Espanyol

L’Espanyol mostra les seves misèries davant el Llevant(1-3)

Espanyol. Els blanc-i-blaus perden un duel vital, per les seves aspiracions de salvació, i tornen a evidenciar signes de debilitat defensiva previs al confinament

L’Espanyol ha perdut una oportunitat d’or de ficar-se, de ple, en la lluita per la salvació i completar un magnífic retorn de lliga sumant un set de nou en els tres primers partits. La derrota és d’aquelles que fan mal i més veien com s’hauria posat la classificació amb un triomf. Qualsevol victòria era un salt anímic però l’Espanyol no ha trobat el camí durant la primera part i quan millor ha estat els catalans ha arribat el segon gol del Llevant. Una diana que ha anestesiat els blanc-i-blaus que han acabat el partit mentalment morts i desballestats. Ara caldrà veure a quina distància queda la salvació que es podria allunyar a més d’un partit de distància si el Celta i l’Eibar guanyen els seus partits.

L’Espanyol ha començat e partit amb força però ràpidament s’ha dispers per la verticalitat del Llevant. Els visitant han aprofitat una desconnexió letal de la defensa blanc-i-blava per avançar en el marcador amb un gol de Borja Mayoral. Patia l’Espanyol i el Llevant ha anat més amunt per inquietar els dominis de Diego López. Un equip que es mou a batzegades però que també té importants forats en defensa. Una jugada d’estratègia ha servit a l’Espanyol per posar l’empat en el marcador. Cabrera, que ha vist una groga i no estarà al Benito Villamarín, servia des de la banda. La seva potència amb les mans ha desplaçat la pilota fins 28 metres on s’ha trobat amb el cap de David López. El santcugatenc li ha guanyat el salt a Melero per rematar al fons de la xarxa. Oxigen pels blanc-i-blaus que, tot i això, no han acabat de trobar-se còmodes sobre el rectangle de joc. El Llevant, abans del descans, ha gaudit d’una immillorable ocasió per fer el segon. Un defensa de l’Espanyol ha refusat al pal una centrada de Clerc. La següent jugada acaba en gol de Campaña però el col·legiat on ha anul·lat pe fora de joc.

La segona part ha servit a l’Espanyol per millorar les seves prestacions conscients que l’empat era estèril per les seves pretensions. Calleri i Embarba feien escalfar els guants a Aitor. Més ben col·locat sobre la gespa, els deixebles d’Abelardo han mostrat una imatge més afilada eixamplant el camp i buscant el joc per bandes. Però quan millor s’ha mostrat l’Espanyol, el Llevant feia saltar les alarmes de la defensa. Bardhi ha controlat entre tres homes vestits de blanc-i-blau i es treia un xut per fer el segon. Trencadissa dels locals que han tornat a fer aigües en defensa. El gol ha fet molt mal a l’Espanyol i el Llevant ha buscat la sentència. Diego López ha evitat el gol de Clerc i minuts més tard ha posat els guant en un bon xut de Bardhi. L’Espanyol a la lona i O Pulpo mantenia en vida els blanc-i-blaus. Però el Llevant ha tingut temps per burxar la ferida blanc-i-blava amb un autogol de Pedrosa que ha rematat al fons de la xarxa una centrada de Carlos Clerc. Era la plena decadència local i un cop de mala sort que deixa tocat a l’Espanyol.

Aquesta derrota és una patacada per l’Espanyol que, encara, té vuit finals però ha perdut una gran ocasió de comprimir la zona de descens i posar pressió als seus adversaris per la permanència. Tocarà rectificar davant el Betis i, el més important, guanyar autoestima en un moment delicat de la temporada. Avui l’Espanyol sembla que s’ha oblidat de la fermesa i li tornen a entrar els dubtes que tenia abans del confinament. Un equip que no té capacitat per redreçar els partits quan se li posen coll amunt i que té una falta de gol preocupant. Unes misèries que ha despullat el Llevant.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)