Espanyol

Perarnau és assenyalat com el culpable esportiu

Espanyol. La seva destitució anticipa els canvis estructurals a la parcel·la tècnica, en què Rufete tindrà plens poders per fer un organigrama a la seva mida

L’Espanyol va fer oficial el comiat d’Òscar Perarnau. El maresmenc va ser destituït com a responsable de la secretaria tècnica. Un moviment de peces tectòniques que anticipa el gir copernicà que experimentarà l’àrea esportiva del club. Perarnau ha estat víctima directa del mal moment esportiu. El maresmenc era, fins al desembre, el màxim responsable de l’àrea esportiva, però just abans d’iniciar-se el mercat d’hivern va permutar el càrrec amb Francisco Joaquín Pérez Rufete. L’ara director del futbol professional té poders plenipotenciaris per fer i desfer en el futur organigrama esportiu. L’alacantí haurà de moure les peces després de guanyar-se la confiança de Chen Yansheng en un mercat d’hivern amb una despesa rècord de més de 40 milions. Encara no se sap on serà l’Espanyol, si a primera o segona, però la planificació s’ha de fer amb homes de confiança.

Perarnau havia perdut el seu ascendent amb Chen. El maresmenc ha estat la mà dreta del president, tant fora del club com en la seva tornada, el juny del 2017, quan va haver de traçar l’arquitectura del club des del primer equip fins a la base formativa. El maresmenc ha estat la víctima de la mala temporada com a cap visible de l’àrea esportiva durant aquest temps, però pel camí ha implementat diverses estructures internes que ha millorat l’engranatge del club. Una feina grisa i de despatx que no ha tingut la rellevància dels focus però sí dels professionals. Això no obstant, la mala temporada dels primers equips masculí i femení ha acabat per arrossegar-lo. Ell ha pagat el desgavell de la planificació, i pel camí també marxaran diversos col·laboradors. El primer, Fran Navarro, fins ara un dels coordinadors del futbol de base, que no serà renovat.

Ara Francisco Joaquín Pérez Rufete té el camí lliure per bastir un nou projecte, i amb gent de la seva confiança. De fet, ja va fer el primer pas en aquest mercat d’hivern fent una inversió milionària, i aquesta és la seva targeta de presentació. Rufete té previst implementar diverses estratègies que ja va utilitzar per reordenar el València en un moment crític. Ara queda saber si a primera o segona.

Compensació per a abonats i socis

L’Espanyol ha presentat mesures per compensar els socis i abonats per la pandèmia. El primer punt és la decisió de regalar a tots els socis actuals el carnet de soci de la temporada vinent. Els 27.883 socis rebran gratuïtament el carnet per a la temporada 2020/21. Amb aquesta maniobra, l’entitat s’assegura no perdre massa social per la crisi de la pandèmia o, fins i tot, per un hipotètic descens tot i que no dona accés a l’estadi.

Els abonats també tindran una compensació del 20% en l’abonament d’aquest curs, amb diverses opcions a escollir. Per exemple, les persones en situació d’atur podran rebre l’import del 20% de l’abonament en metàl·lic si així ho sol·liciten. Una altra manera és un descompte del 20% de l’abonament de la temporada vinent.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)