Espanyol

Abelardo evita un maldecap

Espanyol. L’asturià tenia una gran preocupació en aquest retorn als entrenament: la quantitat de lesions. En les deu primeres sessions el tècnic ha vist com el treball de prevenció és un èxit

Abelardo Fernández feia moltes setmanes que venia programant les sessions d’entrenaments. Ho feia al costat dels seus ajudants i els preparadors físics de l’entitat. L’organigrama canviava de manera constant a mesura que s’allargava el confinament. Al final, ha estat dos mesos allunyats de la Ciutat Esportiva i la preocupació era evident. El tècnic ja ho havia explicat públicament però també de manera interna. De fet, els seus futbolista també n’eren conscients. “Hi ha un risc elevat de lesions”, recordava la setmana passada el porter, Diego López. De moment, i després de deu sessions d’entrenament, Abelardo pot respirar tranquil no té cap futbolista lesionat. El treball de prevenció i la consciència de tots els futbolistes en seguir al mil·límetre la metodologia de treball tant a casa com en les sessions preparatòries i de gimnàs ha ajudat. Tot i això, les alarmes segueixen actives. L’Espanyol segueix prement l’accelerador pensant en un retorn a la competició. Ara mateix les possibles dates per recomençar la lliga es mouen en una forquilla entre el 12 o el 19 de juny. Des de dilluns, la plantilla s’exercita en grups de deu a l’espera que des del dia 25 es pugui passar de fase i entrenar amb tota la plantilla. Les sessions aniran agafant intensitat de competició amb més protagonisme de la pilota. Però ara els tècnics busquen carregar el fons físic dels futbolistes amb un equilibri prudencial. Per això, estan alternant les sessions individuals amb les dobles. Avui han fet una única sessió de matí que s’ha desenvolupat amb unes temperatures properes als trenta graus. I és que, el termòmetre anirà cap amunt en els pròxims dies i setmanes. Acostumar-se a aquesta sensació també serà important de cara a un epíleg de lliga totalment d’estiu.

Per demà està prevista una nova doble sessió a la Ciutat Esportiva Dani Jarque. La del matí començarà a partir de les 9.00, mentre que la de la tarda, s’iniciarà a partir de les 17.30 hores.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)