Espanyol

La força de la insistència

Espanyol. Demostra caràcter i fortalesa mental per aconseguir la tercera victòria consecutiva contra l’Sporting amb gols de Wu Lei i Darder

Espanyol 2 sporting 0

ESPANYOL:Diego López; Óscar Gil (Miguelón, 61’), Lluís López, David López, Pedrosa; Keidi Bare (Fran Mérida, 76’), Darder; Embarba (Pol Lozano, 89’), Melendo (Puado, 61’), Melamed (Wu Lei, 76’); Raúl de Tomás.SPORTING:Mariño; Guille Rosas, Babin, Borja López, Saúl García; Javi Fuego, Gragera; Aitor (Cumic, 90’), Manu García (Pablo Pérez, 78’), Gaspar (Carmona, 55’); Djuka (Álvaro, 78’).GOLS:1-0 (88’) Wu Lei; 2-0 (95’) Sergi Darder.ÀRBITRE:Sagués Oskoz. T.G.: Gaspar (9’), Saúl (38’), David López (67’), Embarba (76’), Pablo Pérez (95’) i Babin (98’).

L’Espanyol torna a gaudir d’un ritme ascendent de joc i resultats gràcies al treballat triomf contra l’Sporting. Tres victòries consecutives li permeten recuperar el lideratge (en espera del que faci avui el Mallorca contra el Castelló) i, de retruc, distanciar-se d’un conjunt asturià que ara es queda a vuit punts dels blanc-i-blaus. El triomf d’ahir té un valor doble: guanyar contra un rival de la part alta de la taula i fer-ho a còpia d’insistència fins als minuts finals gràcies als gols de Wu Lei i Sergi Darder.

Els blanc-i-blaus són un equip de mal pair per als rivals. El partit de Cartagena i el d’ahir són la mostra més fefaent que han après a competir i sobreposar-se a gols en contra i a la poca eficàcia en els últims metres. L’Espanyol és un equip que fa molt llargs els duels als seus adversaris. Una marató en què el rival acabarà traient la bandera blanca de la rendició. L’Sporting per poc aconsegueix el premi. Magnífic el treball de David Gallego amb un equip eminentment jove però treballat fins a l’últim detall. El surienc, conscient de la superioritat del rival, va plantejar una incòmoda teranyina defensiva que se li va entravessar a l’Espanyol durant molts minuts. El domini territorial no tenia el premi del gol. Els blanc-i-blaus buscaven l’àrea de Mariño però es precipitaven en els últims metres sense el reclam d’una definició clara. Vicente Moreno va introduir diverses variants en el seu onze. La més destacada, la presència de Nico Melamed. El jove del planter havia fet mèrits contra el Cartagena per gaudir de la seva primera presència en l’onze aquesta temporada i ho va fer davant el seu mestre, David Gallego, que l’ha tingut al juvenil i al filial, a més de fer-lo debutar al primer equip.

Més enllà de la titularitat de Nico Melamed, Keidi Bare va enllaçar la segona presència a l’onze. David López feia parella amb Lluís a l’eix central per les molèsties físiques de Cabrera i Calero. L’Espanyol es movia bé per tot el terreny però només es podia conformar amb xuts des de fora de l’àrea. Fins que, a dos minuts del final, Diego López va servir en llarg, Wu Lei va pentinar la pilota per a RDT, que d’esperó va assistir per a Puado, que la va tocar suaument per a Wu Lei, que va fer el gol. Triangulació deliciosa per anestesiar l’Sporting. El final va ser de tensió per un penal reclamat pels asturians sobre Babin i un contraatac de manual dels locals quan Mariño havia sortit a rematar un córner. Wu Lei va orquestrar el contraatac per assistir Darder, que, després de recórrer 50 metres, va fer un gol a porteria buida. Trenta-sis punts suma l’Espanyol, que ha recuperat les bones sensacions i que demostra que jugar un partit contra ell és una experiència de llarga durada. Aquest equip mai es rendeix i el caràcter que estan mostrant és la millor manera de tornar a primera. Aquest és l’esperit i el nou ADN blanc-i-blau.

Penal? La meva anàlisi no pot anar per aquí. Hem competit contra un gran rival
David Gallego
entrenador de l’sporting
Hem fet un partit molt complet, independentment del resultat. És un triomf merescut
Vicente Moreno
entrenador de l’espanyol
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)