Espanyol

Hugo Blanco i el laboratori de noves metodologies

Espanyol. Aquest gallec dirigeix l’Àrea d’Identitat del club i la seva missió exigeix regular els processos de formació dels jugadors tot observant-los des d’una òptica global i constructiva per minimitzar errors

L’Espanyol ha capgirat la seva direcció esportiva de dalt a baix després del descens. El director esportiu, Francisco Joaquín Pérez Rufete, s’ha rodejat d’homes de la seva absoluta confiança amb la intenció de crear un nou model de club a mig i llarg termini. Una de les potes d’aquesta nova estratègia és la creació de l’Àrea d’Identitat que dirigeix Hugo Blanco. “Es tracta d’un projecte nou, diferent i ambiciós”, assegura el gallec en declaracions als mitjans oficials del club. És la primera vegada que Blanco, amb passat a la Lliga de Futbol Professional, parla de la seva funció dins del club. Una parcel·la que, tot i el seu nom, no significa canviar la identitat del club sinó que està enfocada en crear noves metodologies i sinergies dins del club. “Defensarà la idea de club en coordinació amb altres àrees, perquè volem que tota l’organització vagi en la mateixa línia. És un projecte únic en el qual poder integrar tot això ens facilitarà el que intentem generar i protegir la imatge que volem transmetre”, ha explicat Blanco que era el cap de projectes de LaLiga fins fa pocs mesos ha vist “una oportunitat” per créixer fent les maletes i aterrant a l’Espanyol i per implantar una altra metodologia de treball: “La identitat esportiva és la imatge que es vol transmetre a l’exterior vinculat al model de joc, al perfil de jugador i l’entrenador, però també s’inclouen aspectes de conducta, codi ètic, el respecte entre nosaltres”, ha assenyalat. En aquest sentit, no es refereix a la identitat com a club sinó com a funcionament intern de tots els equips i el model de joc. En certa manera, tots els clubs moderns tenen implementats aquests mecanismes i el mateix Espanyol ja tenia una àrea de formació sota la batuta d’Òscar Perarnau i, en el futbol base, amb Jordi Lardín i Ángel Morales. Ara venen noves persones amb noves idees i amb una forma diferent de treballar.

El departament s’estructura en diferents àrees de coneixement: metodologia, anàlisi, condicional-preparació física, captació i identificació de talent, psicologia i salut. “Gràcies a les dades que recollim generem informes 360 del jugador”, ha indicat Hugo Blanco fent especial esment a veure el jugador com una totalitat i no com una part. En aquest sentit, Blanco ha trobat el suport de l’estructura del club i que el seu perfil és tècnic i els seus esforços s’ha centrat a reestructurar la parcel·la esportiva. “La meva parcel·la és tècnica i és on més aportaré. Aquest és un projecte promogut per l’àrea esportiva i hem tractat de reestructurar de manera que es filtri un alt volum de dades per minimitzar errors en la presa de decisions i generar una idea del club i la imatge que es vol transmetre”, ha indicat Blanco que ha de reportar al seu cap: Rufete.

Per últim, el gallec ha explicat que cada setmana posen en comú la informació que tenen i la interpreten per treure el màxim de suc. “Per generar un sistema d’informe i de generació de dades que es retroalimenta contínuament. En aquestes reunions veiem la foto del jugador, de l’equip i veiem com es troba el model”. Finalment, ha assegurat que tot està pensat per fer més fàcil la descoberta de nous futbolistes pel primer equip. “Serà igual de difícil, però més curt perquè la direcció esportiva estarà informada de tot perquè arribi a l’elit i compleixi tots aquests paràmetres; ho minimitzarem”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)