Espanyol

Un projecte encallat

Espanyol. Continua sense tancar-se l’arribada de Vicente Moreno per l’estira-i-arronsa amb la clàusula de rescissió del tècnic valencià i, de retruc, la planificació de futur és un interrogant

Vicente Moreno està cridat a ser l’entrenador de l’Espanyol. Divendres, la seva arribada a l’RCDE Stadium es presentava com una realitat, però els famosos serrells continuen sense tancar-se de manera positiva per a ambdues parts. El Mallorca continua demanant el milió d’euros per la seva clàusula de sortida i està posant tots els impediments possibles per allargar la marxa del tècnic i no reforçar un rival directe. L’Espanyol s’enroca a no pagar la totalitat de la clàusula, quan a finals de setmana havia arribat a un acord que el president del club balear, l’americà Andy Kohlberg, no ha validat. Així doncs, la tensió va pujant, i fins i tot, dins del club es comença a pensar que si caldria activar el pla B per a la banqueta si la situació no es desbloqueja. Des de fora, no s’acaba d’entendre que la prioritat número 1 sigui el preparador. “Si fos per nosaltres ja seria aquí, el tècnic”, assegurava la setmana passada el director esportiu, Francisco Joaquín Pérez Rufete. El mandatari ja deixava clar que el pal de paller del projecte blanc-i-blau per tornar a primera divisió és el tècnic, que ha de coordinar, juntament amb la direcció esportiva, els fitxatges. Cal fer un equip nou i competitiu adaptat a la categoria de plata. Hi ha futbolistes en cartera que només esperen el sí del futur tècnic per executar els seus fitxatges, com Fran Mérida o Keidi Baré. Cal tenir present que el tècnic té la intenció de gestionar de manera directa les altes i baixes de la plantilla. És a dir, el seu pes en la confecció de la plantilla serà important i vol tenir veu i vot per fer el seu equip a mida. Una exigència que li va traslladar a Rufete i que aquest ha acceptat. Un motiu més de l’aturada.

Vicente Moreno ja ho té tot tancat amb l’Espanyol des de fa un parell de setmanes. Un contracte de tres temporades, condicionat a l’ascens a primera, i progressiu depenent dels objectius aconseguits. L’Espanyol l’ha triat perquè coneix a la perfecció la segona divisió i ha demostrat, amb el Mallorca i el Nàstic, que sap gestionar i bastir equips amb un nivell de resultats admirable. La seva tria està fonamentada en aquest coneixement exhaustiu de la categoria i la fam i les ganes del tècnic de Massanassa d’agafar un equip històric com l’Espanyol. De fet, tindrà a l’abast el pressupost més gran de la seva carrera, que supera amb escreix el que va tenir al Jerez, al Nàstic i, fins i tot, al Mallorca a primera aquesta temporada.

Arribat a aquest punt, sobta molt que l’Espanyol no hagi decidit pagar íntegrament la clàusula de Moreno, sent un home clau en el projecte de futur. Ara mateix la planificació continua sent un interrogant en una fase de preparació en què serà clau la preparació prèvia per construir un equip competitiu a segona. Els dies van passant i el nou inquilí de la banqueta blanc-i-blava no arriba per estampar la seva signatura. El club continua insistint que l’acord podria arribar en breu, però el serial deixa massa interrogants en un punt de la planificació que hauria d’anar ràpid.

EL PROBLEMA

El Mallorca no posa les coses fàcils i demana tota la totalitat de la clàusula

FRENATS

Vicente Moreno tindrà veu i vot en la confecció de la plantilla i ara tot està aturat

Wu Lei: “He decidit quedar-me”

Wu Lei no es mourà de l’Espanyol. El davanter, amb contracte fins a finals d’any, té decidit continuar a l’Espanyol. “He vist força gent que discutia sobre quin ha de ser el meu pròxim destí. Però jo he deixat els meus plans clars diverses vegades. He decidit quedar-me a l’Espanyol i jugar a segona amb el meu equip”, va assegurar en una entrevista al canal China Global Television Network. El crac xinès tanca els dubtes sobre la seva continuïtat, que només gravitaven en dues direccions: continuar de blanc-i-blau o tornar al seu país. El davanter i la seva família estan molt arrelats a la vida de Barcelona i això ha tingut un pes important en la decisió del davanter xinès, que vol retornar l’Espanyol a primera divisió.

El davanter encara té desat a la memòria el moment màgic que va viure amb l’afició quan l’equip es va classificar per a Europa el 18 de maig del 2019. Ara caldrà veure si el seu compromís s’allarga més enllà de final d’any o bé busca ampliar el seu vincle amb l’Espanyol. En tot cas, i al marge de comptar amb un davanter força interessant a segona, el club barceloní també es queda amb un actiu econòmic clau per seguir mantenint la seva expansió a la Xina.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)