Espanyol

Recuperar les sensacions

Espanyol. Els jugadors han tornat a entrenar-se a la ciutat esportiva Dani Jarque dos mesos després de la darrera sessió. Uns exercicis marcats per les estrictes mesures sanitàries de LaLiga

El 12 de març els jugadors de l’Espanyol van abandonar la concentració de Navata per l’estat d’alarma decretat per l’epidèmia del coronavirus. En aquests dos mesos, els jugadors blanc-i-blaus han vist el futbol des de la distància. El cap anava més ràpid que les cames. Durant molts dies han pogut visualitzar els seus errors i pensar en les motivacions extrínseques i intrínseques per lluitar per la permanència. L’única cosa que no ha canviat (si la competició torna) és la situació de cuer del conjunt barceloní. Els blanc-i-blaus estan abocats a una contrarellotge d’onze jornades per retallar sis punts. Aquesta és la força que mou tots els futbolistes de l’Espanyol per superar una contrarellotge i fugir de les brases del descens.

Tots ells han tornat a trepitjar la gespa de la ciutat esportiva sota un control sanitari molt estricte. Ho han fet dos mesos després de l’últim entrenament a les instal·lacions de Sant Adrià de Besòs. Els jugadors es van repartir en grups de vuit: dues persones als dos gimnasos i dues més als dos camps de futbol de gespa natural. Uns minuts marcats per a cada exercici i canvi d’emplaçament. Una rotació obligada per maximitzar els temps i els exercicis. I així serà cada dia mentre duri aquesta primera fase d’entrenaments individuals que, segons les estimacions del club, fins al 25 de maig no es farà el salt a la segona fase de preparació. Els exercicis físics no van excedir els 50 minuts. Els futbolistes han arribat en tres torns de matí i un de tarda. Els més matiners, en aquesta jornada inaugural, van ser Javi López, Melendo, Dídac Vilà, Calero, Embarba, Wu Lei, Matías Vargas i Raúl de Tomás. El protocol sanitari és molt estricte: ús de mascareta i guants, del cotxe a la gespa i sense passar pels vestidors, i just en arribar, i sense baixar del cotxe, control de temperatura. Tot mil·limètricament programat, des de les ampolles d’aigua individualitzades i marcades, fins a la màxima desinfecció de tots els elements usats després de cada ús. Un altre cop al cotxe sense poder descansar o dutxar-se, recollida, en una bossa segellada, de la roba que s’ha de fer servir el dia següent i la màxima distància física entre cadascuna de les persones que participen en aquests entrenaments.

Això és el que marca el protocol de la lliga, però l’Espanyol ha anat més enllà en les seves mesures de prevenció. Tots els jugadors es van sotmetre a un examen físic personal que determinarà el pla específic a seguir. Una rutina de prevenció de lesions, però també per establir al detall quins són els exercicis per optimitzar el rendiment individual. Però, especialment, amb els futbolistes que han superat la Covid-19, com Wu Lei, Leandro Cabrera i Matías Vargas. Precisament fa uns dies, Facundo Ferreyra parlava de la difícil situació que van viure els contagiats. “Cap dels nois de l’equip va voler sortir a explicar que estaven contagiats. De l’únic que ho vaig saber va ser del Monito Vargas, i ho va passar molt malament”, explicava el davanter blanc-i-blau al programa de ràdio Planeta 947, de l’Argentina. Una de les coses que més preocupen els tècnics és com reaccionaran els futbolistes contagiats, i l’Espanyol és el club de primera més afectat pel coronavirus, amb vuit components de l’equip. El dia a dia marcarà l’evolució d’una plantilla que intentarà preparar-se de la millor manera per afrontar el retorn de la lliga en una data compresa entre el 12 de juny (la visió més optimista) o bé el 26 de juny.

MINIMITZAR RISCOS

Els futbolistes es van sotmetre a un examen personal que determinarà el pla físic a fer

Cabrera, a l’agenda del Liverpool

Molts equips estan pendents del desenllaç final de la lliga. El rotatiu anglès Liverpool Echo assenyalava ahir que Leandro Cabrera és l’objectiu principal de la llista de Klopp per reforçar la defensa red la pròxima temporada en detriment de Dejan Lovren. A més a més, el rotatiu anglès posava l’accent en la idea que un descens facilitaria la sortira de l’uruguaià. Cabrera va arribar a l’Espanyol en el mercat d’hivern a canvi de 9 milions d’euros de traspàs al Getafe. De Cabrera el diari remarca que “pot representar una opció més consistent que Lovren mateix, amb l’avantatge que pot treure la pilota jugada des de darrere”. El central de l’Espanyol no és l’únic de la llista de Klopp, que també conté els noms de Zagadou (Borussia Dortmund), Kouassi (PSG) i Zou Feddal (Betis).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)