Espanyol

Rufete: “He donat la cara i això té un risc”

Espanyol. “He fet moltes coses malament, però alguna hauré fet bé. El que sí que estic fent és assumir la responsabilitat”, diu el tècnic cada dia més qüestionat per l’afició

Francisco Joaquín Pérez Rufete està carregant amb la feixuga càrrega de cada derrota. El tècnic interí, però director esportiu, va fer el pas de fer-se càrrec de l’Espanyol amb la voluntat de netejar la imatge d’un equip. Fins ara veu com la seva targeta de presentació ja té a la motxilla cinc derrotes en cinc partits. Només queden dos duels davant el València, dijous a Mestalla, i diumenge contra el Celta a casa. Ara mateix els bioritmes competitius de l’equip estan sota zero posant un colofó tètric a una temporada paupèrrima. Rufete ha tornat a insistir que ell “està per donar la cara pel club” però cada derrota és una taca més en el seu currículum. A més a més, l’afició l’assenyala com un dels culpables de l’actual descens a segona. Tot i això, i de moment, segueix comptant amb el beneplàcit del president, Chen Yansheng. La seva roda de premsa ha hagut de respondre a preguntes sobre la idoneïtat que sigui ell qui porti la renovació de l’equip a segona en mig de crítiques cada cop més fortes de l’entorn. “L’afició té el dret de donar la seva opinió. Estic aquí perquè formo part del projecte. Amb tota la humilitat que pugui tenir, intento fer les coses el millor possible. He fet moltes coses malament, però alguna hauré fet bé. La realitat és que estic donant la cara i ho estic fent el millor possible. El que sí que estic fent és assumir la responsabilitat”, ha dit Rufete. La derrota és una d’aquelles que fan mal i l’Espanyol ja suma set derrotes consecutives en lliga després de perdre davant de l’Eibar avui. És el rècord negatiu de l’entitat. Mai havia passat en tota la història. “La planificació estarà en marxa quan acabi la temporada. Quan ho intentés i no et surt res, la frustració es multiplica per dos. Hem de tractar de revertir la situació als partits que queden”, s’ha justificat el tècnic que comença a estar desbordat per la situació i veu com ficar-se el xandall d’entrenador pot tenir els seus riscos. “He donat la cara i això té un risc. Però, ho he fet tota la vida i ho tornaria a fer. Perquè crec en els jugadors i les persones que formen el projecte. Sé que vaig en un vaixell que ha de navegar cap endavant. Puc agradar més o menys a la gent però pel meu club sempre donaré la cara”, ha reblat.

Una de les polèmiques de la prèvia van estar orientades a les crítiques de Rufete per revelar informació confidencial dels contractes de Cabrera i RDT. Tots dos poden marxar cedits a un club de primera que li pagui la fitxa. Unes crítiques que semblaven apuntar al director general, José María Durán. “No anava dirigit a ningú. No em referia a José María Durán. És important que per ser el club que volem ser, els temes confidencials es quedin a casa”.

Per últim, el tècnic ha deixat clar que utilitzarà els últims dos partits de lliga per donar minuts a joves futbolistes “d’aquí al final, anirà entrant gent de casa perquè agafi experiència”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)