Espanyol

Un líder impertorbable

Espanyol. Els blanc-i-blaus continuen elevant el seu nivell amb el pas de les jornades i es cruspeixen el Màlaga amb una eficàcia aclaparadora. Embarba, amb un doblet, i RDT, els golejadors

màlaga 0 Espanyol 3

MÀLAGA:Barrio; Iván Calero (Jairo, 72’), Escassi, Lombán, Juande, Matos (Romero, 46’);Yanis (Cruz, 72’), Ramón, Luis Muñoz (Benkhemassa, 82’), Jozabed (Cristian, 57’); Pablo Chavarría.ESPANYOL:Diego López; Miguelón (Gil, 46’), Cabrera, Calero, Pedrosa; David López (Pol, 71’), Darder; Embarba (Jofre, 81’), Melendo (Fran Mérida, 59’); Puado (Wu Lei, 81’); RDT.GOLS:0-1 (7’) Embarba; 0-2 (50’) Raúl De Tomás: 0-3 (56’) Embarba.ÀRBITRE:Ais Reig (Comitè Valencià) T.G: Iván Calero (26’); Miguelón (30’): Embarba (42’; Chavarría (64’)).

L’Espanyol s’ha convertit en un camaleó que s’adapta a les situacions requerides. Quan vol accelera i si ho necessita frena. Es queda la pilota o bé l’entrega, sota la seva voluntat, al rival. És un actor experimentat que sap interpretar diversos registres i adequar-se a les situacions de partit. El seu ventall el converteix en un conjunt polifacètic, i això és un maldecap per als rivals. Uns adversaris que no saben quin Espanyol es trobaran. Aquell equip reactiu d’inici de temporada o bé el proactiu que li busca les pessigolles des del xiulet inicial. Els blanc-i-blaus són uns poliglotes que aprenen, amb el pas de les jornades, diverses llengües en un món en què els més astuts en tenen prou amb ser bilingües. L’Espanyol, o millor dit el seu tècnic, ha abocat el seu equip a rebuscar diversos perfils per manegar-se en qualsevol situació. El Màlaga s’esperava un equip conservador i de contenció, com en els últims partits a domicili, però els catalans van començar el partit de manera frenètica. Darder va tornar a repetir al doble pivot al costat de David López. El d’Artà, com contra la Ponferradina, va tornar cosir una nova actuació notable a La Rosaleda. Un Espanyol elèctric que va buscar mossegar el seu rival des del primer minut. Embarba va trobar el premi amb un gran xut des de la frontal. La voracitat catalana no es va contenir i RDT ho va provar en dues ocasions però va caure en fora de joc. Melendo també va acaronar el gol amb una rematada de cap. El primer acte agonitzava amb la sensació que el marcador era curt pels mèrits fets pels visitants.

La lògica del futbol va ser concloent després de la represa. L’Espanyol va cedir la possessió al seu rival per transformar-se en un equip reactiu a la recerca de l’errada dels andalusos. Aquesta no va trigar a produir-se. RDT lluitava per una pilota que recollia Embarba a l’esquerra. El davanter es despenjava al cor de l’àrea per rematar de cap l’assistència de l’extrem. Sense temps per recuperar-se, el Màlaga veia com arribava el tercer. Canvi de paper. RDT assistia per a Embarba, que feia el tercer aprofitant el desgavell de la defensa local. L’Espanyol olorava la sang i en menys d’una hora de partit havia liquidat el seu adversari i conserva el lideratge per quarta jornada.

Números rotunds els que presenta l’equip de Vicente Moreno. En deu jornades només un gol encaixat i catorze a favor. 23 punts. Líder sòlid de segona mostrant una consistència i una fiabilitat admirables. Queda molta lliga, però l’Espanyol està demostrant que el seu joc evoluciona jornada rere jornada i es fa cada cop més imprevisible per als seus adversaris. Aquest policromia en el joc és el gran tresor que té entre mans Vicente Moreno. Potser quan parla d’excel·lència és això. Convertir-se en un equip camaleònic i amb un repertori extens per esdevenir inabastable als seus rivals. Aquest Espanyol ja feia bona pinta però ara està elevant el nivell a mesura que s’endinsa en aquesta marató de segona.

Això és molt llarg. L’inici és positiu, però hem de millorar encara moltes coses
Vicente Moreno
ENTRENADOR DE L’ESPANYOL
Ha estat un molt bon partit. Sempre és difícil guanyar aquí. Donem molt valor a aquesta victòria. Estem contents
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)