Espanyol

David López : “ Estàvem bloquejats, l’aturada ens ha vingut bé”

Espanyol. El migcampista, un dels pesos pesants del vestidor, assegura que el repte de salvar la categoria és el més gran de la seva vida

Un dels capitans de l’Espanyol, David López, ha parlat en roda de premsa aquest migdia. Aquestes han estat les seves respostes:

Com es troba?: “Cansat. Però la feina que fem ara ja se sembla més al futbol que tots coneixem. Tenim poc temps i l’hem d’aprofitar de la millor manera i amb molt de compte per no lesionar-nos. Les sensacions són molt bones. Les primeres setmanes ens vam sentir molt estranys, després d’haver estat tant de temps aturats i entrenant a casa. Però ara ja podem entrenar en grups més grans i ens anem adaptant millor.”

Estan preparats?: “Tres setmanes d’entrenament són poques després de dos mesos sense entrenar, però ja tenim bones sensacions, amb la pilota i sense. Serà una lliga d’onze jornades i el risc de lesió serà alt.”

Jugar-se la vida en onze jornades: “Han estat mesos d’incertesa, per la situació general i per la lliga. Arribaven veus que deien que no es reprendria la competició, que baixaríem.. I, al mateix temps, havíem de preparar-nos per si havíem de tornar. Han estat setmanes dures. Però ja estem aquí i pensem en el primer partit. Ho viurem dia a dia, com una lliga a part.”

L’aturada, pot ser beneficiosa?: “Crec que si. Estàvem bloquejats abans de l’aturada. El partit contra l’Osasuna ens va fer molt mal. Haver estat aturats ens ha vingut bé. Hem fet un reset que ens pot beneficiar.”

Companys que han patit la Covid-19. “Un dels motius pels qual som especialment damnificats per aquesta situació és que tenim uns quants jugadors que han patit el coronavirus, als quals els ha costat molt tornar a córrer i treballar situacions aeròbiques. Algun d’ells ha hagut d’estar molt de temps en repòs, al llit. I ara, tornar a començar de zero, els costa. No estan al nivell de la resta. I els necessitarem en les onze jornades que queden.”

El factor local no comptarà: “És complicat. No té res a veure un partit sense públic amb un partit amb públic. És un altre dels perjudicis que tenim. A casa havíem de jugar partits importants i l’ajuda de l’afició era decisiva. No la tindrem i se’ns farà encara més difícil. Però ens hem fet a la idea que, tot i les dificultats, ho hem de treure endavant.”

Salvar l’Espanyol, el repte més gran de la seva vida?: “Si, és un repte molt complicat que suposarà molta despesa física i mental. Som conscients d’això i ens trencarem la cara perquè així sigui.”

Un inici amb energia: “No és el mateix un equip que no es juga res que nosaltres, que ens ho juguem tot. No podrem reservar res per al següent partit. Quan acabi un partit i, 72 hores després, haguem de jugar un altre sense saber amb quins jugadors podrem comptar... Per nosaltres, que ens juguem la vida, serà molt difícil.”

El primer partit, més que tres punts: “Serà important. Els primers partits marcaran molt com passarem aquest mes, però no ens hem d’obssessionar amb cada partit. Ens ho hem de prendre com un conjunt d’onze partits.”

Salvació enguany i Europa l’any passat: “Per mi seria més maco assolir la salvació aquest any que haver entrat a Europa l’any passat. Seria més emocionant, a part que el curs passat vaig lesionar-me. És un repte difícil, però maco.”

Por al contagi: “No es pot perdre aquesta por, és normal. Tenim por quan anem al súper o a fer un passeig. En el futbol, una mica més. Cada dia em trobo amb persones amb les quals no puc mantenir la distància social.”

Mig camp o defensa?: “He demostrat que puc aportar coses molt bones en les dues posicions. És un fet favorable per a l’equip. Quan vaig començar a jugar de central em sentia més còmode al mig del camp, però ara ja estic bé a les dues posicions. El que no m’agradaria és anar canviant a cada jornada.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)