Espanyol

Abelardo:“L’Espanyol sempre ha sortit de reptes difícils i ho tornarà a fer”

Espanyol. “No estem aquí per rendir-nos” ha explicat l’asturià que considera el partit davant l’Alavés com “transcendental” i sap que necessiten una puntuació de Champions per continuar a primera

Abelardo Fernández ha comparegut aquesta tarda per fer una valoració d’aquestes setmanes atípiques d’entrenament per la pandèmica i calibrar quin és l’estat de forma dels seus futbolistes a una setmana per tornar a competir davant l’Alavés. El tècnic ha deixat clar que aquesta tornada abrupta de lliga posarà a prova a tots els equips i és conscicent que cap plantilla encara està preparada del tot per tornar. Malgrat això, sap que tots els equips estan en les mateixes condicions. Ara només té present el partit davant l’Alavés. “No és una final però si un partit transcendental”.

Aquestes són les frases de la seva compareixença d’aquesta tarda feta telemàticament amb els periodistes que cobreixen l’actualitat del club blanc-i-blau.

VALORACIÓ.

“Han estat setmanes estranyes i mai he entrenat, en tota la meva carrera, de manera individual, després per grups i ara tot junts. Els jugadors han arribat bé i hem vist que han fet els deures a casa i contents dels entrenaments però, per damunt de tot, des del dilluns passat hem començat a entrenar de veritat fent exercicis tàctics i de disposició sobre el terreny de joc. Encara ens queda una setmana abans de tornar a competir”.

AMB QUIN PERCENTATGE ARRIBA LA PLANTILLA?

“No ho sé en quin percentatge estem. És difícil saber-ho. No hem entrenat igual que si estiguéssim en vacances. No estem al cent per cent però esperem arribar a un percentatge òptim per competir amb garanties”.

EL REPTE MÉS GRAN DE LA SEVA CARRERA.

“He tingut reptes molt difícils pujar i mantenir a l’Sporting sense poder fitxar i mantenir a l’Alavés a primera. Ara sé que tenim un repte molt important al davant i serà molt important pels jugadors i l’entitat.

ONZE FINALS.

“Comença una lliga a onze partits i a tots ens ha canviat la forma de veure la vida i ens ha afectat. En l’àmbit esportiu, no m’agrada això de les 11 finals. Sabem que si perdem els primers tres o quatre partits ja no quedaran set finals. Hem de sumar punts per ficar-nos en la lluita i el primer objectiu, encara que soni a tòpic, és el més important.

PARTIT ALAVÉS.

“És un partit molt important. No dic que estarem fora si perdem els tres primers partits, serà encara més difícil, però davant l’Alavés és un partit molt important. Si guanyem ens posarem en una situació de tres o quatre punts i, de nou, en la lluita. El partit de l’Alavés no és una final però si un partit transcendental.

LESIONS I CORONAVIRUS.

Hi ha hagut les típiques molèsties però cap lesió important. Això és el més important però ens queden encara dies. Hi ha jugadors que han passat el coronavirus i no han pogut assimilar els entrenaments. Sobretot els primers entrenaments. Veurem, en una setmana, amb qui puc comptar.

HORARI.

Ens perjudicarà igual que l’Alavés. Esperem que no ens agafi un dia d’aquests de molta calor a Barcelona. Sí que em preocupa el fet de tenir un dia menys de descans davant el Getafe. Després esperem que ens beneficiï a nosaltres. EN aquest sentit serà important gestionar la plantilla.

CORONAVIRUS

“Hi ha jugadors que ho han notat al principi i és normal, altres que han tingut alguna molèstia. Però no hem tingut cap lesió d’importància. Esperem que sigui així fins a final de la lliga”.

PAMPLONA.

Més que abatut estava fastiguejat. Jo vaig tenir molta responsabilitat de com va sortir. Em vaig equivocar jo. Vaig agafar l’Sporting i l’Alavés en situacions complicades i soc el primer que soc optimista. És un repte difícil, ho sabem, però es pot aconseguir i els futbolistes estan mentalitzats. Ens deixarem la pell per l’Espanyol.

TORNADA.

“No hem tingut temps de tornar amb garanties però tots estem igual. M’hauria agradat estar amb la plantilla més temps”.

ATURADA I BENEFICI MENTAL.

“Pot ser, crec que hem vingut amb energies renovades i moltes ganes. Hem de netejar la ment. No sé que hauria passat i haguéssim seguint jugant. Ara tenim 11 partits en cinc setmanes i cada partit serà una guerra total”.

CINC CANVIS.

“És beneficiós pels entrenadors perquè podem realitzar cinc canvis però és un avantatge pels equips grans que, en teoria, tenen millors plantilles. A mi m’agrada perquè pot canviar més i encara més el fet de poder anar amb 23 convocats. Jo crec que això, com passa en un mundial, ho mantindria”.

ESTAT FÍSIC.

“Ningú arribarà a un percentatge alt de preparació. La lliga no ens ha consultat als tècnics. Amb mi ningú ha parlat. Sé que és complicat retardar la lliga. El problema és el fet d’entrenar poc tots junts. Ens hem d’adaptar tots”.

PÚBLIC ESTADIS.

M’encantaria. El futbol és una altra cosa sense gent a les grades. Tant de bo puguem tenir gents als estadis abans d’acabar la lliga, encara que sigui al 30 per cent dels aforaments.

CORCHIA.

“No estaria per jugar i, a més, no té fitxa. Ha patit una petita recaiguda al genoll”.

SALVACIÓ.

“Intentarem sortir d’aquesta situació. No ens rendirem, ni abaixarem els braços. Sabem que hem tingut problemes, és una lliga estranya i hem tingut jugador amb la Covid 19. Molts problemes però jo, com asturià, mai em rendeixo i els pericos són així. Sé que necessitem una puntuació de Champions League per salvar-nos però podem fer-ho. Tots tenim fe des del president, passant pel director esportiu i els jugadors. L’Espanyol sempre ha sortit de reptes difícils i ho tornarà a fer”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)