Espanyol

La copa de la il·lusió

Espanyol. Afronta el duel davant Osasuna com una ocasió per engrescar l’afició i alimentar la competència interna. “No renunciem a res, volem guanyar i estar a vuitens”, diu Fran Mérida

L’Espanyol ha mantingut, sempre, un idil·li amb la copa. El seus èxits esportius han vingut de la mà de la competició del KO. Campió quatre vegades i les últimes, al 2000 i 2006, ha marcat a foc tota una generació d’aficionats. Aquelles proeses esportives van redimensionar l’entitat que ara viu un moment delicat pel seu descens. Malgrat aquest contratemps, l’Espanyol ha fet de la seva resiliència contra els cops del destí una manera de viure i també sobreviure. L’exemple més fefaent va ser el triomf del 2006 davant el Saragossa. Un curs històric a ritme de taquicàrdia. L’equip aixecava la copa a l’abril del 2006 al Bernabéu i veia com, un mes després, un gol de ’Coro’ el salvava del descens en un gol agònic davant la Real.

Ara l’equip viu instal·lat a segona però el potencial de la seva plantilla és de primera. “Podem competir en les dues competicions”, ha reiterat Vicente Moreno en les últimes setmanes. L’objectiu primordial és assolir l’ascens però la copa és un plat que l’entitat no pot deixar passar i més tenint el factor camp a favor malgrat que aquest es dilueixi amb l’efecte pandèmia,

L’Espanyol es pot convertir en el tapat de la copa pel potencial de la seva plantilla i els futbolistes ho saben. “Osasuna és un perillós. Som dos conjunts de gran nivell tot i que un està a primera i un altre a segona. Els dos equips tenim jugadors amb talent. Volem guanyar, ens fa molta il·lusió la copa”, assegurava ahir Fran Mérida. El mig coneix a la perfecció el conjunt navarrés on va jugar quatres anys.

Més enllà d’això, un dels aspectes claus, i més a ulls de Vicente Moreno, és anar passant rondes per fomentar la competència interna de l’equip. De fet, al 2014, Sergio González va veure com la copa era un estímul ideal per esvalotar l’equip titular i engrescar els suplents. “Tenim la sort que hi ha una plantilla amplia i amb ganes de jugar. No renunciem a la copa. El principal objectiu el coneixem tots. Però quan competim i ens posem la samarreta de l’Espanyol volem guanyar i més en la copa on el club ha aconseguit títols importants. No renunciem a res. La copa és important per l’equip i estem preparats”.

LES REACCIONS

No renunciem a res. La copa ens il·lusiona. Tenim una plantilla competitiva, volem guanyar i estar a vuitens
Osasuna és perillós. Som dos conjunts de gran nivell i amb jugadors de talent
Fran Mérida
migcampista de l’espanyol
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)