Espanyol

Els pecats del passat

Espanyol. Cau eliminat de la copa regalant el partit a l’Osasuna amb dues errades impròpies que recorden l’equip poruc i matusser del curs anterior

Espanyol 0 Osasuna 2

ESPANYOL:Oier; Óscar Gil, Calero, Cabrera, Dídac Vilà; David López (Darder, 53’), Fran Mérida; Puado (RDT, 53’), Melendo (Embarba, 53’), Matías Vargas (Melamed, 66’); Wu Lei (Vadillo, 74’).OSASUNA:Juan Pérez; Roncaglia (Nacho Vidal, 66’), Unai García, Raúl Navas, Manu Sánchez; Javi Martínez, Kike Barja (Rubén García, 83’), Torró (Oier, 66’), Jony (Roberto Torres, 75’); Budimir (Iñigo Pérez; 66’), Enric Gallego.GOLS:0-1 (9’) Javi Martínez; 0-2 (28’) Kike Barja.ÀRBITRE:Melero López, T.G: A Gallego (33’), Óscar Gil (50’), Javi Martínez (50’) i RDT (83’).

La copa, per a l’Espanyol, s’havia de convertir en l’aperitiu perfecte per acompanyar les bones prestacions de la lliga. El lideratge de segona feia pensar en una classificació per a vuitens i més contra un equip, com l’Osasuna, amb problemes en la lliga, en què viu instal·lat en zona de descens. Aquests ingredients feien pensar en una classificació per a vuitens, però l’Espanyol va fer llufa. No per les bones prestacions del rival, sinó per la seva ineptitud. Dues errades van ser suficients per regalar l’eliminatòria a l’Osasuna. David López, ahir al doble pivot, tenia una pèrdua de pilota letal que era la gènesi del gol visitant. Javi Martínez culminava la jugada acomodant-se la pilota al pal llarg d’Oier. Minut 9 de partit i els ànims s’ensorraven. La demolició definitiva va arribar amb un córner a favor. Mérida treia massa curt la pilota i Roncaglia aprofitava el regal per filtrar una pilota a Kike Barja, que feia en el segon amb un contraatac de manual. No havia passat ni mitja hora i el partit estava liquidat. L’Osasuna, amb un equip carregat de suplents, va passar a vuitens sense despentinar-se i obrint molts dubtes de futur en clau blanc-i-blava.

Vicente Moreno va apostar per un onze eminentment de suplents de la lliga. La gestió emocional del partit obliga a aquests equilibris. En tot cas, el matx deixa elements per a la preocupació, com ara la profunditat de banqueta. L’Espanyol ha de pujar sí o sí a primera. Aquest és el gran objectiu del curs. Retornar a l’elit d’on no hauria de baixar. Però la distància entre els equips de primera i un bon segona com és el conjunt català és considerable. Vicente Moreno té un bon onze, però el fons d’armari fa figa.

Moltes errades del curs anterior es van veure ahir. L’Osasuna no va fer res en tot el partit, només va necessitar els regals per decantar l’eliminatòria. Un guió conegut a les files espanyolistes. Una pel·lícula que va ser la història de l’any passat i que va portar l’Espanyol a segona. Els deixebles de Vicente Moreno no van competir contra l’Osasuna. Van estar presents de cos, però no d’ànima. La imatge va ser la d’un equip matusser i poruc lluny del vigor i de la rebel·lia que es demana a un equip que ha de pensar en gran i que ahir va rebre un bany de realitat. L’Espanyol és, ara, un equip de segona. Ha de purgar els pecats fins al maig i, amb constància i humilitat, pujar. La dinàmica mostrada ahir és el camí perfecte per encetar una nova crisi de resultats. L’eliminació ha de servir d’advertència perquè, amb aquesta prestacions, l’Espanyol no traurà res dissabte a Montilivi. Ahir no va competir.

LES REACCIONS

ELS RESULTATS
ALMERIA-Alavés 5-0
Peña Dep.-VALLADOLID 1-4
GIRONA-Cadis 2-0
Fuenlabr.-LLEVANT (penals) 1-1
Leganés-SEVILLA 0-1
RAYO VALLECANO -Elx 2-0
Espanyol - OSASUNA 0-2
Màlaga- GRANADA 1-2
NAVALCARNERO -Eibar 3-1
Sporting-BETIS 0-2
Alcorcón-VALÈNCIA 0-2
Tenerife-VILA-REAL 0-1
Estem fastiguejats per l’eliminació, però cal centrar-se en la lliga i oblidar-se d’aquest partit
Vicente Moreno
entrenador de l’espanyol

ELS SETZENS

Les derrotes fan mal, però els errors ens han condemnat. Em quedo amb l’actitud de l’equip
Nico Melamed
davanter de l’espanyol
Era el millor equip de segona, i hem afrontat el partit amb seriositat i reforçat de cara a la lliga
Jagoba Arrasate
ENTRENADOR OSASUNA
Volíem passar de ronda de copa, però l’objectiu de l’Espanyol aquest any és l’ascens
Fernando Calero
central de l’espanyol
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)