Espanyol

L’accident és una realitat

Espanyol. Cau dels llocs d’ascens directe per la dura derrota a Butarque. Un punt dels darrers nou instal·la el pànic a l’entorn i fa reviure els vells fantasmes

leganés 2 Espanyol 0

LEGANÉS:Cuéllar; Bustinza, Rodri Tarín, Ignasi Miquel, Javi Hernández; Rubén Pérez (Gaku Shibasaki, 57’), Rubén Pardo (Silva, 78’), Palencia, Sabin Merino (Luis Perea, 70’); Arnaiz (Kevin Bua, 70’), Borja Bastón (De la Fuente, 78’).ESPANYOL:Diego López; Miguelón, Calero (Lluís López, 54’), Cabrera, Pedrosa; David López (Pol Lozano, 66’), Fran Mérida (Óscar Gil, 45’); Embarba, Darder, Puado (Keidi, 76’); Raúl De Tomás (Wu Lei, 66’).GOLS:1-0 (41’) Borja Bastón; 2-0 (47’) Arnaiz..ÀRBITRE:Muñiz Ruiz (asturià) T.G.:Miguelón (27’); Rubén Pérez (50’); i T.V: Miguelón (43’) que ha vist la segona groga.

D’accident en accident l’Espanyol s’ha ficat en un problema després d’encaixar la segona derrota consecutiva, a Butarque. Els blanc-i-blaus han sumat un punt dels darrers nou en joc. La dolça realitat d’inici de curs s’ha transformat en una ganyota de difícil interpretació per a un equip que perd tracció a la lliga. La tendència és perillosa i pertorbadora per un equip programat per tiranitzar la segona divisió. Potser aquesta és la imatge esbiaixada que van projectar els resultats del primer tram de curs. Una teòrica facilitat per obtenir victòries i mostrar una fiabilitat defensiva envejable. El decorat li ha caigut a Vicente Moreno en els tres darrers partits, en què s’ha descosit per totes bandes de manera clara. La qüestió és si la tendència actual tindrà més recorregut o si es podrà aturar aquesta crisi de resultats. El Fuenlabrada i el Girona semblaven accidents, en boca de Vicente Moreno. La realitat de Leganés ens indica que és una topada ben real. No cal efectes profilàctics ni eufemismes en roda de premsa. L’Espanyol té un problema que no és conceptual sinó mental.

El perill d’aquesta plantilla es reviure els fantasmes del passat. Tots encara estan ben presents i el duel d’ahir va tenir un aire a déjà vu i a guió conegut. Una pel·lícula que l’aficionat de carrer ja es coneix de memòria. Futbolistes que comenten errades per propiciar el primer gol. David López va ser el gestor del contraatac culminat per Borja Bastón. L’expulsió de Miguelón incentivava aquella sensació de tragèdia grega. Tot això abans del descans. I a la represa, sense temps per agafar aire, la garrotada final. Arnaiz deixa descol·locada a la defensa blanc-i-blava per fer el segon i liquidar el partit. Tot això en cinquanta minuts. Un marcador que va deixar en anècdota el xut al travesser d’Embarba. Massa dolor conegut, records que provoquen calfred i taquicàrdies a una afició que no les té totes per tornar a primera. És evident que amb aquest ritme no li arribarà, a l’Espanyol, per pujar. Un equip que, per primera vegada, s’han vist fora dels llocs de l’ascens directe. Tremolor de cames.

Hem vist com en vuit dies la pel·lícula ha canviat. Ara tenim un partit en tres dies que cal guanyar
Vicente Moreno
ENTRENADOR DE L’ESPANYOL
No hem estat bé i és evident. No hem interpretat el que necessitava el partit a cada moment i tot s’ha a posat coll amunt
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)