Espanyol

L’Espanyol demana l’anul·lació dels descensos

Espanyol. El club defensa l’eliminació dels descensos aquesta temporada a les competicions tutelades per LaLiga, tal com ha succeït en totes aquelles organitzades per la RFEF

L’Espanyol ha fet un comunicat on demana que LaLiga decreti l’anul·lació dels descens a primera i segona per la pandèmia. El club addueix que els equips no han pogut competir en igualtat de condicions després de la represa de la lliga. “El RCD Espanyol entén que, davant d’una situació provocada per una pandèmia mundial, amb la incertesa que segueix existint davant les afectacions de salut i econòmiques que comporta, pot arribar a ser comprensible que es premiï directament una sèrie de situacions (campió de Lliga, classificacions per a competicions europees, ascens ...), però resulta del tot inassumible que es castigui o penalitzi doblement als més damnificats” i apunta a que l’entitat catalana ha estat una de les més perjudicades en aquest assumpte pels vuit casos d’infectats que ha tingut en el seu equip i el fet de competir davant cinc rivals directes a casa sense públic. “Per tant, tenint en compte tots els condicionants que s’han donat des del retorn a la competició i davant els fets esdevinguts en els últims dies en què diversos clubs han elevat la seva veu per la injustícia i la manca de solucions que s’estan produint , el RCD Espanyol defensa l’eliminació dels descensos aquesta temporada a les competicions tutelades per LaLiga, tal com ha succeït en totes aquelles organitzades per la RFEF. La possible pèrdua d’ingressos que implicaria una decisió d’aquesta envergadura pot compensar-se amb l’ajuda de tots amb diferents fórmules que evitarien el perjudici econòmic dels participants implicats; una de les màximes preocupacions i arguments que ha esgrimit, fins ara, la patronal”, afegeix el comunicat.

El comunicat sencer publicat aquesta tarda és el següent:

El passat mes d’abril, en plena pandèmia, tots els clubs vam decidir tractar de reprendre la competició per salvar, al menys, gran part dels ingressos de televisió i evitar així una situació econòmica extrema, que hagués provocat la fallida del sector i la pèrdua de molts llocs de treball. L’acord aconseguit en el pacte de Viana va ser, en aquest sentit, un exemple de solidaritat i unió que ens va permetre salvar una gran part dels ingressos i reprendre la competició, amb l’innegable esforç per part de tots.

No obstant això, mesos després i després d’haver competit en aquest context, han aparegut circumstàncies que han impedit que la lliga s’hagi desenvolupat en igualtat de condicions per a tots els participants. Per exemple:

- L’última jornada de LaLiga SmartBank no va poder disputar-se de manera unificada per la suspensió del Deportivo de la Coruña – CF Fuenlabrada, el que ha provocat una situació sense una fàcil solució perquè pot afectar tercers equips.

- L’absència de públic en els estadis ha estat un gran perjudici per a tots els clubs, però, en el nostre cas, aquesta circumstància ha estat molt més notable ja que jugàvem contra cinc rivals directes en la lluita per la permanència.

- Clubs com el València CF o nosaltres mateixos ens hem esforçat per competir amb normalitat, tot i haver confirmat que, en les plantilles professionals, durant els mesos de març i abril, hi ha hagut un bon nombre de jugadors infectats per la COVID-19, amb les consegüents afectacions que deixa la malaltia durant moltes setmanes.

Si bé és cert que la competició s’ha completat, excepte en Segona Divisió tal com hem apuntat, les situacions esdevingudes són irremeiablement injustes pel que fa a l’aspecte esportiu, ja que en aquest final de lliga no s’ha competit en les mateixes condicions d’igualtat que abans de la suspensió.

L’impacte econòmic de la COVID-19 es va a estendre a la temporada 20-21. Si a això se li suma l’efecte econòmic que implica un descens, el càstig acumulat és devastador i injust per als afectats.

El RCD Espanyol entén que, davant d’una situació provocada per una pandèmia mundial, amb la incertesa que segueix existint davant les afectacions de salut i econòmiques que comporta, pot arribar a ser comprensible que es premiï directament una sèrie de situacions (campió de Lliga, classificacions per a competicions europees, ascens ...), però resulta del tot inassumible que es castigui o penalitzi doblement als més damnificats.

Per tant, tenint en compte tots els condicionants que s’han donat des del retorn a la competició i davant els fets esdevinguts en els últims dies en què diversos clubs han elevat la seva veu per la injustícia i la manca de solucions que s’estan produint , el RCD Espanyol defensa l’eliminació dels descensos aquesta temporada a les competicions tutelades per LaLiga, tal com ha succeït en totes aquelles organitzades per la RFEF. La possible pèrdua d’ingressos que implicaria una decisió d’aquesta envergadura pot compensar-se amb l’ajuda de tots amb diferents fórmules que evitarien el perjudici econòmic dels participants implicats; una de les màximes preocupacions i arguments que ha esgrimit, fins ara, la patronal.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)