Girona

El paper que no és

Tot i la pèrdua de potencial respecte a l’equip del curs passat i els obstacles que hi ha hagut en aquest, ha estat una tònica en el campionat que els tècnics dels conjunts rivals del Girona l’hagin descrit com un dels favorits a l’ascens en la prèvia dels enfrontaments

Completada una volta, els blanc-i-vermells són vuitens a quatre punts del ‘play-off’

Acabada la primera volta del campionat, el discurs del club, i sobretot de Francisco, pel que fa als objectius del Girona en la temporada no s’ha alterat des que la lliga va començar. “No estem tan lluny de l’objectiu, que és estar a prop del sisè lloc, sense l’obligació d’estar-hi ficats”, diu el tècnic. No són, doncs, ni molt menys les aspiracions del curs passat les que es tenen des de dins de l’entitat, en què només es pensava a pujar a primera divisió, i els resultats tampoc diuen el contrari. El conjunt gironí, vuitè a quatre punts de la zona de play-off i a deu del descens, no pot pensar ara mateix en cap altra cosa que no sigui lluitar per acabar disputant la promoció.

No obstant això, però, tot i la irregularitat mostrada pel Girona al llarg d’aquesta campanya, els rivals tendeixen a posar sempre els blanc-i-vermells com a ferms candidats a l’ascens. “Jo sé que encara hi ha entrenadors, fins i tot periodistes i aficionats, que pensen que nosaltres hem de ser allà, entre els tres o quatre primers, però la realitat la conec i sé quina és. Al final hi ha equips molt més poderosos que nosaltres, ho vaig dir des del principi i això és obvi”, explica Francisco al respecte. Els imprevistos en forma de lesions, de sancions, amb l’afegit de la tardana confecció de la plantilla en l’inici, han llastrat el camí dels gironins en el campionat, però la majoria dels seus contrincants, no li han tingut en compte. I és que gran part dels tècnics que s’han enfrontat al conjunt gironí, que ja s’ha vist les cares amb tots els equips un cop completada la primera volta de la lliga, acostumen a donar-li un paper que no es correspon amb el que s’està reflectint a la gespa. Una manera de motivar el seu equip i, també, de treure’s pressió a les portes de l’enfrontament; no és el mateix guanyar o perdre contra un equip que aspira al play-off o que lluita per evitar el descens, que fer-ho contra un que ha de ser campió de lliga.

Dels 21 rivals que ha tingut el conjunt dirigit per Francisco, nou l’han descrit com a clar favorit amb frases com ara “aspira a tot”, “estarà entre els tres primers” o “està fet per pujar”. Els tècnics dels dos primers classificats, Espanyol i Mallorca, en són exemples. D’aquí a una volta es resoldrà l’entrellat, però per ara al Girona li estan donant un paper que no es correspon amb la realitat.

LA FRASE

La realitat, però, és que al final hi ha equips molt més poderosos que nosaltres
Francisco Rodríguez
TÈCNIC DEL GIRONA
Sé que encara hi ha entrenadors, fins i tot periodistes i aficionats, que pensen que hem de ser allà, entre els tres primers

J. 7 (21/10) Lugo

“És un equip preparat per aspirar a tot”, va dir Nafti. “Ens enfrontem a un Girona que domina totes les facetes del joc, amb un poder físic important”, va assegurar. “Té una plantilla interessant, gent d’atac potent, amb desequilibri i gol”, va completar.

LUGO 3-0 GIRONA

J. 8 (24/10) Castelló

“Després de quedar a un gol de l’ascens i les expectatives que això genera, ara han d’adaptar-se a la nova realitat”, va dir Óscar Cano, rellevat recentment per Juan Carlos Garrido. “Aniran creixent perquè tenen alguns dels millors jugadors de la categoria”, va dir.

CASTELLÓ 0-1 GIRONA

J. 3 (26/9) Sporting

“Té una de les millors plantilles de la categoria”, va indicar David Gallego. “Disposa de jugadors amb experiència i amb d’altres de joves amb molta projecció. És un equip molt sòlid, al qual costa generar-li ocasions i que després et penalitza”, va advertir el tècnic.

SPORTING 2-0 GIRONA

J. 5 (11/10) Leganés

Tècnic del Girona durant un bon tram el curs passat, Pep Lluís Martí no es va referir a les possibilitats de l’equip en aquesta. “Crec que la filosofia de l’entrenador és la mateixa, independentment dels jugadors, i això és el principal”, va dir.

LEGANÉS 0-1 GIRONA

J. 6 (18/10) Oviedo

“Sí que té jugadors del curs passat, però no és una plantilla que hagi pogut jugar quatre partits seguits amb els mateixos jugadors”, va indicar el Cuco Ziganda amb cautela. “Té molt de físic i molta experiència i serà una prova dura”, va expressar.

GIRONA 1-0 OVIEDO

J. 17 (6/12) Albacete

“És un equip que va quedar a un gol de pujar ”, va indicar Aritz López Garai, destituït tot just acabar el partit contra el Girona i que va ser rellevat per Alejandro Menéndez.

ALBACETE 0-2 GIRONA

J. 21 (11/1) Ponferradina

Amb Bolo, el primer entrenador, positiu per Covid-19, va ser Pablo Lago , el segon, qui va parlar: “Té objectius importants: estar amunt en la classificació”, va dir.

PONFERRADINA 1-1 GIRONA

J. 20 (4/1) Sabadell

“És un equip fet per pujar a primera divisió”, va dir Antonio Hidalgo. “Tenen dos davanters que són uns dels millors jugadors de la categoria”, va refermar.

GIRONA 0-0 SABADELL

J. 19 (21/12) Tenerife

“Haurem de fer un partit molt complet contra el Girona”, va expressar Luis Miguel Ramis. “El partit ens exigirà moltíssim en l’aspecte defensiu perquè ells generen bones situacions”, va assegurar.

TENERIFE 2-0 GIRONA

J. 18 (14/12) Rayo V

“És un equip que l’any passat va jugar el ‘play-off’ i que va estar a punt d’ascendir”, va explicar Andoni Iraola. “Juguem contra un rival directe, és un partit molt important”, va asseverar.

GIRONA 0-0 RAYO VALLECANO

J. 2 (10/12) Logroñés

“El Girona està entre els cinc millors equips de la lliga”, va manifestar Sergio Rodríguez. “Està recuperant gent molt important, com ara Stuani, que poden marcar la diferència”, es va expressar.

GIRONA 2-0 LOGROÑÉS

J. 16 (1/12) Mirandés

“És un equip de molt nivell, tant en l’aspecte col·lectiu com en l’individual”, va dir José Alberto. “Tenen moltes variants tàctiques i estan molt ben treballats”, hi va afegir.

GIRONA 1-0 MIRANDÉS

J. 15 (27/11) Alcorcón

“El Girona és un dels clàssics i un candidat a ser a dalt, lluitant per tot”, va explicar Juan Antonio Anquela. “És un equip poderós en totes les línies, amb una gran plantilla”, va manifestar.

ALCORCÓN 1-0 GIRONA

J. 14 (24/11) Màlaga

“Sabem que el Girona és un equip molt i molt complet. Domina moltes fases del joc”, va indicar Manolo Sánchez, el segon entrenador del Màlaga, que va fer de primer per la sanció de Sergio Pellicer.

GIRONA 0-1 MÀLAGA

J. 13 (20/11) Espanyol

“El Girona és un rival fort que lluitarà pels mateixos objectius que nosaltres”, va assegurar Vicente Moreno, entrenador del principal favorit a l’ascens. “És un rival que fa només dos anys era a primera”, va dir.

ESPANYOL 1-2 GIRONA

J. 11 (9/11) Las Palmas

“Són uns dels favorits per pujar junt amb l’Almeria, el Rayo i els que han baixat de primera”, va reblar Pepe Mel. “Van començar de manera irregular i ara estan millor. Gestionen bé la pilota i els temps, i tenen una plantilla tremenda”, va indicar.

GIRONA 1-1 LAS PALMAS

J. 12 (14/11) Mallorca

“És un dels cinc equips que estaran a dalt segur. Té nivell per guanyar qualsevol”, va afirmar Luis García. “Tenen una plantilla i un tècnic excel·lents. És un dels partits importants de la temporada”, va completar.

GIRONA 0-1 MALLORCA

J. 1 (4/11) Saragossa

“El Girona està competint bé i també ha tingut dificultats amb lesions, sancions i jugadors que han arribat tard”, va indicar Rubén Baraja, que va ser acomiadat cinc dies després de la visita del Girona. Ara és Juan Ignacio Martínez l’entrenador del Saragossa.

SARAGOSSA 2-2 GIRONA

J. 4 (4/10) Fuenlabrada

“El Girona lluitarà de nou per pujar”, va sentenciar José Ramón Sandoval. “Hi anem amb respecte, però amb l’ambició d’aconseguir els tres punts. Com tots els equips de Francisco, són intensos però amb bon toc de pilota.”

GIRONA 0-1 FUENLABRADA

J. 10 (1/11) Almeria

“Al marge del talent individual dels jugadors de dalt, el Girona és un equip que bloqueja bé els punts forts del rival”, va expressar José Gomes sobre el seu botxí en les semifinals del ‘play-off’ el curs passat. “Hem d’explotar els punts dèbils”, va reblar.

ALMERIA 0-0 GIRONA

J. 9 (27/10) Cartagena

“El Girona és un equip que estarà entre els tres primers”, va indicar Borja Jiménez, que va ser destituït unes jornades després, en la 18a. Ara és Luis Carriós qui dirigeix el Cartagena. “Serà a la zona alta, segur. Serà un partit difícil”, va asseverar.

GIRONA 2-1 CARTAGENA

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)