Espanyol

El dilema de Wu Lei

Espanyol. Prendrà una decisió sobre el seu futur un cop acabi aquest curs. L’entorn familiar l’empeny a quedar-se, però hi ha altres factors a tenir en compte

Wu Lei va arribar el gener del 2019 a l’Espanyol. El futbolista està encantat amb la seva tria malgrat el desencís de baixar a segona. El xinès no oblida la icònica tarda del 17 de maig del 2019, quan va sortir aclamat per l’afició després d’aconseguir la classificació per a l’Europa League. “És el dia més important de la meva carrera”, va arribar a dir el futbolista, que en aquell moment va entendre el que era l’Espanyol. Acostumat a una relació social més freda al seu país, ha quedat encantat amb l’escalf dels aficionats blanc-i-blaus. Tot i això, ara mateix el futur de Wu Lei és una incògnita. El jugador, un cop acabi la temporada, prendrà una decisió en ferm. Un dels grans motius per quedar-se és la seva vida a Barcelona amb la seva família. El seu nucli familiar l’empeny a quedar-se i els seus fills estan adaptats a la vida de Barcelona i Catalunya. De fet, en el poc més d’un any que fa que és a Catalunya s’ha fet un fart de conèixer els racons més característics de la geografia catalana, com bé ha radiografiat mitjançant les xarxes socials.

En les últimes setmanes molts equips han trucat a la seva porta. Un dels més interessats era el Wolverhampton, de la Premier League i rival de l’Espanyol a l’Europa League, però el futbolista ha tancat aquesta porta. De fet, tampoc preveu cap sortida exòtica a una lliga menor com la de Turquia o la dels Emirats. Ara mateix, i si no hi ha cap oferta temptadora de la lliga o d’un equip potent europeu, el xinès es debat entre continuar a l’Espanyol, tot i jugar a segona, o bé tornar a la Xina. El club blanc-i-blau ja sap que pot comptar, teòricament, amb el futbolista fins al 31 de desembre, quan se li acaba el contracte. De fet, podria jugar fins Nadal amb l’Espanyol i després fer les maletes per tornar a la Xina, on la Superlliga comença al gener. Tot i això, el contracte de Wu Lei és molt peculiar i inclou diverses clàusules confidencials. De fet, no s’ha xifrat el preu de la seva cessió del Xangai SIPG ni els emoluments del futbolista, que té una xifra baixa per la seva cotització a la Xina però elevada per la contenció salarial que haurà de fer el club blanc-i-blau pel fet de baixar a segona. Però la gran part del seu salari procedeix dels patrocinis que genera amb la seva imatge i dels quals té tots els drets.

Tot i això, hi ha un tema patriòtic. Es pot permetre la Xina tenir el seu millor futbolista jugant a segona? Però, tot i això, jugant en aquesta categoria pot millorar, de manera ostensible, la seva quota de gols. En tot cas, l’Espanyol veuria amb bons ulls la continuïtat de Wu Lei, ja no només per un tema esportiu sinó també per un tema econòmic i, especialment, fonamentat en els patrocinis. Uns guanys que no variarien gaire amb l’equip a primera o segona si Wu Lei continua a l’equip. El jugador té la clau, però Chen i el Xangai SIPG també tindran pes en la decisió final.

LaLiga perdria un referent

Wu Lei és la punta de llança de LaLiga i el reclam principal per tenir rellevància mediàtica i competir amb l’omnipresent Premier League anglesa. De fet, la patronal futbolística ha vist com la lliga ha guanyat rellevància en el gegant asiàtic gràcies a la figura del davanter de l’Espanyol. La marxa del crac xinès seria un cop dur per a LaLiga en la seva estratègia d’expansió i, tot i baixar a segona, la patronal podria continuar presumint amb la seva figura sota l’aixopluc de la seva marca. Hi perdria LaLiga, amb la seva marxa, i també l’Espanyol, que sap que molts patrocinis estan vinculats a la figura del xinès i en un moment tan delicat, amb la pandèmia i amb el descens a segona, la seva sortida seria un bastó més a les rodes per a la digestió econòmica de l’entitat blanc-i-blava.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)