Espanyol

Cabrera, un amor fugaç

Espanyol. El central uruguaià està ultimant la seva marxa al Benfica després d’una estada breu com a blanc-i-blau

Leandro Cabrera va arribar aquest gener a l’Espanyol. Era un dels puntals de l’equip per millorar la rereguarda després del discret rendiment de Fernando Calero. En aquest pack d’hivern cal sumar-hi RDT, Embarba i Oier. Elements per evitar un descens a segona que, al final, es va consumar de manera dolorosa. Ara a segona, molts dels millors actius del club hauran de marxar. Primer per pressupost i després per progressió. Pocs jugadors hi ha compromesos a romandre un any a segona. Cabrera no continuarà en l’Espanyol tot i les intencions del club de retenir-lo. Era una missió impossible per un futbolista de 29 anys i que vol esprémer la seva carrera a l’elit i, si pot, guanyar alguns diners extres. El cas de Cabrera és paradigmàtic: ha passat bona part de la seva trajectòria a segona defensant els colors del Saragossa o el Recreativo, entre d’altres. Li ha costat arribar a l’elit, i ara no vol deixar escapar l’oportunitat de continuar al màxim nivell. Un cim esportiu que li ha costat assolir fins que no va arribar al Getafe, en què la seva carrera va començar a enlairar-se. Ara el Benfica li obre les portes per poder jugar la Champions i, de retruc, està sota les ordres d’un tècnic com Jorge Jesús, que va insistir, fa un any, portar-lo al Flamengo. El club brasiler no va arribar a un acord amb el Getafe per al seu traspàs. Però ara, amb el Benfica, serà diferent. Catalans i portuguesos tenen bones relacions. Molts són els futbolistes que han desfilat d’un club a un altre. Pizzi, Sydnei, Capdevila, Alfa Semedo, Facundo Ferreyra o RDT són els millors exemples.

L’Espanyol va pagar 9 milions d’euros de traspàs al Getafe per la compra de Cabrera, i ara recuperarà aquests diners en una operació que es tancarà en uns 13 milions d’euros i en què el Benfica podrà descomptar algunes variables pendents per partits i gols que quedaven del traspàs de Raúl de Tomás. La venda del futbolista és un fet i es farà oficial en els pròxims dies. L’Espanyol desitjava la continuïtat del jugador, però ara a segona sap que no el podia obligar a quedar-se, i més en un any en què el compromís dels jugadors ha de ser total. L’única cosa que tenia clara l’Espanyol és que havia de sortir traspassat per estalviar-se les amortitzacions del futbolista. Un camí que no li permetia la cessió.

Leandro Cabrera serà una de les vendes d’aquest estiu, però la cosa no acabarà aquí. RDT seguirà el mateix camí, però els 20 milions més les variables ha fet que la compra del davanter madrileny s’hagi disparat fins a prop dels 23 milions. L’Espanyol vol recuperar, com a mínim, la inversió feta a l’hivern, però totes les parts són conscients que l’encaix del futbolista en el mercat és complicat per la xifra de traspàs i el seu salari, que s’enfila a 6 milions d’euros bruts, el més alt de la plantilla. RDT, com Cabrera, té una rebaixa salarial per jugar a segona, però pot sortir cedit a un equip que en pagui el traspàs. Molts són els equips que s’ha interessat per la situació del davanter madrileny, però cap ha fet el pas de posar-se en contacte amb l’Espanyol. Cal recordar que el club blanc-i-blau necessita rebaixar de manera dràstica la seva massa salarial i, de retruc, ingressar diners via traspassos per anar al mercat tot complint el nou marc salarial de la lliga, molt més exigent. I aquí entraria la figura d’homes com ara Marc Roca o Sergi Darder. En tot cas, els moviments del mercat seran molts, en l’Espanyol; tot acaba de començar, i la marxa de Cabrera obligarà a reformular els reforços en defensa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)