Espanyol

Rufete: “Estic aquí per donar la cara”

Espanyol. “Soc una persona de club. Ho he fet perquè ho havia de fer després de parlar amb el president”, diu el nou tècnic blanc-i-blau: “Comença una etapa de set partits, la més important de les nostres vides”

Francisco Joaquín Pérez Rufete és el quart entrenador de l’Espanyol aquesta temporada un cop s’ha consumat, aquest matí, el cessament d’Abelardo. El director general esportiu ha decidit fer-se càrrec de l’equip amb la missió de lluitar per una salvació que, ara mateix, sembla un impossible. Queden 21 punts en joc, set finals, però una distància a retallar de vuit punts amb l’Eibar (el Celta, després del seu empat amb el Barça, ja està a deu punts). Aquest és el panorama que s’ha trobat Rufete que aquesta tarda ha fet el primer entrenament amb els seus nous jugadors. Mínimes consignes ha donat l’alacantí en un sol entrenament a 24 hores de jugar contra el Real Madrid. “Soc una persona que estic en el club i ho he fet perquè ho havia de fer després de parlar amb el consell i el president. Estic aquí per donar la cara, ho he fet com a jugador i ara. Puc canviar coses i la situació i el context crec que puc ajudar. No em comparo amb ningú. Si aconseguim que la nostra gent estigui orgullosa els defraudarem molt menys”, ha explicat el nou tècnic de l’Espanyol. Rufete ha deixat clar que el seu pas de baixar a la gespa s’ha consensuat amb el president. “És una situació molt complicada i que em plantegen i si, havia de fer un pas endavant, ho he fet. Confio en els meus jugadors i ara tenim el primer partit. Ara només hi ha un partit que és el de demà”. Rufete ha remarcat que és un tècnic interí i estarà, en aquesta aventura, al costat de Raúl Tamudo. La resta de les seves frases més destacades són les següents:

IDEA DE JOC.

“Intentaré que els nostres jugadors juguin convençuts. Tenen possibilitats de fer coses molt bones dins d’un terreny de joc i que l’equip sigui sòlid i solidari i confiança. No farem res sense confiança. Hem de pensar que podem guanyar. I després, tot i la dificultat, anirem amb aquest partit i davant del Real Madrid. Treballarem fort i passi el que passi que la gent que estem aquí dins donem la cara”

EL SEU ROL

“Soc interí. El meu repte és que els jugadors sortint amb la mentalitat que no som inferiors al Real Madrid. Mirem aquest partit i no més enllà. Sortirem a competir. Ara volem un missatge senzill: hem de ser solidaris en defensa i saber que fer quan tenim la pilota perquè hi ha bons jugadors. Insisteixo, sé que la gent està en un moment difícil i ningú s’ho esperava però fins que tinguem la possibilitat d’aconseguir objectiu ho hem de fer. Ara el més

JERARQUIA DINS DEL CLUB

“Sóc una persona de club i el que pugui perdre ja ho veurem amb el temps però soc dels que pensa que podem guanyar alguna cosa perquè, del contrari, no estaria aquí. Són situacions que fora ens veuen des d’una perspectiva i des de dins, jo era el responsable del primer equip, però amb una estructura. Tinc una part important de responsabilitat i no tinc cap mena de dubte. Però també penso que els jugadors són molt més bons dels que han demostrat fins ara.

ABELARDO.

“Jo estava molt content treballant amb ell però ara comença una etapa de set partits, la més important de les nostres vides”.

PLA DE PARTIT

“Hi haurà un pla de partit però estaria molt content si acabem amb un bon resultat i els jugadors hagin tingut la capacitat d’adaptar-se a les situacions de partit. Si ells ho fan, farem un partit per competir”.

CUERS.

“Ara som els pitjors per resultats i estadístiques però em toquen set partits i esperem aconseguir l’objectiu tot i la dificultat. Ara ens queden set partits per canviar i no tenim més crèdit”.

ALTES I BAIXES.

“Ara actuaré com a entrenador. Hem de respectar la professió tot i que no canviarem de la nit al dia”.

ABELARDO.

“He apostat per ell i hi ha una cosa que la gent ha d’entendre. Un club és una estructura i hi ha decisions que es prenen més a dalt de què és un càrrec. No cal buscar tantes coses quan s’agafa una decisió. Estic content del suport que l’he donat i quan se’m planteja això estic alliberat de qualsevol cosa i per això estic tranquil”.

LLISTA DE CONVOCATS.

Pedrosa, Víctor Sánchez, Naldo, Wu Lei, Darder, Raúl de Tomás, Calleri, Diego López, Melendo, David López, Javi López, Dídac Vilà, Cabrera, Bernardo, Marc Roca, Monito Vargas, Embarba, Calero, Oier, Pol Lozano, Campuzano, Nico Melamed i Víctor Gómez. Cabrera, Bernardo, Dídac i Matías Vargas.

“Iturraspe és una decisió tècnicA i Ferreyra i Pipa tenen molèsties”, ha justificat Rufete.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)