Espanyol

Continuar amb la tradició

El duel català. L’Espanyol visita Montilivi, un estadi on ha guanyat els dos anteriors duels oficials. Ara necessita un triomf per mantenir el lideratge i oblidar la mala imatge de copa

L’Espanyol enceta la segona volta de la lliga amb la necessitat de mantenir el ritme per assolir l’ascens directe. El primer tram ha estat prou profitós, però no pot abaixar el llistó amb el Mallorca i l’Almeria a un pam. El partit contra el Girona s’entreveu com un duel difícil per als barcelonins, que no poden especular per mantenir el lideratge. El duel català sempre deixa espurnes i els favoritismes no serveixen de res. L’Espanyol ja ho va tastar a l’RCDE Stadium, on el Girona ha estat l’únic equip que ha guanyat els blanc-i-blaus en lliga, tot i arribar-hi minvat i amb múltiples baixes a les seves files. De fet, cada visita dels gironins en territori blanc-i-blau ha acabat amb victòria visitant. La història es capgira quan toca visitar Montilivi. Allà l’Espanyol ha sortit sempre guanyador en els dos duels oficials de primera. Ara s’espera repetir la tradició de Montilivi per mantenir el lideratge i deixar el Girona a 18 punts de diferència. “Em sembla un equip amb molt bons jugadors, que fa poc que ha estat a primera i que hi vol tornar. És un equip que el més normal és que estigui amunt. És un rival difícil i és important guanyar els equips de la part alta”, avisava Vicente Moreno, que té presents els punts perduts contra els gironins. “Hem fet 45 punts, que és una barbaritat. Són números difícils de fer, però contra el Girona no vam sumar. Si som capaços de sumar contra el Girona, estarem millor que en la primera volta. Ara ve un tram contra equips importants, però al final de la temporada no escollim on sumar els punts.”

Per la seva part, el Girona només ha sumat tres punts dels últims dotze en joc i necessita fer un pas endavant. “Si aquest equip vol tenir un objectiu il·lusionant ha de capgirar la mala dinàmica de resultats en la lliga, i ha de començar a fer-ho demà [per avui]. És el pitjor rival possible, però és el que toca”, explicava el tècnic del Girona, Francisco Rodríguez, que elogiava el seu adversari: “L’Espanyol ha fet una primera volta fantàstica. Segueix sent l’equip a batre, el candidat número u a l’ascens.” Tot i la força del rival, Francisco busca atreviment en els seus homes per no arronsar-se: “Anirem amb tota la humilitat del món, com sempre, però també amb valentia i amb l’ambició de guanyar, anar a buscar el rival i aconseguir els tres punts des del primer minut fins a l’últim.”

8 Partits guanyats 14

6 Partits empatats 3

7 Partits perduts 4

16 Gols a favor 32

17 Gols en contra 10

Si som capaços de sumar contra el Girona, estarem millor que en la primera volta
Vicente Moreno
ENTRENADOR DE l’Espanyol
Anirem a buscar el rival i aconseguir els tres punts des del primer fins a l’últim minut amb valentia
Francisco Rodríguez
Entrenador del Girona
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)