Espanyol

Rufete: “Ens queda una setmana per tancar el llibre. Després farem un club de veritat”

Espanyol. El tècnic torna a apel·lar a l’orgull per no deixar-se anar tot i el descens. Reconeix que RDT i Cabrera tenen vies per marxar a un altre club

Francisco Joaquín Pérez Rufete ha fet la seva roda de premsa prèvia al partit de demà (14 h. RCDE Stadium davant l’Eibar). Els blanc-i-blaus s’ha entrenat a la mateixa hora del partit, un horari força complicat per jugar per la calor intensa i que ha estat motiu de queixa formal de l’Espanyol cap a LaLiga. “Hi ha altres horaris i hem hagut de fer dos grups perquè no hi hagi tants jugadors fora amb aquesta calor. Després hi ha la humitat. Aquest horari no és bo per l’Espanyol ni per a cap club”, ha dit el tècnic. Més enllà d’això, serà el primer partit en què l’Espanyol ja no es juga res. Els blanc-i-blaus ja estan matemàticament a segona divisió després de la desfeta dijous al Camp Nou i només queda lluitar per l’orgull. “No ha canviat res. Hem de seguir lluitant i treballant per competir.

Ens juguem l’orgull i l’escuts i fins el final lluitarem per això. L’Eibar té la seva situació però, des de fa setmanes, estan entrant jugadors joves que són el futur del club”.

Ara Rufete podria utilitzar les últimes tres jornades per fer alguna prova de cara al curs vinent i veure algun futbolista jove que li podria encaixar. “Ja ho estem fent en els últims partits han entrat jugadors joves”. En l’aspecte personal el tècnic també buscarà sumar els seus primers punts. De moment ha disputat quatre partits i ha encaixat quatre derrotes. “És una putada la situació en què estem. La motivació que tinc me l’ha donat els jugadors però ens queden tres partits i hem d’anar a per la victòria en els tres partits que queden. Jo no tinc cap queixa de ningú”.

Més enllà d’això, la roda de premsa ha anat en direcció a la planificació esportiva. Rufete ha deixat clar que tot començarà a moure’s un cop acabi la lliga.

NOU ENTRENADOR

“Encara ens queda una setmana i el club està treballant. Després d’aquesta setmana començarem a prendre decisions per confeccionar una plantilla i generar confiança en la nostra gent. Primer hem de tancar aquest capítol. Ara estem treballant en coses però queda una setmana per definir-ho tot”.

MERCAT.

“Serà un mercat difícil i nosaltres tenim el handicap de formar una plantilla forta i per aconseguir el nostre objectiu d’ascens. El món del futbol haurà d’adaptar-se a les noves circumstàncies”.

PLANTILLA DE FUTUR.

“Ara estic dins i ho estic analitzant tot. Hem de tancar aquest cicle bé. Representem un club i una afició i no podem acabar de qualsevol manera. Hem de treballar en una situació diferent que és segona i primera i això és diferent.

RDT I CABRERA.

“Sabem que era difícil signar-los i les peculiaritats dels seus contractes. Van deixar grans clubs per venir amb nosaltres Parlarem amb ells i són part important del club fins que succeeixi el contrari. Hem de cuidar la informació confidencial. Ja s’ha dit. Ell té una possibilitat de sortir a un equip de primera sempre que es donin els condicionants. El preu de compra segueixen sent els 60 milions d’euros. El Lele també està en una situació similar. Tenim una debilitat que és la categoria però sé de la seva implicació”, ha explicat el tècnic. La possible sortida de tots dos jugadors es pot donar si els futbolistes tenen un club que pagui integrament les seves fitxes. Seria una cessió.

ESTRUCTURA DE CLUB

“En una estructura gran, i com és l’espanyol, jo tinc la meva part de responsabilitats però hi ha una cosa molt important que jo no sóc el que ho decideixo tot en aquest club i formo part d’una estructura sinó seria el màxim mandatari. El club ha apostat per mi per fer un nou model del club. Jo després tornaré al meu lloc un cop acabin aquests set partits. Estic aquí perquè m’ho van demanar. Em cremi o no em cremi. He donat la cara. Ens queda una setmana per tancar aquest llibre. Després farem un club de veritat, el director esportiu ha de ser qui t’informi de quina és la clàusula d’RDT i no altres. Cal fer un equip amb fam i que tingui objectiu de pertinença. Després cal menjar el terreny a qui sigui. Hem de crèixer des d’aquí i quan sortir al camp tinguem dolor per perdre i alegria per guanyar”.

ENTRENADOR.

“No hem d’anar ràpid. Li vam donar molta prioritat a l’Europa League i no a la lliga. La qualitat la tindrem però és important tenir la il·lusió i la fam de pujar a primera però aquest no és l’objectiu final si no de consolidació”.

LLISTA DE CONVOCATS.

Rufete ha donat la llista de convocats pel partit de demà davant l’Eibar. Són baixa Calero i el sancionat Pol Lozano; torna Calleri, i entra el jove Ferran Jutglà. La convocatòria és la següent: Pedrosa, Víctor Sánchez, Naldo, Wu Lei, Sergi Darder, RDT, Calleri, Diego López, Melendo, David López, Javi López, Dídac, Cabrera, Bernardo, Marc Roca, Matías Vargas, Embarba, Oier, Campuzano, Nico Melamed, Víctor Gómez, Villahermosa,Ferran Jutglà.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)