Espanyol

El camí del pedregar

L’Espanyol no aixeca cap, perd al Sadar amb un solitari gol de Roberto Torres de penal i es complica una mica més la salvació

L’equip blanc-i-blau es manté a la cua i ja té el Celta, l’equip que marca la línia, a sis punts

OSasuna 1 Espanyol 0

RCD ESPANYOL:Diego López, Javi López (Víctor Gómes, 75’), Cabrera, Bernardo, Dídac, Víctor Sánchez, David López, Embarba (Melendo, 69’), Darder, Wu Lei (Calleri, 45’) i RDT. CA OSAUNA:Rubén, Roncaglia, Aridane, David García, Estupiñán, Roberto Torres, Oier, Darko, Kike Barja (Íñigo Pérez, 64’), Rubén García (Nacho Vidal, 90’) i Enric Gallego (Cardona, 78’). GOLS:1-0 (50’) Roberto Torres de penal.ÀRBITRE:De Burgos Bengoetxea.T.G.:Als locals Rubén Garcia i Oier, i al visitant Cabrera.T.V.: Al porter visitant Diego López per doble groga (83’).PÚBLIC:15.737 espectadors al Sadar. Uns 300 aficionats de l’Espanyol.

L’Espanyol va pel pedregar. Sense símptomes de millora ni sensacions a què aferrar-se mentre cau pel precipici. L’equip blanc-i-blau va perdre, ahir, per la mínima (1-0) contra l’Osasuna al Sadar i ja és a sis punts de la salvació amb onze partits per disputar. Potser aquesta és l’única bona notícia. Ahir, contra un equip que no té gaire més que empenta, coratge i valor, l’Espanyol es va mostrar molt rígid, incapaç d’oferir bones prestacions futbolístiques, encallat en les transicions i bloquejat mentalment. No li va faltar actitud a l’equip d’Abelardo, però la falta de confiança i la por de perdre pesa sobre les esquenes dels futbolistes que veuen com, setmana rere setmana, la moneda cau cap a la banda que no toca i la sort els gira l’esquena. Ahir, com ha anat passant tota la temporada, els errors puntuals van marcar el resultat. Víctor Sánchez va cometre un penal absurd per unes mans infantils quan intentava calmar els companys amb un gest amb els braços i Diego López va acabar expulsat per tocar la pilota amb les mans fora de l’àrea després d’una sortida massa tendra a la frontal. Cabrera, un dels pocs que es van salvar del partit d’ahir, va acabar vestint la samarreta lila de porter els darrers minuts d’un duel que acosta l’Espanyol, una mica més, al descens. Gens premonitori va ser que durant l’escalfament dels dos equips abans del duel sonés la cançó Solo vivir del grup local Skalariak. Bé, sí. Per a l’Osasuna, sí. El conjunt rojillo enfonsa l’Espanyol i encarrila la seva permanència en la primera divisió en la temporada del seu retorn a l’elit. I amb ben poc: un gol, fermesa defensiva i poca cosa més.

Sense ambició

La primera part al Sadar va ser soporífera. L’Espanyol va entrar al camp amb molt mal peu i va veure com l’Osasuna tenia les primeres opcions a pilota aturada. De fet, els navarresos s’estan fent forts en aquesta faceta després de la lesió de llarga durada de Chimy Ávila. “M’he equivocat amb l’onze titular i amb al plantejament”, va assumir amb contundència Abelardo, el tècnic d’un Espanyol que només va posar a prova Rubén des de la distància i amb timidesa. RDT, absent durant pràcticament tot el duel, va engaltar un bon xut des de lluny, però salvar la mala primera part que havien fet els dos equips era impossible.

En la segona part, però, tot va canviar. Diego López va intervenir amb una bona mà per evitar el primer gol local, però no va poder fer res en el penal que va decidir el duel. No li ho havia posat gaire fàcil el seu company Víctor Sánchez, que va fer unes mans ridícules dins l’àrea que van suposar l’1-0 de Roberto Torres. El millor jugador rojillo va aturar el temps al Sadar, va colpejar amb suavitat la pilota i va marcar la pena màxima a l’estil Panenka. Una delícia.

D’anada i tornada

Com si fossin les bombolles d’una ampolla de cava, el futbol que no s’havia vist en la primera meitat va sortir disparat. En un camp que recorda l’essència anglesa, els dos equips van protagonitzar deu minuts d’anada i vinguda que podrien haver-se reflectit en el marcador, però les aturades de Diego López i Rubén –va treure una molt bona mà a un xut de Sergi Darder des de la distància– ho van evitar. Els canvis d’Abelardo tampoc van canviar la cara a un Espanyol que, a les acaballes, va tornar a patir un episodi desgraciat.

Diego López va saltar per recollir una pilota dividida a la frontal, però va tocar-la fora de l’àrea i l’àrbitre el va expulsar. Un nou capítol d’una sèrie que sembla no tenir final. Un exemple de l’estat d’atemoriment i de desgràcia en què viu l’equip blanc-i-blau. Cabrera va acabar fent de porter però no va haver d’intervenir per salvar el segon d’un Osasuna que va celebrar el vuitè triomf del curs i un pas més cap a la permanència mentre que l’Espanyol lamentava haver-se acostat una mica més a l’abisme de la segona divisió. L’equip va pel camí del pedregar.

ELS VESTIDORS

Hem fet el pitjor partit des que soc aquí. He errat l’onze i el plantejament del partit
Abelardo Fernández
entrenador de l’Espanyol
Estem molt dolguts per la situació i la gent que ha vingut a animar, però no ens queda sinó seguir
David López
capità de l’ESPANYOL
No hem renunciat a res i l’actitud és bona però de vegades ens equivoquem en el camí que utilitzem
Leandro Cabrera
defensa de l’ESPANYOL
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)