Espanyol

L’aperitiu del campió d’hivern

Espanyol. Busca tancar la primera volta amb un triomf contra el Castelló i així mantenir el lideratge en la lliga

La segona divisió té un calendari etern i sense fi. Més que un campionat, sembla una marató. L’Espanyol arriba a l’equador del campionat aquesta nit contra el Castelló. Els blanc-i-blaus busquen tancar amb bones sensacions aquesta primera volta i això passa per un triomf contra el Castelló. Els catalans només contemplen aquesta possibilitat després de la derrota contra Las Palmas en l’inici d’any. Una desfeta no prevista en el full de ruta que ha comprimit, encara més, la part alta de la classificació. L’Espanyol és el líder, empatat a punts amb el Mallorca. Tercer és l’Almeria, a només un punt. “No sé si l’ascens directe serà cosa de tres o de quinze. A mi només em preocupa el meu equip”, explicava, ahir, Vicente Moreno, conscient que el camí de l’ascens passa per seguir sumant punts a dojo per una competència ferotge.

Guanyar el Castelló donaria un bon impuls anímic a l’Espanyol abans de l’aturada de lliga de la propera setmana. Seria un petit aperitiu, res definitiu, per indicar que les coses s’estan fent bé. El camí és el correcte, però el recorregut és llarg i tortuós. La classificació de tots dos equips és d’un clar contrast. Un Castelló que torna al futbol d’elit després del seu ascens a segona divisió i un Espanyol que ha baixat a la categoria d’argent amb la necessitat de retornar a primera ipso facto. De fet, tots dos equips no es veien les cares des de la temporada 93/94, l’última en què l’Espanyol va visitar la segona divisió, amb José Antonio Camacho a la banqueta. “El Castelló està lluitant per coses molt diferents de nosaltres i sé la dificultat de pujar de segona B a segona A. Tenen un bloc molt similar i és gent treballadora del futbol. M’identifico molt amb equips com aquest i no tinc cap dubte que, els últims partits, han merescut més. No tenen sort amb els resultats, però els tinc estima, perquè són un equip de la meva comunitat –precisa Vicente Moreno, que té clar el que vol avui–. Li donem molt de valor al partit contra el Castelló per acabar la primera volta guanyant i amb bones sensacions abans de l’aturada.”

Moreno podrà comptar amb tots els efectius tret del sancionat Lluís López. El dubte és si entrarà en la llista d’avui Víctor Campuzano, que està ultimant la sortida a l’Sporting de David Gallego. A Astúries donen per feta l’arribada.

13 Partits guanyats 5

3 Partits empatats 4

4 Partits perduts 11

30 Gols a favor 18

10 Gols en contra 26

El Castelló està lluitant per coses diferents, però m’identifico molt amb el seu treball
Vicente Moreno
entrenador de l’espanyol
Tenim sort de tenir la porteria ben coberta i l’equip es beneficia d’aquesta competència; qualsevol dels porters pot jugar
Li donem molt de valor al partit contra el Castelló per acabar la primera volta guanyant i amb bones sensacions abans l’aturada
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)