Espanyol

El Cadis, una lliçó per a l’Espanyol

Espanyol. El conjunt blanc-i-blau mostra una bona sincronia en el seu joc però paga cara la seva manca de fiabilitat a les àrees. Un avís de què es trobarà al llarg de la temporada

Només queden dues setmanes per iniciar la lliga i l’Espanyol ja ha vist quin és el parany que es trobarà en molts partits de segona divisió. El Cadis ha ensenyat el camí als deixebles de Vicente Moreno en una primera part que ha de servir de guia i manual. L’Espanyol va jugar un bon partit, va portar el domini amb un futbol vertical posant les ocasions i amb un Oier tranquil sota pals. Només la falta d’encert va privar als catalans arribar al descans amb un bon resultat a la butxaca. Els blanc-i-blaus van pagar cara la seva manca de punteria en els últims metres. “Quan fas un partit com amb aquesta quantitat d’ocasions de gol i aquesta superioritat, s’hauria de convertir en un resultat que et porti a la victòria”, apuntava Vicente Moreno que va veure com el seu equip no defensava bé un corner i donava una victòria per la mínima al conjunt andalús després de la represa. “Pel que fa a joc i ocasions hem trobat moltes de les coses que buscàvem, hem sigut molt superiors al rival durant molt temps, però en una ocasió aïllada han trobat l’efectivitat que no hem trobat nosaltres. Hem d’insistir en totes les coses que fem bé, convertir-ho i que el rival no sigui capaç de treure un resultat positiu amb tan poca cosa contra nosaltres”. I és que la trista realitat del segon amistós d’ahir és que l’Espanyol va fer millor que el seu rival però va ser penalitzat per la seva ineficàcia a les àrees. Bon partit però amb un resultat nefast. És pretemporada i hi ha marge per rectificar però l’Espanyol sap que d’aquesta mena de partits a segona en tindrà a cabassos. Els catalans seran l’equip a batre de la categoria pel seu pressupost i per la seva jerarquia. Així doncs, molts rivals li deixaran fer i desfer durant gran part del partit. Li entregaran la iniciativa i el control del guió. És aquí on l’Espanyol ha de fer bo el seu domini amb gols que minimitzi un error aïllat que es pot donar al llarg dels noranta minuts.

Tot i això, l’Espanyol està fent passes decisives per arribar a la primera jornada de lliga amb una estabilitat definida en el seu joc. “Voler que en dues setmanes tot sigui perfecte és complicat. La nostra obligació és buscar l’excel·lència, però trobar-la és difícil. He vist moltes coses que m’agraden que apareguin al nostre equip, però vull que es transformin en resultats. El més important és guanyar cada partit, més igual quin sigui”, ha explicat Vicente Moreno convençut del camí que cal seguir i de la lliçó que els ha donat el Cadis. “És un equip que té molt clar a què juga, és molt competitiu, és difícil fer-li gol i crear-li ocasiones, que nosaltres els hi hem fet moltes. Avui en dia és un equip de Primera, però et diu una mica el que ens podem trobar en aquests equips que també són bons de Segona.”

Ara l’Espanyol ja preparà el proper duel davant del Màlaga que disputarà dimecres (19 h) on espera corregir i millorar la seva consistència global.

VICENTE MORENO

“Hem d’insistir en les coses que fem bé i que el rival no guanyi fent tan poca cosa”

ADVERTÈNCIA

L’Espanyol serà el rival a batre i molts equips, com el Cadis, li cediran la iniciativa de joc

Fran Mérida i Miguelón, amb bones sensacions

Una de les notícies positives del duel davant del Cadis va ser el debut de Fran Mérida i Miguelón, els dos fitxatges de l’equip, amb la blanc-i-blava. El migcampista va jugar la primera part donant un bon nivell de joc i postulant-se com un dels futbolistes de referència per a Vicente Moreno. Mérida va aportar equilibri i una bona sortida de pilota des del darrere. Una visió de joc que va facilitar les transicions ofensives. De fet, els millors minuts de l’Espanyol van ser amb ell sobre la gespa.

Miguelón ho va fer entrada la segona part però els minuts en què va estar sobre la gespa també van ser força profitosos demostrant que serà un element important per obrir el camp i crear superioritats en àtac. El lateral dret va deixar constància que és un lateral profund a qui li agrada sumar-se a l’atac. Un perfil de futbolista que tindrà la seva quota d’importància al llarg de la temporada.

D’altra banda, cal destacar l’actuació de Gonzalo Ávila ’Pipa’ que avui s’ha sumat a la convocatòria de la selecció sub’21 però abans va signar un bon partit tot i actuar des del lateral esquerre tot i ser dretà. Caldrà veure si Moreno seguirà comptant amb ell després d’aquesta demostració o li obre les portes com era la intenció inicial de l’entitat fa uns dies.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)