Espanyol

David López: “La nostra mentalitat ha canviat”

Espanyol. “Ara volem guanyar i tornar a guanyar. És una exigència que ens hem de ficar al cap per sempre”, ha dit el capità blanc-i-blau que ha parlat de la seva rebaixa de sou.“S’han dit moltes bajanades, sempre m’he volgut quedar”

L’Espanyol està en un gran moment. Encapçala, de manera ferma, la classificació de segona després de nou jornades. El seu balanç és de 20 punts de 27 possibles. Un ritme que convida a pensar que l’ascens s’està cuinant de bona manera. A tot això, s’hi afegeix el bon partit d’ahir davant la Ponferradina on, al marge de la impermeabilitat defensiva, s’hi ha afegit el bon joc coral de l’equip.

En mig d’aquest ambient de plenitud pels bons resultats i a l’aixopluc dels 120 anys de l’entitat blanc-i-blava ha parlat el capità, David López. Un futbolista més madur, clarivident i conscient de la seva responsabilitat dins del grup i per l’afició.

“Portava sense parlar des de la temporada passada i tenia una espina clavada des de llavors. L’afició s’ha comportat de manera exemplar tot i que hem baixat. Tots ho hem passat molt malament i per a mi va ser un moment molt dur. M’he equivocat en alguns moments però ara estem per corregir els errors i mirar endavant. Volem fer història, gaudir i tornar a primera”, ha incidit el santcugatenc aquest matí en roda de premsa. El futbolista també ha parlat de la seva rebaixa de sou i s’ha mostrat molest per certes informacions que el situaven fora de l’Espanyol. “Per mi no ha estat fàcil. És el serial de l’estiu. He escoltat moltes bajanades però, al final, la veritat cau pel seu propi pes. A vegades és molt fàcil: agafar el telèfon i preguntar. Això ho vaig trobar a faltar. La veritat ha caigut pel seu propi pes. Jo em volia quedar des del primer moment. Vam parlar durant l’estiu i l’últim dia vam prendre una decisió per ajudar el club”, ha reflexionat el capità que ha desgranat els seus sentiments en portar el braçal amb el 21. “Estic molt content i feliç per com ha quedat l’equip i el meu rol a dins. És un orgull ser capità i m’aporta molt”. En aquest sentit, també ha explicat les sensacions que va sentir ahir. “Per mi va ser brutal portar el braçalet el dia dels 120 anys. Només em faltava la nostra gent. Va ser un dia molt especial”

Canvi de mentalitat. L’Espanyol és el gran favorit per a l’ascens. Ho és per plantilla i per pressupost però David López creu que hi ha molt més. “Deixem el passat i mirem el futur. Tenim uns grans jugadors i un gran club i és normal que ens posin aquesta etiqueta. Però ens centrem en el dia a dia. Per tenir aquesta etiqueta sembla que tot sigui més fàcil. Treballem moltíssim. Sabem perfectament el que ens trobarem. Tots estem molt implicats. Anem per feina”, ha reblat deixar clar la importància del treball diari per assolir l’objectiu de retornar a primera. Un dels aspectes claus és el canvi psicològic que ha experimentat l’equip. “La mentalitat ha canviat i volem guanyar i tornar a guanyar. L’any passat es perdia o empatava i semblava com si res. Espero que aquesta mentalitat segueixi i és una exigència molt important que ens hem de ficar al cap”, ha incidit amb una claredat meridiana d’un equip que ha fet de l’inconformisme una de les seves banderes. “Volem millorar en tot i buscar aquesta excel·lència per tenir més a prop l’objectiu”. En aquest sentit, la figura de Vicente Moreno té un paper nuclear. “Ha tingut molt a veure en això. Des del primer dia que ha arribat ja ens va dir que volia inculcar aquesta mentalitat dins del vestidor i que ens ho fiquéssim a dins. És un entrenador molt exigent i que intenta sempre buscar la perfecció i millorar qualsevol petit detall. També és proper amb el jugador. Ha creat un bon ambient dins del vestidor. Ha aconseguit posar a jugadors, que no estaven en aquesta ona tan positiva, dins d’aquesta dinàmica”.

Per últim, David López s’ha referit a la segona divisió i com aquesta ha evolucionat des que jugava a l’Osca, fa nou anys. “Em fa la sensació que el nivell ha millorat i ha crescut futbolísticament des de quan vaig jugar jo fa uns anys. Fa nou anys era un futbol més directe, físic i simple. Ara tot ha evolucionat. Hi ha més nivell i qualsevol rival et complica les coses. És una categoria molt disputada i competitiva” i ha rematat. “No hi ha cap rival fàcil a segona divisió. No és buscar el pragmatisme. No volem guanyar per guanyar sinó perquè ens ho mereixem per la gestió del partit i ser millor que el rival. Sabem que podem millorar i que podem seguir creixent i en això estem”. Paraula de capità.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)