Girona

Glops de reivindicació

El Girona elimina el Cadis en un partit solvent i prou tranquil i accedeix als vuitens de final

Valery Fernández, amb un doblet, encapçala el pas endavant de jugadors amb poc protagonisme en la lliga

GIRONA 2 CADIS 0

GOLS:1-0 (48’) Valery. 2-0 (58’) Valery.ÀRBITRE:Pizarro Gómez.Targetes grogues:als locals Ibra Kébé (82’) i Stuani (84’); al visitant Saturday (26’).Targetes vermelles:cap.PÚBLIC:Partit disputat a porta tancada a Montilivi. VISITANT: David Gil Akapo
Iza Carcelén (70’) Saturday
Fali Marc Baró Jairo
Perea (71’) Garrido
Álex (62’) Bodiger Pombo
Malbasic (62’) Bobby
Ivi Alejo(62’) Álvaro Giménez
RESTA DE CONVOCATS: Flere (p.), Alcalá, Mbaye i Negredo.
LOCAL: Muric Yan Couto
Calavera (77’) Ramalho Bernardo Arnau Martínez Ibra Kébé
Cristóforo Valery Samu Saiz
Pau Victor (77’) Yoel Bárcenas Nahuel
Stuani (65’)
RESTA DE CONVOCATS: Suárez (p.), Monchu, Gumbau, Bueno, Franquesa i Moreno.

Escàs d’alegries i de regularitat en la lliga, el Girona s’està animant en la copa. L’equip blanc-i-vermell serà entre els setze equips dels vuitens de final després d’eliminar el Cadis a Montilivi, en una altra cita que Francisco va regalar als menys habituals i que va trobar una resposta òptima. És la copa de les reivindicacions, i ahir va tenir com a protagonista Valery Fernández, que es va disfressar de davanter centre pur i letal en dues accions de la fase inicial de la segona meitat i va deixar sense resposta un Cadis reservat que només es va estirar en la recta final.

Tot i tenir marge fins al pròxim partit de lliga, Francisco va reservar la majoria de titulars –Bernardo era l’únic de l’onze que havia jugat d’inici a El Toralín–. Sí que va mantenir el 4-3-3 que l’havia convençut a Ponferrada, aquesta vegada amb Cristóforo de pivot i Samu Sáiz i Ibrahima d’interiors. El madrileny, més centrat –i probablement ajudat també perquè el Cadis no hi va posar la intensitat que sol exhibir–, va millorar les últimes versions ofertes, com la majoria dels que van jugar, entre els quals destaca el paper del més jove de la colla, Arnau Martínez, que amb 17 anys va debutar de titular i va mostrar-se sòlid i serè al lateral esquerre, sense ser-ho.

La primera part va tenir un ritme molt baix. El Cadis va tenir més pilota els primers deu minuts, però sense gens de malícia. De mica en mica, el Girona va assumir més control, però també li costava generar perill, amb un Nahuel Bustos molt desactivat i marcat per un cop que va estar a punt de fer-li deixar el camp. La primera ocasió, tímida, va ser una rematada tova de Valery (16’), assistit per Samu Sáiz. El madrileny també va executar una falta lateral que va acabar amb rematada alta de Bernardo (25’) i amb una altra que Ramalho va enviar a la xarxa. L’assistent, però, va aixecar el banderó i l’àrbitre, sense l’ajuda del VAR en la copa, el va anul·lar (28’). El Cadis no ensenyava res al davant.

El ‘davanter’ Valery

El Girona va anar per feina després del descans. Nahuel Bustos va fer més en una jugada que en tota la primera meitat i va fer una molt bona passada entre línies a Valery, que va entrar en diagonal, va quedar sol davant David Gil i va definir amb sang freda i encert (48’). Amb el Cadis atuït, Bustos va tenir un contraatac amb tot l’espai del món, però va dubtar a dins l’àrea i la passada a Samu Sáiz, tard i imprecisa, va ser la pitjor de les solucions que tenia (52’). Més lúcid a l’àrea va estar una altra vegada Valery, que va tornar a aparèixer en posició de 9, va aprofitar la finta de Bustos i va fer una altra definició impecable (58’). El 2-0 va ennegrir el panorama per al Cadis, que probablement s’hi hauria posat abans si no hagués tingut tant desavantatge. A més, Akapo va haver de deixar el camp per una lesió que fa mala pinta. Álvaro Cervera, que prioritzava el partit de dimarts, va fer un triple canvi per mirar de regirar una mica el guió, perquè devia pensar que tampoc era qüestió de prendre mal. Francisco, tranquil, va fer entrar Stuani, que jugava els primers minuts del 2021. L’uruguaià va tenir l’oportunitat de fer el 3-0, assistit per Pau Víctor. El guió semblava tancat. El Cadis, però, encara va treure una espurna en la recta final, sobretot a partir d’Iván Alejo, que hi va posar molta més energia que els seus companys i fins i tot es va passar de frenada en una recriminació sense cap sentit a Arnau. En el temps afegit, Malbasic va superar Muric, però l’assistent ho va invalidar per un fora de joc que, si hi hagués hagut VAR –també hauria perillat la continuïtat d’Ibrahima per una entrada dura–, l’hauria pogut corregir. I Alejo encara va tenir temps de reclamar un penal. Res, però, va fer trontollar la victòria solvent del Girona, que divendres sabrà el rival en els vuitens de final, que tornen a ser –com també els quarts– a partit únic.

SURT RODÓ

Francisco reserva els més habituals i els escollits ofereixen una bona resposta

PROTAGONISTA

Valery, amb dues definicions molt bones (48’ i 58’), enllesteix l’eliminatòria

SENSE PATIMENT

El Cadis, a ritme baix, només s’estira en la recta final, amb perill en el temps afegit

MINUT A MINUT

4’ El primer d’avisar és el Cadis, ho fa un ex, Jairo, amb un xut escarransit des de fora de l’àrea que Muric atrapa.
16’ El partit és molt tancat, ningú arrisca. Samu i Valery són els únics que se surten del guió i una jugada entre tots dos acaba amb rematada de l’escalenc a a les mans de David Gil.
28’ Gol anul·lat a Ramalho; centrada de Samu de falta, el central remata de cap però ho fa en fora de joc segons el linier. En aquesta fase de la copa no hi ha VAR i no es revisa.
35’ Un altre cop Samu i Valery. Fenomenal jugada del mitjapunta, que s’escapa de tres rivals al mig del camp i cedeix a Valery, que des de la frontal de l’àrea xuta fora.
48’ Ara sí que puja el marcador el gol del Girona. Només de començar la segona part, l’extrem fa una diagonal cap a dins de l’àrea, on rep una sensacional passada de Nahuel i davant del porter finalitza: 1-0. 51’ Perdona el segon el Girona. Contraatac liderat per Nahuel després d’un córner servit pels visitants, però amb temps i espai per pensar acaba decidint malament i l’acció acaba en no res.
58’ Torna a aparèixer Valery dins l’àrea i marca el segon. El de l’Escala aprofita una bona finta de Nahuel després d’una centrada de Samu i, un altre cop, sol davant de David Gil, obre escletxa en el marcador amb el 2-0.
70’ Lesió d’Akapo, que ha de marxar en llitera. El joc s’atura uns minuts i es refreda el partit.
80’ Ivi Alejo és l’únic argument dels visitants. Ho intenta des de la dreta i fa un xut que bloca Muric.
83’ A punt el tercer del Girona: Stuani remata una passada de Pau Víctor però David Gil li nega el gol.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)