el regal per fer l’empat amb un xut creuat. Els somni i les il·lusions desapareixien com un castell de sorra. L’onada s’emportava l’efímera construcció. Una bona metàfora de la inconsistència de l’Espanyol al llarg de la temporada i una fidel fotografia de Fernando Calero. Un fitxatge clau a l’estiu convertit en un suplent habitual aquesta temporada. La planificació queda en evidència de manera recurrent, però no hi ha temps per articular cap excusa.

La qüestió era donar una bona imatge i guanyar el partit. Remuntar ja era missió impossible i Calleri va marcar un penal propiciat per una jugada de David López dins l’àrea. Autoestima per al davanter argentí, que només ha marcat un gol en la lliga i que ahir va carregar les piles amb tres de cop. El Wolverhampton va aprofitar el tram final per tornar a posar l’empat en el marcador gràcies a una badada defensiva dels locals. Abelardo es va empipar, ja que veia com la victòria se’ls escapava de les mans i el bon sabor de boca de marxar d’Europa amb un triomf al sarró s’esfumava. El dolor es va mitigar després d’una monumental pífia de Neto que va fallar a porta buida. Pedrosa havia regalat la pilota al jugador portuguès, que es va cobrir la cara amb la samarreta lamentant la seva errada. Acció còmica en tota regla. Però el partit tenia una sorpresa agradable en la nit de Calleri, que tancava una bona actuació amb un hat-trick per amarrar la victòria. Un premi dolç i mercromina per a les ferides de la lliga. I és que en la competició estatal l’Espanyol és un producte inacabat o, si més no, mal estructurat amb les incorporacions de l’estiu passat. Una pluja fina i constant de dubtes que ha devorat la temporada de la il·lusió, la del retorn a Europa, en un vertigen i una ferum de desencís. El conte europeu ha estat un record agredolç. Un bany de melancolia d’una gran temporada anterior i una por absoluta regada amb la incertesa del futur més pròxim. La lliga ja és el plat principal. El tot o res en tretze jornades de lluita intensa amb el cor encongit i la calculador a la mà. El primer capítol, diumenge contra l’Atlético de Madrid. L’objectiu: guanyar set partits, a ritme europeu per fugir del descens i esquivar el destí.

ELS VESTIDORS

Estic satisfet. Hem fet coses bé, però no podem oblidar que han empatat en una jugada ximple i que el 2-3 no l’hem encaixat de casualitat
Cal tenir més contundència defensiva i competir millor de manera global
Abelardo Fernández
Entrenador de l’Espanyol
Estem contents amb el resultat de l’eliminatòria contra un equip com és l’Espanyol
Nuno Espíritu Santo
entrenador dels Wolves
Porto - Bayer 1-3 (1-2)
Basilea - APOEL 1-0 (0-3)
Gent - Roma 1-1(0-1)
Lask Linz - AZ 2-0 -(1-1)
Malmö - Wolfsburg 0-3 (1-2)
S. Braga - Rangers 0-1 (2-3)
Istanbul- Sporting 4-1(1-3)
Arsenal-Olympiac. 1-2 (1-0)
R. Bull - Eintracht x-x(1-0)
(*) Ajornat per tempesta es jugarà avui a les 18h,.
M. United - Bruges 5-0(1-1)
Ajax - Getafe 2-1(0-2)
Inter - Ludogorets 2-1(2-0)
Sevilla - Cluj 0-0(1-1)
Celtic-Copenhaguen 1-3(1-1)
Benfica - Xakhtar 3-3(1-2)
Arsenal-Olympiac. 2-2 (1-0)
R. Bull - Eintracht x-x(1-0)
(*) Ajornat per tempesta es jugarà avui a les 18h,.
M. United - Bruges 5-0(1-1)
Ajax - Getafe 2-1(0-2)
Inter - Ludogorets 2-1(2-0)
Sevilla - Cluj 0-0(1-1)
Celtic-Copenhaguen 1-3(1-1)
Benfica - Xakhtar 3-3(1-2)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)