Espanyol

Vicente Moreno, al sac

Espanyol. El seu fitxatge es farà oficial en qüestió d’hores, un cop ja s’ha desvinculat del Mallorca. El preparador signarà per tres temporades i ja podrà començar a dissenyar la plantilla de l’ascens

El fitxatge de Vicente Moreno és una realitat tangible després de l’estira-i-arronsa dels últims dies. El tècnic de Massanassa, com va avançar el diari Última Hora, va arribar ahir a un acord per desvincular-se del Mallorca. Un pas previ per flexibilitzar la posició del club balear i facilitar la sortida del valencià. El tècnic, que ja tenia des de fa setmanes un acord verbal amb l’Espanyol, ha tingut un pes decisiu en la negociació. De fet, Vicente Moreno era el primer interessat a tancar el seu periple a Mallorca després de tres temporades i centrar les seves energies en la construcció del projecte blanc-i-blau. L’Espanyol, amb el moviment del tècnic, pagarà una part de la clàusula de sortida del preparador, però no tota. Precisament, els elements de discussió dels últims dies està en el preu d’aquesta. Un milió demana al Mallorca i s’intenta tancar en mig milió.

El club català ha ofert un bon salari a Moreno i ser corresponsable de la construcció de l’equip juntament amb la direcció esportiva. El contracte serà de tres temporades però estarà supeditat a l’ascens a primera i, en consonància amb els resultats, també hi haurà un increment gradual del sou del tècnic i els seus ajudants. Des del primer moment, l’Espanyol tenia clar que l’experiència de Moreno a segona era clau per apostar per ell. Un tècnic de resultats immediats, com ha demostrat al Mallorca (que va fer pujar de segona B a primera en dos anys), i per poc va repetir el mateix guió amb el Nàstic, però es va quedar amb la mel a la boca en l’últim partit del play-off d’ascens. Entrenador de caràcter, té a les seves mans redreçar la moral de l’entitat després del descens. Ara, i a diferència de les seves dues experiències anteriors a les banquetes, podrà disposar d’un pressupost important per bastir un bon equip, i superior al que tenia enguany el Mallorca a primera.

Moviments de mercat

L’Espanyol, pendent de l’oficialitat del tècnic, no s’ha aturat en el mercat i ja té emparaulats diversos futbolistes. El primer és Keidi Baré, jugador del Màlaga, que té un acord amb el club català. El diari Málaga Hoy fins i tot avançava els detalls de la negociació de traspàs, que seria d’1,5 milions d’euros per la necessitat de venda del club andalús. Un altre futbolista que està pendent de l’arribada de Moreno és Bernardo, així com altres futbolistes que hi ha en nòmina. El futur tècnic sap que haurà de prescindir de molts futbolistes, per les seves altes fitxes, però si considera prioritari algun futbolista, com podria ser Darder per ser el nou Salva Sevilla, es podria fer una excepció. En tot cas, sortiran jugadors traspassats per refer l’equip i un dels candidats és Marc Roca. Els seus agents es van reunir ahir amb la directiva del Milan i el migcampista de la Granada és una peça cobejada. El mercat tot just acabar de començar i queda molta feina.

Chen segueix fent neteja als despatxos

L’Espanyol segueix fent canvis als despatxos i aprimant la seva estructura a les oficines i ha prescindit dels serveis de dos dels seus directius: el director de comunicació, Agustín Rodríguez, i el de seguretat, Antoine Guerra. Tots dos ocupaven els càrrecs des de finals del 2018 i s’han mantingut en el càrrec un any i mig. Tots dos són víctimes de la remodelació de l’estructura executiva i del descens a segona. A més a més, també van ser fitxats per l’anterior director general, Roger Guasch. Aquestes sortides s’han de sumar a la del director comercial i de màrqueting, Agustí Filomeno, també un home de Guasch que va sortir fa uns mesos.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)