Girona

S’hi queda molt a prop

El Girona tanca el seu camí en els vuitens amb tots els honors, fent patir el Vila-real

El conjunt de Francisco fa un pas endavant en la segona part i manté ben viu un partit que Yeremi havia encarrilat (19’)

GIRONA 0 VILA-REAL 1

GOLS:0-1 (19’) Yeremy Pino.ÀRBITRE:De Burgos Bengoechea, del col·legi basc.VAR:Figueroa Vázquez.Targetes grogues:a Nahuel Bustos (40’) i Franquesa (92’), del Girona; i a Manu Trigueros (17’), Coquelin (51’), Baena (73’) i Dani Raba (91’), del Vila-realTargetes vermelles:cap. LOCAL: Muric Yan Couto Ramalho Santi Bueno Arnau
Franquesa (71’)
Valery Ibra Kebé Gumbau
Stuani (82’) Yoel Bárcenas Nahuel Bustos
Samu Saiz (71’) Mamadou Sylla
RESTA DE CONVOCATS: Jonatan (p.), Bernardo, Cristóforo, Aday, Monchu i Pablo Moreno
VISITANT: Rulli Rubén Peña Pau Torres Funes Mori Estupiñan
Dani Raba (83’)
Capoue Coquelin Baena
Moi Gómez (83’) Manu Trigueros
Parejo (62’) Yeremy Pino
Pedraza (32’) Fer Niño
Alcácer (62’)
RESTA DE CONVOCATS: Asenjo (p.), Albiol, Bacca i Jorgensen

El Girona no haurà tocat sostre en la copa, però l’eliminació en els vuitens de final no taca de cap manera la participació en una competició que li ha fet molt més bé que mal. La imatge que va oferir ahir contra el Vila-real, un dels conjunts més potents de primera, n’és un bon exemple. Ni haver rebut un gol relativament aviat va ensorrar els blanc-i-vermells, que hi van posar empenta i ambició, van fer recular els de la Plana en la segona part i van mantenir ben viva l’eliminatòria fins a l’últim sospir.

L’onze de Francisco només tenia un jugador que va sortir d’inici contra l’Espanyol (Santi Bueno) i era agosarat. Amb Mamadou Sylla i Nahuel Bustos al davant, i amb Valery i Yoel Bárcenas a les bandes. Tampoc li va tremolar el pols a l’hora de mantenir el joveníssim Arnau Martínez al lateral esquerre. La missió era clara. Posar-se bé al darrere, intentar robar i sortir ràpidament cap a l’atac. El Vila-real, com era d’esperar, tenia la pilota i el control. La primera ocasió, però, va ser a l’àrea de Rulli. En un xut de falta de Yoel Bárcenas, el refús de Funes Mori es va convertir en un ciri enverinat que Trigueros va treure des de la línia de gol (17’). La rèplica del Vila-real va acabar en gol. El Girona va deixar rebre sol a la frontal Trigueros, que va tenir temps de controlar i fer un bon xut a l’arrel del pal. Yeremi Pino va tenir la sort de ser en el lloc oportú i només la va haver d’empènyer (19’). Ja hi havia VAR, però la incertesa va durar segons.

Amb el 0-1, l’escenari era molt bo per al conjunt d’Unai Emery, que va viure una fase de tranquil·litat i comoditat i va tenir alguna arribada per fer el segon, amb bones pujades de Rubén Peña que feien mal a Arnau, que no rebia ajudes del davant –fins que Francisco va situar-hi Valery en comptes de Bárcenas– i prou feina tenia amb l’extrem. El Girona tenia problemes quan havia de fer circular la pilota des del darrere. Però com a mínim era capaç de trepitjar àrea i mantenir el partit viu i obert. Se li hauria pogut complicar força més quan Figueroa Vázquez, des del VAR, va fer revisar una trepitjada de Nahuel, però De Burgos Bengoetxea va considerar que no, que n’hi havia prou amb una groga. Abans del descans, Yoel Bárcenas en va fer una de freda i una de calenta a l’àrea rival.

Valent cap endavant

El Girona va començar la segona part molt amunt, com si volgués espantar el conjunt de la Plana. I ho va fer. Només li va faltar un punt d’encert per equilibrar l’eliminatòria. Mamadou Sylla va estar a punt de marcar el gol del mes, però la rematada espectacular de xilena va trobar una bona resposta de Rulli. De seguida, Nahuel Bustos va marcar, però en fora de joc. I Valery també va arribar a l’àrea.

Unai Emery no les tenia totes i va fer entrar Parejo i Alcácer. El Vila-real va estar a punt de trencar-ho tot, però la rematada de cap a pler de Coquelin va sortir fregant el pal (67’). Amb el partit ben obert, Francisco va posar en escena Samu Saiz, més preparat que Nahuel per interpretar i aprofitar els espais. El Girona va entrar a l’últim quart d’hora amb valentia, sense complexos. I el tècnic andalús va fer entrar Cristhian Stuani (en un canvi ofensiu per Gumbau) per inquietar encara més el conjunt visitant. El Vila-real va ser incapaç de posar-hi pausa i control –tampoc va saber aprofitar els espais per arribar sovint davant Muric–, i el guió va mantenir la incertesa fins al final. Amb participació activa de Samu Saiz en l’origen, el Girona va tenir diverses arribades i va posar unes quantes pilotes a l’àrea rival, però li va faltar precisió en l’última passada, en la darrera decisió. Ja en l’afegit, Bueno es queixar d’un cop a la cara a l’àrea visitant, però ni l’àrbitre ni el VAR hi van veure res. La voluntat blanc-i-vermella no es va traduir en premi. La derrota, però, no debilita de cap manera el conjunt de Francisco. Més aviat al contrari.

LA PRIMERA PART

El Vila-real assumeix el control, marca aviat i té una fase de comoditat

S’HO CREUEN

Una xilena de Sylla (57’) destaca en una sortida forta després del descans

FINS AL FINAL

Tot i que no crea gaires ocasions, el Girona acaba a l’àrea del conjunt d’Unai Emery

MINUT A MINUT

11’ Nahuel Bustos rep a tres quarts de camp i prova el xut però atura Rulli sense problemes.
19’ Manu Trigueros estavella un xut al pal des de la frontal però Yeremy aprofita el rebot per marcar a plaer el 0-1.
22’ Fer Niño remata de cap dins de l’àrea petita però va al cos de Muric, que bloca l’esfèrica. 27’ Rubén Peña arriba a línia de fons i la posa per Trigueros, que remata massa alt. 31’ Primer Ibra Kebé i després Mamadou busquen porteria, però topen amb Pau Torres.
41’ Centrada de Yoel Bárcenas que s’enverina i Rulli acaba refusant amb dificultats. 51’ Jugada col·lectiva del Vila-real que finalitza Pedraza amb un xut molt desviat.
57’ Xilena espectacular dins de l’àrea de Mamadou Sylla que desvia a córner amb la punta dels dits Rulli.
58’ Centrada de Yan Couto que no toca ningú i per molt poc no troba porteria. 60’ Nahuel Bustos marca de cap després d’una bona jugada però l’àrbitre l’anul·la. Fora de joc.
68’ Coquelin remata tirant-se en planxa tot sol a la frontal de la petita, amb Muric del tot venut, però no troba porteria per molt poc. 81’ Xut de Coquelin que toca en Estupiñan i al contraatac gairebé marca Valery. 85’ Franquesa rep de Samu Saiz i xuta ràpid, però li surt per sobre el travesser.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)