Espanyol

Diego López: “Hem de mostrar l’ambició al camp”

Alerta. “Tenim un partit crucial davant el Lugo i les paraules ja sobren”, diu el porter que considera “normal” l’exigència del club amb l’ascens. “Tots tenim necessitats i ens juguem una cosa molt important de les nostres carreres”

Diego López ha fet aquest matí una roda de premsa. El porter, un dels capitans de l’equip, ha repassat l’actual moment de l’equip blanc-i-blau. Un conjunt que passa per una crisi de resultats després de sumar tres punts dels últims dotze i veure compromesa la seva posició d’ascens directe després de moltes jornades ostentant el lideratge. El gallec ja es va mostrar crític després del partit del Rayo, on l’Espanyol va deixar escapar una victòria que tenia a la mà amb un 2-0 al descans. “Els resultats són els que importen en el futbol més enllà de les bones sensacions. És difícil trobar un argument per a l’afició més enllà de guanyar tots els partits. La categoria és complicada, aconseguirem l’ascens, però, al llarg de la temporada, hi ha moments difícils. No pujarem al març”, ha dit. “S’han comès errors i ens hem d’exigir molt més perquè no s’escapin punts com davant el Girona o el Rayo. Tenim un partit crucial el dilluns i les paraules ja sobren. Hem de mostrar la nostra ambició al camp”.

La situació de nervis després dels últims resultats és patent dins del club i el mateix director esportiu, Francisco Joaquín Pérez Rufete, va llançar un missatge als jugadors aquesta mateixa setmana per corregir el rumb. “És normal que se’ns exigeixi. Sabíem que un moment de dificultat tindríem. De nosaltres depèn tirar endavant i ser forts mentalment. Hem d’aconseguir l’objectiu a llarg termini. Són molts punts que hem d’aconseguir per l’ascens que queden per endavant fins a arribar a les 42 jornades. Estem mentalitzats, més enllà de l’exigència del club, tots tenim necessitats i és una cosa molt important en les nostres carreres”, ha dit el gallec que no està preocupat pel calendari.”No em preocupa, nosaltres, independentment del rival, hem de treure la nostra millor versió i la confiança que hem de tenir per guanyar punts i partits”.

El porter tampoc ha evitat parlar de la seva situació personal. “El més exigent soc jo. El més crític soc jo amb mi mateix. No agraden les crítiques a ningú, però el que faré és treballar al màxim” i també s’ha referit al nou fitxatge: Nany Dimata. “Ha entrenat avui amb nosaltres. Intentarem ajudar-lo perquè tingui l’adaptació més fàcil possible per integrar-lo a un nou futbol”.

D’altra banda, el partit de dilluns tindrà un sabor especial pel porter. Jugarà per primera vegada a l’Anxo Carro contra el Lugo, el club on es va formar abans de marxar, amb 18 anys, cap al Madrid. “Sempre havia tingut ganes de jugar a l’Anxo Carro perquè és la meva ciutat. Ja vaig sentir una cosa especial en el partit d’anada aquí. Serà un partit bonic i la llàstima és que no podran estar la meva família i amics per gaudir del partit”. Diego López coneix bé l’equip de la seva terra i ha fet un retrat de les seves fortaleses. “És un rival molt incòmode, intens i molt perillós en les transicions i a pilota aturada. Ja ho vam veure al nostre estadi on vam guanyar, però ens ho van posar difícils. A casa no han perdut amb el nou entrenador. És un equip que competeix tots els partits al màxim”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)