Espanyol

Dimata i el full en blanc

Espanyol. Les estretors han empès l’entitat a contractar el jove talent belga amb el risc de com li respondrà el genoll. El davanter arriba amb fam de retornar a la seva millor versió

Landry Dimata (Mbuji-Mayi, Congo, 1-9-1997) va ser presentat ahir com a nou jugador de l’Espanyol. És l’únic fitxatge del club blanc-i-blau en aquest mercat d’hivern i els dubtes se circumscriuen a com evolucionarà el seu genoll després de 18 mesos allunyat del terreny de joc. És un fitxatge de risc però no exempt d’oportunitats. Abans de la lesió el jugador va fer dues bones temporades a la primera divisió belga, amb l’Oostende, on va fer 11 gols, i amb l’Anderlecht, on en va fer 15. Bones xifres per a un futbolista que era un dels grans talents de futur del futbol belga fins que va arribar la lesió. Des d’aquell moment, Dimata busca minuts per tornar a ser aquell futbolista explosiu i resolutiu. L’Espanyol és una finestra d’oportunitat per al futbolista, que veu com pot evolucionar en una nova lliga i recuperar el temps perdut. El cicle vital li ha fet veure la part fosca del futbol a una edat en què molts futbolistes busquen evolucionar i ampliar els seus horitzons. Ell s’ha frenat però ho veu com una estació més en el camí. “No he vingut a l’Espanyol per recuperar res. Veig aquest pas com un llibre. Vinc a escriure un altre capítol”, va dir el futbolista en la seva presentació. Ara té una pàgina en blanc que espera omplir de colors i escriure la seva pròpia història. L’última transacció de l’Anderlecht a l’Espanyol va ser profitosa, amb Nicolás Pareja.

El central no té res a veure amb el davanter, però tots dos arribaven amb fam i ganes. Dimata té clar que el seu periple a l’Espanyol no serà de quatre mesos. De moment, això és el que figura en el seu contracte. Si l’Espanyol aconsegueix l’ascens, la compra serà obligatòria i en cas de no fer-ho el club té la possibilitat de lligar-lo. “És un honor i un orgull ser aquí. Per a mi és un somni jugar a l’Espanyol i la lliga espanyola. Era una cosa que volia des de fa temps. Sé el que vol l’equip, tornar a primera, i és el lloc on es mereix estar. Donaré tot el que tinc, gols i treball, per aconseguir-ho.” Tota una declaració d’intencions, com també la seva adaptació amb els nous companys. “He tingut la sort de parlar amb la llegenda del Camerun, N’Kono, i també amb Sergi Darder. Però em vull obrir als altres, no quedar-me amb els francòfons, per aprendre l’idioma al més aviat possible.” En aquest sentit, el futbolista té clar el seu paper dins de l’equip. “Soc una persona a qui li agrada molt jugar a futbol i tothom coneix el futbol espanyol. L’Espanyol és un equip dominant i els puc aportar la meva velocitat i gols.”

Sap que l’Espanyol és un punt de partida per al seu creixement i per aconseguir reptes individuals i col·lectius. Ara arriba el més important: jugar i aconseguir l’objectiu, que és “pujar a primera”, diu Rufete.

L’objectiu és tornar a primera, on es mereix el club. Per fer-ho, ho donaré tot: gols i treball
‘Nany’ Dimata
Nou davanter de l’Espanyol
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)