Espanyol

Amb propòsit d’esmena

Espanyol. Vol refer-se de la derrota contra el Rayo. Vicente Moreno espera veure un equip més incisiu i decidit que el de Vallecas contra un Mirandés que ha sumat dos triomfs a domicili

L’Espanyol afronta una nova jornada en la seva cursa per l’ascens directe. Un nou capítol d’un llibre que ha d’acabar, tant sí com no, amb aquest premi. És la llei del favorit, o com a mínim, que tots els teus rivals et vegin com el candidat absolut per acabar amb una de les dues places d’ascens directe. No hi ha retop. És la condemna de qui té la millor plantilla, la de més potencial i també la més ben pagada. L’Espanyol ja ha tastat aquesta pressió de l’entorn encaixant la primera derrota contra el Rayo. Una derrota que no hauria de ser cap sorpresa, per la categoria del rival, però en el cas dels catalans tot el que no sigui guanyar és un fracàs. O com a mínim aquesta és la sensació que gravita en l’entorn. “No soc qui per fiscalitzar el que pensa cadascú. Soc conscient que el que fem de bo es valorarà poc, perquè se suposa que serà fàcil. Però estem en un club important i aquestes situacions passen”, explicava el tècnic de l’Espanyol, Vicente Moreno, sobre les suposades facilitats d’ascens del seu equip. Els blanc-i-blaus tenen aquella imatge d’equip invencible, però la segona divisió els ha ensenyat que cal ser molt aplicat arran de gespa per sumar de tres en tres. La primera derrota contra el Rayo i, de retruc, el primer gol encaixat, que posava fi a una imbatibilitat de 583 minuts, va ser la constatació que l’equip encara té un ampli marge de millora. L’entramat defensiu és fiable. Aquesta és la millor eina que ha implementat Moreno des que va arribar a la banqueta, però encara li falta explorar els diversos llenguatges futbolístics que reclama la categoria. A Vallecas l’Espanyol va pecar de conservadorisme. No va crear cap acció clara de gol. Es va moure amb la comoditat d’un empat que considerava bo i al final ho va pagar amb la derrota.

El Mirandés no sembla tan ferotge com el Rayo però és un equip vertical, intens i amb bons automatismes defensius. A més a més, arriba amb la tranquil·litat que li donen les dues victòries en els dos desplaçaments que ha fet fins ara. És el típic equip de segona combatiu i amb un reguitzell de jugadors joves a les seves files, com els espanyolistes Víctor Gómez i Moha, cedits pel club blanc-i-blau. “Afrontem el partit pensant al màxim en les singularitats del rival. És un bon equip. Si el coneixes, veus que fa coses bé, que és millor a fora de casa i molt intens. Haurem de fer un partit de nivell per guanyar-los”, va subratllar Moreno, que farà algunes rotacions en l’onze però sense cap revolució. L’objectiu és dosificar alguns homes en una setmana amb tres partits.

Per la seva banda, l’entrenador del Mirandés afronta el partit sense cap mena de pressió. Té l’actitud d’aquell solter que surt de festa sense cap més pretensió que prendre una copa i veure si s’anima la nit per quedar-se més estona. “L’Espanyol és el millor equip de segona dels últims anys. Anem sense cap mena de pressió però amb totes les ganes i la il·lusió. Estem molt lluny per història i pressupost, però el futbol té aquesta grandesa”, va assenyalar.

4 Partits guanyats 2

1 Partits empatats 3

1 Partits perduts 1

7 Gols a favor 5

1 Gols en contra 3

LA PRÈVIA

Soc conscient que el que fem de bo es valorarà poc, perquè se suposa que serà fàcil. Ara ens toca el Mirandés, un equip que juga millor a fora que a casa
Vicente Moreno
entrenador de l’Espanyol
L’Espanyol és el millor equip de segona dels últims anys. Anem sense cap pressió però amb moltes ganes
José Alberto López
entrenador del mirandés

Arrenca el 120è aniversari

El club va presentar els actes commemoratius del 120è aniversari. Un seguit d’accions per commemorar aquesta efemèride. El tret de sortida serà el 28 d’octubre. Aquesta és la data de fundació del club i donarà pas a una sèrie d’esdeveniments que s’allargaran fins al 27 d’octubre del 2021. Els actes del dia 28 començaran amb una ofrena floral al cementiri de Sant Gervasi en honor d’Ángel Rodríguez, el fundador de l’Espanyol. El club també estrenarà un bust a la sala Presidents de l’RCDE Stadium amb la figura d’Ángel Rodríguez. A més a més, la sala portarà el seu nom, com a “llotja Ángel Rodríguez’’. També es farà una ofrena floral a l’estàtua de l’afició. Els actes, inici dels 120 anys, es tancaran amb el partit entre l’Espanyol i la Ponferradina (dimecres, 28, a les 19.30 h, RCDE Stadium). Els jugadors lluiran, per primera vegada, la samarreta commemorativa del 120è aniversari. Una peça de col·leccionista que es posarà a la venda a les botigues oficials a partir del 28 d’octubre i que recorda, en la seva estructura conceptual, el centenari.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)