Espanyol

L’AFE fa costat a Mariajo

Espanyol. “Manifestem la nostra disconformitat amb la decisió adoptada per part del RCD Espanyol”, diu el comunicat del sindicat de futbolistes.

L’Associació de Futbolistes Espanyols (AFE) ha fet un comunicat defensant a l’exjugadora de l’Espanyol femení, María José Pons, en un comunicat on criticar la forma d’actuar de l’Espanyol. “Expressar el nostre màxim i absolut suport a la jugadora pels difícils moments que durant molts mesos ha sofert i que, avui dia, continua patint. Sens dubte i, amb relació a aquest extrem, lamentem profundament el greu perjudici que ha sofert la jugadora i que ha afectat directament la seva salut”, diu el comunicat en el seu primer punt que afegeix: “Manifestem la nostra disconformitat amb la decisió adoptada per part del RCD Espanyol de Barcelona d’acomiadar a la jugadora, així com amb els termes en els quals s’ha produït. Aquest sindicat, com sempre ha vingut defensant, defensa i defensarà, posarà l’accent principalment en la salut de la futbolista. AFE continuarà lluitant dia rere dia per una millora en la protecció dels drets dels i les futbolistes com a treballadors”.

Aquest comunicat arriba després de la nota feta ahir per part de l’Espanyol on defensava la seva forma de procedir. “Amb data 6 de juliol de 2020, i en situació d’alta mèdica des del passat 18 de maig, el club decideix resoldre el contracte de la jugadora per motius estrictament esportius, tal com se li notifica personalment, igual que s’ha fet amb altres jugadores. Pel que fa a la lesió al tercer dit de la mà dreta que va patir durant un entrenament, el setembre de 2019, el RCD Espanyol entén que el que argumenta forma part d’un litigi que la jugadora manté amb organismes públics aliens al nostre club. L’alta mèdica que acredita la seva situació actual va ser emesa per la mútua laboral que la va tractar i, posteriorment, ratificada per l’organisme amb la màxima competència mèdica de Catalunya”, incidia el comunicat de l’entitat blanc-i-blava que insistia. “Per tot això, el RCD Espanyol es reserva el dret a emprendre totes les accions legals que consideri necessàries per salvaguardar el seu bon nom i el dels professionals sanitaris del Club”

La futbolista ha fet, en els últims dies, algunes entrevistes on ha denunciat la poca ajuda de l’Espanyol en la recuperació d’una lesió a la mà. Concretament, la portera es va operar el 4 d’octubre del 2019 d’una fractura de la falange distal del tercer dit de la mà dreta que havia patit durant la pretemporada. Ara ha de pagar 10.000 euros si vol recuperar la mobilitat d’un dit i l’Espanyol, com insistia en el seu comunicat, apunta a la mútua com a responsable d’aquest desgavell. En tot cas, caldrà veure com es resolt aquest assumpte que, si no hi ha un acte de conciliació previ, sembla que acabarà en els tribunals. En aquest sentit, cal recordar que la futbolista va rescindir el seu contracte a principis de juliol tot i que tenia contracte fins al juny del 2021.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)