Espanyol

Continuar la remuntada

Espanyol. El conjunt d’Abelardo espera continuar la seva escalada contra el sempre rocós Getafe, tocat per la seva darrera derrota a Granada

L’Espanyol va viure una jornada rodona amb el retorn de la lliga. Una combinació perfecta amb un triomf solvent contra l’Alavés i les derrotes dels seus adversaris per la permanència: el Leganés, el Mallorca, el Celta i l’Eibar. En només una jornada ha retallat tres punts al descens, que ara es troba a tres. Tan a prop i tan lluny, com diria el bolero. Això és el que li passa pel cap a Abelardo, que sap que encara queda una llarga odissea fins a assolir la mel de la salvació. “Quan falten deu jornades no podem donar a ningú per mort o per viu. Queden molts punts en joc”, insistia l’asturià, que continuava amb el seu discurs d’objectiu de proximitat. “En la situació en què estem hem de guanyar. He notat l’equip més content. Alliberats, no, perquè no estem salvats. L’objectiu és cada partit. No podem mirar més enllà i hem de guanyar com sigui per escalar posicions”, advertia, per rematar-ho amb un detall gens casual: “Hem de centrar-nos en nosaltres. Tot i ser últims, depenem del que fem.”

Els catalans tindran al davant el Getafe, un equip rocós per definició que posarà a prova l’escalada blanc-i-blava. “És un equipàs. No és una sorpresa, és una realitat, lluita per entrar a la Champions. És un grup espectacular, està molt treballat i Bordalás està demostrant que és un gran entrenador. El Getafe és un mirall on mirar-nos molts equips”, deia Abelardo, que haurà de dosificar esforços i preveure com fer mal a un adversari consistent però amb mal gust de boca per la darrera derrota contra el Granada. Els madrilenys es van deixar remuntar un partit que guanyaven en el descans per dos errors defensius. Una situació anòmala per a un equip que fa de la seva fiabilitat defensiva el seu segell de qualitat. “Qui cometi menys errors tindrà més a favor per guanyar. Dissabte vam fer un bon partit en atac i defensa i aquesta és la clau. Hem de ser conscients del que ens juguem i la línia és la de dissabte”, recordava Abelardo.

Per la seva banda, Bordalás transita en el camí contrari: recuperar velles sensacions. “A la lliga hi ha una gran igualtat i la classificació no compta. No ens podem fixar en la classificació de l’Espanyol, és un gran equip. És un partit molt important i els nois ho saben”, deia com a advertència l’alacantí.

LA PRÈVIA

En la situació en què estem hem de guanyar. No podem mirar més enllà del següent partit
Abelardo Fernández
ENTRENADOR DE L’ESPANYOL
A la lliga hi ha una gran igualtat. La classificació no compta. L’Espanyol és un gran equip
José Bordalás
ENTRENADOR DEL GETAFE

Raúl De Tomás, fora de la llista

Raúl de Tomás té una tendinitis al genoll que l’està frenant fins al punt de no poder-se entrenar al mateix ritme que la resta del grup. Diumenge no va poder completar la sessió amb el grup. “Veurem què passa, no és bon senyal”, deia el tècnic asturià, conscient que el madrileny no viatjarà a Getafe. El calendari està comprimit i amb dos partits per setmana qualsevol lesió pot ser letal. Per això, el cos tècnic i els metges estan portant amb molta precaució l’estat d’RDT. La consigna és no forçar per evitar mals majors i per això es quedarà a Barcelona. És una mala notícia per a Abelardo no poder comptar amb el futbolista més letal de cara a porteria.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)