Espanyol

La Covid-19 torna a trucar

Espanyol. El club confirma que té dos positius i varia el seu pla de treball. L’entitat ja va tenir vuit casos en plena pandèmia i es va convertir en l’equip de futbol professional amb més afectats

L’Espanyol ha tornat a topar amb el maldecap del coronavirus. El club ja va ser un dels més castigats durant la pandèmia, en què fins a vuit membres de la seva plantilla, d’ells sis jugadors, van caure infectats per la Covid-19. El virus ha tornat a fer de les seves i el club comunicava ahir al matí que dos membres de la plantilla havien donat positiu en les proves ràpides fetes al matí. Els dos contagiats no van participar en l’entrenament matinal i, seguint les recomanacions sanitàries i els protocols de seguretat que s’apliquen en aquests casos, els jugadors ja han estat aïllats als seus domicilis. Amb aquest escenari, el club es veia obligat a suspendre la roda de premsa de balanç de mercat que havien de fer el director esportiu, Francisco Joaquín Pérez Rufete, i el director general executiu, José María Durán, en el marc de la presentació del cinquè fitxatge: Álvaro Vadillo. El futbolista andalús es va entrenar ahir amb els seus nous companys amb total normalitat i, fins i tot, se’l va veure amb molta complicitat amb Raúl de Tomás. Tots dos jugadors es coneixen de la seva època en la selecció sub-21, en què van compartir bons moments.

Vicente Moreno haurà de gestionar aquesta nova realitat amb mesures de contingència i privant-se dels futbolistes contagiats. Cal tenir en compte que per aquesta temporada el club permet presentar-se a un partit amb 13 jugadors amb fitxa de la primera plantilla i cinc més del filial per evitar els enrenous viscuts a finals del curs anterior en els play-off d’ascens a primera i evitar un nou cas Fuenlabrada.

El club tenia previst fer unes segones proves diagnòstiques a tota la plantilla, el cos tècnic i els empleats que treballen estretament amb la primera plantilla per esbrinar si hi ha algun cas afegit i per certificar, amb una segona prova més exhaustiva, els positius d’ahir al matí. El club esperava disposar dels resultats a darrera hora d’ahir, però no serà fins avui que se sabrà i es podrà delimitar si hi ha més contagiats dins de la plantilla i el cos tècnic o bé, en el millor dels casos, si es tracta d’uns falsos positius. En tot cas, en funció de les proves, Vicente Moreno ja es podrà fer una idea de quins jugadors podrà tenir de cara al duel de dissabte contra l’Alcorcón. Un duel en què no podrà disposar dels tres internacionals ni d’Embarba, lesionat. En aquest sentit, caldrà veure si hi ha alguna mena d’afectació en les sessions d’entrenament i com es planifica el que queda de setmana, a més dels entrebancs tàctics.

MÉS PROVES

L’entitat espera saber aquest matí el resultat de les segones proves PCR

Tres absències confirmades amb l’Alcorcón

L’Espanyol haurà de treballar amb dos escenaris al llarg d’aquesta temporada en què jugarà a segona divisió. El primer és la pandèmia, que ja l’ha tocat amb els casos positius descoberts ahir. Però hi ha una especificat clara de la categoria i és la fugida dels internacionals. La segona divisió, amb les seves 42 jornades, no s’atura pels partits de seleccions i això provocarà fuites de jugadors per a Vicente Moreno. En aquesta primera aturada, el tècnic de Massanassa no podrà disposar de Javi Puado ni Adrià Pedrosa, convocats per la selecció espanyola sub-21. La cosa no acaba aquí, i Keidi Bare, que es va estrenar jugant uns minuts contra el Sabadell, jugarà dos partits amb Albània.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)