Espanyol

RDT i el retorn als orígens

Espanyol. El davanter es retrobarà amb el Rayo, l’equip on ha estat més feliç al llarg de la seva carrera i on s’ha donat a conèixer com un golejador important en la lliga espanyola

Raúl de Tomás (Madrid, 1994) és el futbolista diferencial de l’Espanyol. La filigrana de gol que es va inventar en l’últim partit contra l’Alcorcón deixa patent la seva gran qualitat. El madrileny suma tres gols en aquests primers cinc partits i això que en dos no ha jugat de titular. El gol és paga i el futbolista té el rècord de ser el fitxatge més car de l’Espanyol, que va pagar 22,5 milions d’euros al Benfica per aconseguir els serveis del punta. Un preu alt i que ha deixat enrere el segon fitxatge de Matías Vargas (11 milions) i Borja Iglesias (10). La responsabilitat no li pesa, a un jugador que va sobrat d’autoestima i a qui Vicente Moreno espera treure tot el suc possible. És un diamant i està centrat en un objectiu: destrossar qualsevol defensa rival. “Tinc contracte amb l’Espanyol i em dec a aquest club”, va dir el futbolista després del partit contra l’Alcorcón. Trencava així el seu silenci després de ser una peça cobejada en el mercat d’estiu. El futbolista va buscar una sortida, però no hi havia cap equip que poses un mínim de 30 milions d’euros de traspàs i sis anys de contracte. Cal recordar que el futbolista té el lligam més llarg de tota la plantilla, que s’allarga fins al 2026. A més a més, és un davanter que té un salari al nivell dels millors davanters d’Europa. En un escenari de pandèmia era molt complicat que es portés a terme la seva sortida, com així ha estat. Tot i això, el futbolista està agraït a l’Espanyol, que li ha ofert un contracte d’estrella i que el va rescatar del malson que vivia al Benfica. “Fa unes hores que soc aquí i ja tinc energies renovades”, va dir el dia de la seva presentació. Endollat i centrat, és un passaport cap a primera.

Diumenge es veurà les cares amb el Rayo Vallecano. RDT va jugar dos cursos a les files del conjunt madrileny (2017/19). A Vallecas es va fer un nom en el futbol espanyol i internacional. De fet, el seu salt al Benfica arriba precedit dels seus dos bons anys al Rayo. El seu aterratge al club madrileny va arribar precedit de dos bons anys en creixement exponencial al Còrdova, on va fer sis gols, i després al Valladolid, on va fer 14 dianes. El salt qualitatiu va arribar en el seu tercer any a la segona divisió. Paco Jémez va treure tot el suc a un futbolista amb gol i caràcter. El curs 2017/18 va jugar 32 partits i va fer 24 gols, unes estadístiques que li van servir per acabar com a màxim golejador de la segona divisió aquell any i, de retruc, aconseguir l’ascens directe. Aquell estiu, de fet, l’Espanyol va anar darrere dels seus serveis; però, davant la impossibilitat de quedar-se’l en propietat (el Madrid només volia una cessió), va explorar la via de Borja Iglesias. El gallec havia acabat com a segon màxim golejador d’aquell any i va fer una magnífica temporada de blanc-i-blau. El curs següent va gaudir de la primera divisió amb el Rayo, amb el qual va marcar 14 gols en 33 partits. Tot i els seus bons números, el Rayo va acabar baixant a segona, però va deixar un gran record entre tota la parròquia del Rayo.

Ara tornarà a trepitjar, per primera vegada, Vallecas d’ençà que va marxar del Rayo. Un estadi on és un ídol, però ho farà amb la samarreta blanc-i-blava i amb la necessitat de buscar una nova victòria per mantenir el lideratge. Tot i això, l’altre referent del Rayo dels últims anys també vesteix la blanc-i-blava: Adrián Embarba. L’extrem no podrà jugar el partit perquè està guardant quarantena pel seu positiu per la Covid-19.

En tot cas, el duel de diumenge serà el partit, amb majúscules, de la jornada a segona. Rayo i Espanyol són dos dels equips favorits per assolir l’ascens directe.

SALT QUALITATIU

Amb el Rayo va marcar 38 gols en dues temporades, el punt d’inflexió de la seva carrera
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)