Espanyol

Un punt de frenada

Espanyol. Deixa escapar un treballat triomf a Fuenlabrada per una errada de Diego López. L’empat limita el creixement exponencial en la classificació

fuenlabrada 1 Espanyol 1

FUENLABRADA:Rosic; Iribas, Juanma, Diéguez, Glauder; Cristóbal, Ciss; Mula (Moi Delgado, 89’), Randy Nteka, Franchu (Kanté, 72’); Gassama.ESPANYOL:Diego López; Miguelón (Óscar Gil, 80’), Cabrera, Calero, Dídac; David López, Darder (Fran Mérida, 80’); Embarba, Melendo, (Pol, 63’) Vargas (Wu Lei, 63’); RDT (Campuzano, 91’).GOLS:0-1 (25’) RDT; 1-1 (87’) Gassama, de penal.ÀRBITRE:Prieto Iglesias (navarrès) T.G. Darder (10’); Mula (17’); Sandoval (36’) Cristóbal (42’); Miguelón (70’); Juanma (74’); Ciss (82’).

L’Espanyol ha viscut la tragèdia grega que és la segona divisió en una tarda grisa a Fuenlabrada. Una victòria que tenia a la mà va acabar en un empat per una errada infantil de Diego López. Partit estrany, incòmode i d’emocions diverses que deixa una sensació agredolça per l’ordre cronològic dels esdeveniments. Un Espanyol que va anar de menys a més i va perdre per una errada individual que no acostuma a cometre.

El futbol són detalls. L’èxit i el fracàs es mouen en un marge molt prim i aquesta sensació va acompanyar els jugadors blanc-i-blaus durant els noranta minuts i, ben segur, durant tota la nit. Els deixebles de Vicente Moreno van veure com el Fuenlabrada va buscar porteria en dues accions a l’inici del partit. La primera, tot just començar, Cabrera, de manera acrobàtica, va treure el gol a Franchu quan la pilota anava a dins. Més tard una assistència de Mula va ser rematada de cap per Gassama, que va estavellar la pilota al travesser. Els catalans semblaven navegar davant l’empenta física dels madrilenys, però llavors es va fer la llum. Embarba és un artista. Té ànima de globetrotter. Un jugador indomable i amb una rauxa de creativitat que no es troba en els llibres sinó en la vida de carrer. L’extrem va signar una jugada deliciosa per assistir RDT, que va marcar a pler. Setè gol del davanter, que ha marcat en els últims quatre partits. El gol va capgirar les intencions del Fuenlabrada. Estabornit el rival, l’Espanyol va poder caçar la victòria fent el gol de la sentència. Aquest no va arribar i semblava que ni calia per sumar la quarta victòria seguida. El matx estava controlat fins que Diego López va sortir a destemps i va cometre un penal infantil sobre Kanté, que lluitava per una pilota cos a cos amb Cabrera i sense opció de xutar. Gassama no va fallar des dels onze metres i la cara del porter era d’autoflagel·lació. O pulpo, salvador de l’Espanyol en múltiples ocasions, ahir va quedar retratat en una errada impròpia de la seva fiabilitat.

L’Espanyol veu frenada la seva gran trajectòria però continua sumant malgrat no fer un gran partit i mantindrà el lideratge una jornada més. I és que els de Moreno saben competir malgrat no estar fins i, amb els múltiples contratemps, van tenir a la mà el triomf. Aquest és el gran valor d’un conjunt que marxa empipat per la pèrdua de dos punts quan, no fa gaire, s’hi conformava. El dolor ha de ser la benzina per persistir en l’objectiu de l’ascens.

ELS VESTIDORS

Quan veus que pots guanyar i s’escapen dos punts això et deixa fotut. Hem tingut ocasió de matar el partit i no ho hem fet
L’error forma part del joc, i sense cap dubte Diego ens dona molt més del que ens treu
Vicente Moreno
ENTRENADOR DE L’ESPANYOL
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)