Espanyol

Durán: “No podem estar satisfets en res fins que no tornem a primera”

Espanyol. Rufete i Durán fan balanç d’un mercat benigne per l’Espanyol. “La pandèmia ens ha ajudat per retenir talent”. Tots dos mandataris posen el focus inexcusable en l’ascens

El director general de l’Espanyol, José Maria Durán, i el director esportiu, Francisco Joaquín Pérez Rufete, ha comparegut aquest matí per valorar el tancament de mercat. Aquesta roda de premsa va ser ajornada pels dos casos de Covid-19 detectats a la plantilla. En les últimes hores, i després de les proves fetes ahir a la tarda, s’ha descobert que hi havia un fals positiu i l’equip només té un infectat. L’equip ja ha entrenat amb normalitat aquest matí a l’Estadi per preparar el duel davant de l’Alcorcón.

L’Espanyol ha tancat un mercat benigne pels seus interessos amb un balanç de 10 milions en vendes. El gruix dels guanys vénen de Marc Roca pel seu traspàs al Bayern de Munic. Aquesta operació ha permès una despesa de 2,5 milions en fitxatges. Keidi Bare ha costat 2 milions d’euros i Óscar Gil, mig milió. El més important és que el club ha mantingut el nucli dur dels seus millors jugadors com RDT, Embarba i Cabrera. Tots tres fitxats per més de 40 milions el passat gener. La cosa no acaba aquí, el club ha hagut de reestructurar els salaris de la plantilla i homes importants com David López i Sergi Darder s’han rebaixat el sou per permetre part de les noves incorporacions o Diego López que va renovar a la baixa. Una flexibilitat en els emoluments que no recuperaran un cop l’equip torni a primera divisió. “Ho han fet sense cap mena de contraprestació”, ha dit Duran amb relació a Darder i David López.

En aquest sentit, el director general ha valorat positivament tots els moviments que s’ha fet en aquests mesos de mercat convuls i estrany motivat per la pandèmia que ha restringit. i molt, els moviments econòmics dels clubs. “Ha estat un mercat extraordinari que ha destrossat la nostra estructura d’ingressos i la normativa de LaLiga ha limitat encara més el mercat”, ha indicat el mandatari blanc-i-blau que ha afegit. “En el nostre cas tot s’ha complicat més amb el descens de categoria. Ha estat un mercat de gran dificultat. La part positiva és que vam intentar preveure les complicacions i vam fer una estratègia per defensar els nostres interessos. Tenim un punt fort perquè sabem que tenim al darrere el Grup Rastar. Hem assumit una sèrie de riscos molt elevats que sense ells no podíem fer”. El mateix Duran han incidit en que el coronavirus s’ha convertit en una ’ajuda’. “És cert que la pandèmia ens ha ajudat. La falta de liquiditat del mercat ens ha ajudat a retenir talent. Els futbolistes han entès que no els podíem cedir. No han tingut cap problema, tot el contrari. El grup surt molt més cohesionat”.

El mandatari del club estan contents amb la feina feta després d’aconseguir retenir a gran part dels seus futbolistes però en l’horitzó hi ha un objectiu inexcusable: l’ascens. “No podem estar satisfets en res fins que no tornem a primera. Hem treballat de valent i hem utilitzat totes les eines que teníem el nostre abast per assolir l’objectiu”, ha reblat Duran que també ha parlat dels riscos que ha pres el club.”Els riscos va ser rebutjar cessions retribuïdes abans de vendre Marc Roca. Vam aguantar i la venda de Marc Roca ens ha estabilitzat i no hem perdut talent a baix cost”. Duran també ha deixat clar que, dins de les possibilitats, han fet tot el que tenia en el seu full de ruta. “El primer objectiu assolit era portar l’entrenador i retenir el màxim talent possible. I després, dins de les nostres possibilitats portar jugadors. Tenim la consciència tranquil·la”.

Per la seva banda, Rufete no podia amagar que aquesta plantilla és molt competitiva. “Hem après dels nostres errors” i s’ha felicitat del compromís dels futbolistes. “Cabrera, a tres dies del final del mercat, em va dir que es quedava”, ha dit el director esportiu deixant clar el compromís dels futbolistes. Rufete no ha volgut parlar de si aquesta és la millor plantilla de segona. “Si aconseguim l’objectiu serà la millor. Això és l’elit. Serem els millors si pugem. Hem treballat per donar-li a l’entrenador la millor plantilla possible i tots poden ser titulars”, ha reblat.

Altres dades importants del balanç del mercat són les xifres fredes. L’Espanyol ha donat, en total, 13 baixes i ha incorporat a 11 futbolistes on s’inclou a Javi Puado, cedit al Saragossa. L’últim moviment, en clau interna, serà la renovació de Nico Melamed que ampliarà el seu contracte i tindrà fitxa del filial però estarà en dinàmica del primer equip per alleugerir el límit salarial. Un límit que ara està en negatiu com ha destacat Duran gràcies a la regla del 25 per cent marcat per LaLiga.

Ara el club està tranquil, de moment, fins al gener quan s’obri el mercat d’hivern. “Seguirem defensant el nostre patrimoni però som conscients que hi haurà clubs amb necessitats però no tenim cap urgència econòmica”, ha defensat Durán.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)