Espanyol

Diego López: “El nivell mental està sent clau”

Espanyol. “Per molts elogis que rebem no ens confondran. No ens podem sentir superiors a ningú. Així no guanyarem partits”, ha avisat tot afegint: “No baixarem en res i hem de continuar amb aquesta línia ascendent”

L’Espanyol està en un gran moment de forma. Els blanc-i-blaus han iniciat el primer tram de lliga amb un rendiment notable que els ha situat com a líders de la taula per quarta jornada consecutiva. Una solvència que comença per un bloc defensiu que només ha encaixat un gol en deu jornades sent l’equip més eficient en aquest aspecte. Més enllà d’això, el conjunt de Vicente Moreno també carbura en atac on és l’equip més golejador amb 14. Unes xifres coronades amb 23 punts de 30 possibles. “Estem aconseguint bons resultats amb una mentalitat guanyadora. Veig felicitat i ens sentim molt contents però només portem 10 jornades i queda molt. Cal seguir amb la mateixa regularitat i exigència”, ha explicat Diego López aquest matí. El porter també ha parlat de la fiabilitat defensiva d’un equip que només ha encaixat un gol en deu partits. Un fet que no havia passat mai en el futbol estatal, ni a primera ni segona divisió. “Quan es trenquen rècords vol dir que la feina s’està fent bé. Sabem que és difícil fer-ho i li donem molt valor. Ens seguim exigint treballar en aquesta línia”. La clau de volta de la catarsi blanc-i-blava és una qüestió psicològica. “El canvi ha estat de mentalitat, pràcticament som els mateixos. El que va passar l’any anterior és un accident i va ser una desfeta. Ara hem d’estar més concentrats que mai. El nivell mental és clau. És cert que estem en una categoria inferior. Tenim un equip molt bo i a primera divisió, faríem una gran temporada”, ha reblat el porter que ha insistit en el factor mental. “No vull parlar del passat sinó parlar del present. El tècnic ha ajudat molt i ens ha donat aquesta mentalitat guanyadora i competir al màxim per aconseguir la victòria i els tres punts”.

L’Espanyol és vist per tothom com l’equip més ferm de la lliga i pecar de supèrbia pot ser un dels mals de l’equip. Diego López ha tallat en sec aquesta possibilitat. “Tenim les coses molt clares, no neguem que som l’equip amb més pressupost i amb bons jugadors, però l’èxit està en l’exigència diària com equip i individualment. No ens podem sentir superiors a ningú. Així no guanyarem partits. Estem en una bona situació, després de deu partits, ens ho hem guanyat però això és molt llarg i difícil. Per molts elogis que ens donin, des de fora, no ens confondran. No baixarem en res i volem seguir en aquesta línia ascendent i ser més eficaços”. Per donar més volada al seu discurs d’exigència ha parlat de la competitivitat de la categoria.”És una segona divisió molt dura, molt competitiva. Hem fet un inici formidable però hi ha quatre equips que estan al nostre costat. Baixar un grau el nostre rendiment serà caure en picat i no ens ho podem permetre. Si, estem en el nostre màxim nivell, podem guanyar a qualsevol”.

D’altra banda, el porter ha reconegut que “estem en deute amb l’afició i també amb nosaltres mateixos” per tot el que va passar la temporada anterior. Un Diego López que ha parlat d’aspectes personals com el seu compromís amb el club. “La meva idea era seguir a l’Espanyol passes el passes. No vull enganyar a ningú i em trobo a un bon nivell. Estic amb ganes i fam. Vull seguir donant el màxim i molt content d’estar en aquest club i que la gent m’ho agraeixi”. En aquest sentit, ha deixat clar el seu compromís amb la plantilla que va més enllà de tenir un dels braçals de capità.”La vida professional és treball, constància i humilitat. Són coses que cal tenir present sempre. I això són els valors que vull transmetre i, sense parlar, que els serveixi d’exemple és molt gratificant. És una part molt important d’un jugador, no només sobre el camp, sinó a dins. Estic en un club on per valors i sentiments tenim moltes coses en comú”.

Per últim, Diego López jugarà, per primera vegada, en el club on es va formar com a futbolista dels 12 als 18 anys: el Lugo. “Serà un partit especial. Vaig estar allà fa 21 anys i encara hi ha gent que està al club d’aquella època però ara volem guanyar i tenir els tres punts però m’alegro molt per l’inici de temporada que està fent el Lugo”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)