Espanyol

L’Espanyol liquida el Mirandés amb dues genialitats

Segona Divisió A. Dues accions de qualitat de Fran Mérida i Embarba posen en safata la cinquena victòria de la temporada

Espanyol 2 mirandés 0

ESPANYOL:Diego López; Óscar Gil, Calero (Lluís, 56’), Cabrera, Pedrosa; Fran Mérida (Pol, 86’), David López, Melendo (Darder, 70’), Embarba (Vadillo, 70’); Puado (Jofre, 56’), RDT.MIRANDÉS:Raúl Lizoain; Carlos Julio, Vivian (Berrocal, 81’), Trigueros, Letic: Javi Múñoz (Caballero, 62’), Genaro, Pablo Martínez; Iván Martín (Djouahra, 73’), Jirka, Moreno (Jackson, 73’).GOLS:1-0 (3’) Mérida; 2-0 (43’) Puado.ÀRBITRE:Moreno Aragón (madrileny) T.G: Puado (44’); CCxt.PÚBLIC:7a jornada. RCDE Stadium..

L’Espanyol camina de manera ferma per la segona divisió malgrat la derrota encaixada en l’anterior jornada davant el Rayo. L’equip està mentalitzat que el camí de l’ascens exigeix fer punts i més punts. I això implica sumar victòries. Avui, sense fer un gran futbol, n’ha tingut prou amb dues genialitats de Fran Mérida i Embarba per liquidar el partit en un primer acte d’eficàcia. Fran Mérida ha signat un golàs al cap de tres minuts. El mig ha llançat un obús que s’ha incrustat en l’escaire de Limones. La diana matinera ha condicionat el pla de joc del Mirandés que havia vingut a resistir com a primera consigna però s’ha trobat amb un gol que els ha trencat el guió. Això ha facilitat la lectura de partit de l’Espanyol que, tot i això, torna a demostrar que li costa gestionar la seva superioritat. Continua ennuegant-se en la transició ofensiva de l’equip. Però la qualitat dels catalans és incontestable. No li cal molt per trencar els partits. Mérida ha donat la primera queixalada. Embarba, abans del descans, ha propiciat el segon. El madrileny ha executat una falta de manera magistral. La mà de Limones i el pal han evitat el gol. Puado, el més llest, ha caçat el refús per fer el segon.

Partit tancat i barrat. Tres punts més a la butxaca per continuar com a primers a la taula i sumar 16 punts de 21. Cinquena victòria de la temporada en set partits. Un ritme diabòlic d’ascens directe. I és que l’Espanyol té molt clar el què ha vingut a fer aquesta temporada: retornar a primera. El joc no és del tot fluid però la fermesa i la consistència hi són. El fi justifica els mitjans. Caldrà esperar a veure un futbol més harmònic però això és segona i aquí guanyar partit costa molt i de moment l’Espanyol encara no ha perdut cap partit com a local on només ha cedit un empat davant del Mallorca. Només queden 35 jornades per tornar a primera. Això és la calculadora mental que tenen els futbolistes de l’Espanyol penjada al vestidor. Com un presidiari dins de la seva cel·la va guixant els dies que falten per acabar la condemna.