Espanyol

Sis casos de coronavirus confirmats a l’Espanyol

Espanyol. El club blanc-i-blau es converteix en el tercer equip de LaLiga que confirma la detecció del SARS-CoV-2 entre membres de la seva plantilla, després del València i l’Alavés

La crisi del coronavirus ha esclatat de ple dins el vestidor del RCD Espanyol. El club blanc-i-blau va informar ahir a la nit de l’existència d’un total de sis casos positius dins l’entorn del primer equip. No han transcendit per ara els noms de les persones infectades, però segons ha pogut saber L’Esportiu més de la meitat d’aquests sis casos afectarien futbolistes. La resta pertanyen a membres del cos tècnic. Segons el comunicat oficial, tots ells tenen una simptomatologia lleu i estan aïllats als seus domicilis seguint estrictament les recomanacions mèdiques del club.

El focus del contagi hauria pogut produir-se, segons una primera hipòtesi, en el desplaçament a Pamplona del dia 8 de març, en un partit que l’Espanyol va perdre per la mínima contra l’Osasuna (1-0). En aquell desplaçament el club blanc-i-blau va viatjar fins a Pamplona en avió i en l’expedició hi havia al voltant d’unes 30-35 persones entre plantilla, el cos tècnic, els serveis mèdics, la premsa del club, etc.

Curiosament, ahir a la tarda el davanter Raúl de Tomás compartia a les seves xarxes socials una imatge seva amb una mascareta protectora dins del seu vehicle.

La notícia de la detecció d’aquests primers sis casos arriba pocs dies després que l’Espanyol suspengués dijous passat el seu stage a Torremirona, a Navata (Girona). L’equip s’havia concentrat allà per treballar els aspectes físic i tàctic, però el club finalment va decidir suspendre la concentració. L’endemà divendres l’Espanyol aturava definitivament els entrenaments i tancava la ciutat esportiva Dani Jarque i també totes les seves botigues oficials.

L’Espanyol es converteix en el tercer equip de LaLiga que confirma casos de coronavirus en la seva plantilla. Se suma així als dos treballadors de l’Alavés i al València, amb un 35% de la primera plantilla infectada.

Mangala: “Som un perill, no és cap broma!”

“Som un perill en potència per a altres persones. No tothom té la sort de tenir un sistema immune funcional. Cal donar exemple amb el confinament. Això no és cap broma! La contenció és l’única solució.” “Estic confinat a casa, allunyat de la meva família. No tinc símptomes, i això em permet seguir fent exercici. Surto al jardí amb una mascareta i m’entreno. Miro documentals, pel·lícules, jugo als videojocs, llegeixo...” Són paraules d’Eliaquim Mangala a L’Équipe. El central del València se suma al missatge de crida a la responsabilitat que molts esportistes estan difonent aprofitant la seva notorietat mediàtica. Ell és un dels infectats pel SARS-CoV-2. El virus ha castigat amb virulència el València, l’equip amb més positius de LaLiga. Un 35% de la plantilla ha donat positiu. Enrere queden ja les xifres inicials de diumenge, amb cinc infectats (Mangala, Garay, Gayà, el delegat Paco Camarasa i el metge Juan Aliaga).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)