Girona

Encallats en plena pujada

El Girona, en mala dinàmica en la lliga, on encadena quatre jornades sense conèixer la victòria, afronta ara un calendari molt exigent

Espanyol (casa), Mallorca (fora) i Leganés (casa), els tres descendits de primera i màxims aspirants a l’ascens, són els propers contrincants dels blanc-i-vermells

“Hem de millorar, fa temps que ho diem.” Francisco no ha amagat que en les últimes aparicions l’equip que dirigeix ha quedat encallat. “Som realistes. No estem en un bon moment de joc i hem de millorar”, ha insistit el tècnic d’un conjunt que fa quatre jornades que no guanya. El Girona, doncs, ha vist frenades les seves aspiracions d’acabar la primera volta en llocs de play-off, i ara mateix, a quatre punts de la sisena plaça i immers en aquesta dinàmica de resultats dolents en la lliga, es troba immediatament amb un calendari molt exigent. Espanyol, Mallorca i Leganés, amb, com a mínim, un partit de copa, entremig, és el que l’espera al grup blanc-i-vermell en aquest inici de la segona volta. Els tres equips que van baixar de primera divisió el curs passat i, per tant, tres dels màxims aspirants a l’ascens.

Tot i això, al vestidor gironí són positius, d’acord amb el que han dit diversos integrants darrerament. “Tenim un inici de la segona volta molt dur, però sabem com és la segona A. En la primera volta ningú comptava amb els punts del RCDE Stadium, i els vam aconseguir”, va explicar Jordi Calavera, sobre el primer dels tres rivals, l’Espanyol, el líder de la categoria amb el qual es veuran les cares aquest dissabte (18.15 h) a Montilivi. En el matx de la primera volta, els gironins van impostar-s’hi a domicili (1-2) contra tot pronòstic. “Hem d’anar partit a partit, i ja hi haurà temps per pensar en el Mallorca i el Leganés”, va completar el lateral dret. “És un calendari complicat, però tant l’Espanyol com el Leganés els vam guanyar. Hem fet bons partits contra els grans”, va manifestar en una línia semblant Enric Franquesa, segur que l’equip millorarà els registres en aquesta segona meitat de campionat. “L’equip està creixent. Som optimistes i estic convençut que farem una bona segona volta”, va expressar el lateral esquerre, secundat en aquest sentit per Santi Bueno: “Estem anant de menys a més, i això és important. Hem d’anar pas a pas, cremant etapes”, va dir el central.

El rival de copa, demà

Si en la lliga els propers rivals ja són de la màxima dificultat, el Girona té pel mig, a més, la copa, en què és en els vuitens de final. L’eliminatòria d’aquesta fase, que també és a partit únic, la disputarà entre setmana, entre l’enfrontament de l’Espanyol i el del Mallorca. El contrincant el sabrà demà (13 h), quan es durà a terme el sorteig. D’aquesta manera, després de l’esmentat duel de copa, els de Francisco visitaran el Mallorca, contra el qual en la primera volta van perdre (0-1) en un xoc en què van merèixer alguna cosa més i que va estar farcit de polèmica arran d’una controvertida actuació arbitral. Finalment, acabaran aquest particular Tormalet a Montilivi contra el Leganés, al qual van guanyar a Butarque (0-1) en un matx en què van haver de remar de valent. Tot i això, si el Girona passés l’eliminatòria de vuitens, disputaria la de quarts abans de rebre el conjunt madrileny.

PROTAGONISTES

En la primera volta ningú comptava amb els punts del RCDE Stadium, i els vam aconseguir
Jordi Calavera
LATERAL DEL GIRONA
JORNADA 22 Girona - Espanyol
23 de gener (18.15 h)
VUITENS DE FINAL (COPA) (El sorteig és demà a les 13 h)
26, 27 o 28 de gener
JORNADA 23 Mallorca - Girona
30 de gener (20.30 h)
QUARTS DE FINAL (COPA) (En cas de guanyar als vuitens)
2, 3 o 4 de febrer
JORNADA 24 Girona - Leganés
5, 6, 7 o 8 de febrer
Hem fet bons partits contra els grans. L’equip està creixent i farem una bona segona volta
Enric Franquesa
LATERAL DEL GIRONA
Estem anant de menys a més, i això és important. Hem d’anar pas a pas, cremant etapes
Santi Bueno
cENTRAL DEL GIRONA
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)