Espanyol

Oier, un gegant sota pals

Espanyol. El basc, a còpia d’aturades de mèrit, es torna decisiu per aplanar el camí de la classificació a Burgos. Wu Lei i el jove Max Svensson, els golejadors en una nit gèlida a El Plantío

Burgos 0 Espanyol 2

BURGOS:Barovero; Álvaro Rodríguez (Juanma, 55’), Zabaco, Elgezabal (Cerrajería, 71’), Raúl Navarro; Córdoba, Undabarrena (Mumo, 71’); Javi Gómez, Piscu (Lobato, 55’), Saúl Berjón; Guillermo Fernández (Medina, 71’).ESPANYOL:Oier; Miguelón, Calero, Lluís López, Dídac; Pol Lozano (Keidi Bare, 74’), Fran Mérida (Álex López, 74’), Melamed (Jofre, 74’), Matías Vargas; Wu Lei (Max Svensson, 74’), Campuzano (Vadillo, 63’).GOLS:0-1 (56’) Wu Lei; 0-2 (92’) Svensson.ÀRBITRE:López Toca (C. Càntabre) T.G.: Cap..PÚBLIC:Segona eliminatòria de copa. Estadi El Plantío amb 850 espectadors a les grades.

El Burgos és un d’aquells equips clàssics dels anys vuitanta que busquen recuperar el seu prestigi. Ahir, contra l’Espanyol tenia una magnífica oportunitat per tornar a posar el nom del seu estadi, el remodelat El Plantío, en boca de tothom. Ajudat per una meteorologia gèlida i amb una part del terreny de joc gelada, volia fer-se gran davant els blanc-i-blaus. Tot i militar a segona divisió B, els castellans tenen un equip vistós i amb gran qualitat tècnica, com es va veure al llarg dels noranta minuts. Vicente Moreno va fer rotacions donant minuts als menys habituals com Campuzano o Pol Lozano. El mig va jugar a un alt nivell en un camp aspre que demanava brega. La nota més positiva va ser aquest esperit combatiu de l’Espanyol en un estadi que no convidada a jugar pel fred, però on els jugadors van demostrar el seu coratge.

La primera part va ser un escalfament previ. Control territorial del Burgos i contenció sense ensurts de l’Espanyol. Passat el descans, la cosa es va animar. Campuzano va gaudir d’una bona ocasió per avançar l’Espanyol, però qui va trencar l’empat va ser Wu Lei, després d’una assistència de Dídac, que havia rebut una pilota en profunditat. El més difícil estava fet: desnivellar el marcador. Però el Burgos no es va rendir i va jugar més i millor. Oier es va erigir en un mur inexpugnable signant aturades de mèrit. Una de triple, un minuts després del gol de Wu Lei. El basc prodigiós va mantenir el curt avantatge català i va aplanar el camí de la classificació. Un gegant sota pals. Ja en el descompte, Max feia el segon en una bona jugada personal.

Hem competit en unes circumstàncies difícils i hem guanyat. Cal felicitar els nois per la feina feta
Vicente Moreno
ENTRENADOR DE L’eSPANYOL
Estic molt content pel treball de l’equip, pels minuts i pel gol. He sentit molta felicitat i alegria
Max Svensson
Davanter de l’Espanyol
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)