Girona

Ni ingressos ni energia

El Girona tanca la mitja lliga, tall que havia previst a l’hora de cobrar els abonaments, sense perspectiva que el públic pugui tornar a Montilivi

El club haurà de passar comptes amb els abonats, que van pagar mitja quota

La raresa feta hàbit. Els equips –els que tenen permís per competir– s’han hagut d’acostumar a jugar sense públic, com a mínim els catalans i els que participen en la LFPl. És el cas del Girona, que no veu aficionats a Montilivi des del 7 de març del 2020, contra l’Albacete, just abans del primer confinament. Sense perspectives d’obrir la porta a curt termini, el club ha arribat a mitja temporada, el tall que havia marcat a l’hora de cobrar els abonaments l’estiu passat. A partir d’ara, tots els partits a l’estadi –començant pel de dissabte contra l’Espanyol– que es continuïn jugant a porta tancada significaran una pèrdua d’ingressos, ja previstos pel club, compromès a passar comptes amb els abonats. Un entrebanc més per a un club que ha de gestionar una situació econòmica molt delicada, que fa un mes va aprovar el pressupost preveient una pèrdua de vuit milions d’euros –amb la intenció de corregir-la per diverses vies– i que es quedarà sense un ingrés amb què comptava. La pèrdua de l’energia de la graderia no és l’únic maldecap d’haver de jugar sense aficionats.

A l’hora de començar la campanya d’abonaments l’estiu passat, el Girona va decidir cobrar d’entrada la meitat de la quota de tota la temporada. Era un càlcul aproximat del que es podria trobar, però que a l’hora de la veritat, tal com ha evolucionat la pandèmia i les restriccions que se n’han derivat, serà molt desajustat. No hi ha perspectiva de reobertura a curt termini i, si s’acaba fent, tampoc serà amb el 100% de l’aforament. El club es va comprometre a passar comptes amb els abonats en funció dels partits a què hagin pogut assistir, i d’aquí a final de temporada l’únic dubte és si el retorn haurà de ser generós o directament integral. A més, la resposta dels abonats va ser molt alta, perquè el Girona va anunciar l’1 d’octubre que mantenia la fidelitat d’un 96% dels abonats: 9.106, dels 9.501 que tenia el curs anterior (amb 532 baixes i 237 altes).

L’absència de públic en els partits sota control de LaLiga s’ha anat allargant. En diverses fases hi ha hagut la reobertura (amb percentatges) damunt la taula, però no s’ha acabat d’activar mai. Una altra cosa és en la copa, en què la federació ha estat més permissiva i s’ha agafat a les pautes marcades per cada comunitat autònoma. El Girona, de fet, va demanar poder obrir les portes al públic per al partit dels setzens de final de dissabte passat contra el Cadis –també ho va sol·licitar l’Espanyol contra l’Osasuna–, però la Generalitat ho va denegar. A Catalunya, els clubs que mantenen la competició –com ara l’Olot, el Llagostera, el Peralada, el Banyoles, el Figueres i el Girona B– ho han de fer sense públic a l’estadi. De primera catalana en avall, no poden ni jugar. I amb el confinament municipal, n’hi ha que fins i tot han deixat de fer entrenaments.

INGRÉS PERDUT

Serà un altre cop per al pressupost aprovat, que preveia pèrdues de 8 milions

CÀLCUL ESPATLLAT

El club va cobrar a l’estiu la meitat de l’abonament, pendent de quan podia rebre públic

LA XIFRA

9.106
abonats
té el Girona, un 96% dels que tenia el curs passat. A tots ells, se’ls haurà de compensar.

NI EN LA COPA

El Girona va demanar fer entrar aficionats contra el Cadis i li ho van negar

El descompte, la compensació preferida el curs passat

X.M.

La resposta dels abonats va ser molt alta l’estiu passat, però a l’hora de fer el pagament la majoria van aprofitar el descompte que el club els havia ofert per haver-se perdut els cinc partits de lliga regular programats a partir del 7 de març. El descompte era una de les compensacions que podien triar, i va guanyar per golejada, perquè la van escollir un 81% dels afectats. Un 15% van preferir que els reintegressin directament els diners que els pertocaven pels cinc partits perduts. I el 4% restant van decidir destinar la quantitat que els corresponia a accions socials.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)