Espanyol

Ascens o ascens

Espanyol. Tret de sortida al projecte de retorn a primera però sense cap moviment concret de mercat

L’Espanyol continua digerint el descens enmig d’un clima social enterbolit. Els homes forts de l’Espanyol –el director general i futur conseller delegat, José María Durán; el subdirector general i conseller, Mao Ye Wu, i el director esportiu, Rufete– han intentat engrescar l’afició. S’esperava l’anunci de l’entrenador però, fins ara, el més calent és a l’aigüera. “Si fos per nosaltres el tècnic ja seria aquí, sempre hi ha una part que no depèn de tu”, va explicar Rufete, que deixava entreveure aspectes aliens a l’entitat. El principal candidat continua sent Vicente Moreno, però cal pagar un traspàs al Mallorca. Caldrà esperar uns dies o bé recórrer a les alternatives. En tot cas, és urgent per anar treballant sobre una plantilla en què s’han confirmat les baixes de Ferreyra, Iturraspe, Naldo i Calleri i queda el dubte de Bernardo, que està en mans del futur tècnic. En aquest sentit, també s’han explicat els detalls de les renovacions de Javi López i Diego López, que han renovat per un any, i Dídac Vilà, per dos. Falta veure com queda la resta de la plantilla. Durán va deixar entreveure que el pressupost per al curs vinent serà de 50 milions. En tot cas, l’Espanyol haurà d’ajustar la despesa a tots els nivells. Tot i tenir el pressupost més alt de segona, diversos jugadors hauran de marxar; són els casos, per exemple, de Darder, David López (a prop de marxar al Betis) o Marc Roca. I també hi ha els casos de Cabrera i RDT. “No marxaran cedits”, va sentenciar Durán, però és evident que caldrà fer sortides per bastir un equip amb garanties totals d’ascens. “Menys la mort, tot és negociable”, hi va afegir.

“L’únic objectiu i obligació és retornar l’equip a primera. El compromís de Chen és total, al 300%, i sense aquest compromís no tornaríem a primera”, va sentenciar Mao. I Rufete va anar en la mateixa direcció: “És el moment de remar junts i mirar cap endavant. Serà un any com una final. Una final no es juga, es guanya. És una situació fotuda però també una oportunitat.”

AGRESSIUS AMB ELS ABONAMENTS

L’Espanyol busca no perdre socis de cara a una dura temporada a segona que, de retruc, coincidirà amb el 120è aniversari del club. “Pel que fa a la campanya d’abonaments, els nous abonats pagaran un preu reduït que va més enllà del 50% de descompte. Els abonats actuals que optin per la compensació no pagaran res”, va dir ahir al matí el conseller delegat, José María Durán. Un moviment estratègic per retenir tota la massa social i, fins i tot, ampliar-la. “No volem perdre ni un sol soci dels 28.000 que tenim, ni els 24.000 abonats”, va reblar el conseller delegat, que va confirmar que el club ja treballa amb la idea que l’inici de la temporada es jugarà sense públic i que després s’encabiran aficionats dins de l’estadi però de manera reduïda. En aquest sentit, el club també inclourà en aquests descomptes les compensacions per no accedir a l’estadi. L’entitat sap que no pot retrocedir ni un mil·límetre en un any clau.

EL PROTAGONISTA

L’únic objectiu i obligació és tornar a primera. El compromís de Chen és total i sense això no hi tornaríem
Mao Ye Wu
Subdir. general de l’ESPANYOL
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)