Espanyol

Febrer, el mes per recuperar el temps perdut

Crisi. Un gener fatídic compromet la seva situació de privilegi i afronta aquest mes amb l’obligació d’esmena

Cada derrota és un punyal per a l’Espanyol. L’equip blanc-i-blau ha deixat enrere l’eufòria continguda de guanyar en l’últim partit, abans de Nadal, l’Almeria i comandar la classificació. Els bioritmes de l’equip han fet un gir copernicà amb l’inici del nou any. Dels quatre partits de lliga disputats, només un triomf, contra el Castelló (2-0) i tres desfetes: Las Palmas (1-0), Girona (1-0) i Rayo (2-3). Les derrotes han deixat una sensació de calfred i nervis que recorre tota l’espina dorsal del club. L’ascens és inexcusable i molts directius s’hi juguen el futur a l’entitat. Saben que el president Chen Yansheng no acceptarà un fracàs i no li tremolarà el pols si no s’aconsegueix l’objectiu de retornar a l’elit de manera directa. La preocupació és patent, començant pel director esportiu, Francisco Joaquín Pérez Rufete, que va instar els futbolistes a no repetir un partit com el del Rayo. Una manera de perdre que ha despullat l’ànima de l’equip i ha fet reviure vells fantasmes en forma de fragilitat mental. L’equip del passat, aquell que va baixar a segona divisió, va tornar a treure el cap en la segona part contra dels madrilenys. “No podem tornar a fer un partit com aquest ni d’aquí a un dia ni d’aquí a un any”, advertia Rufete. Un missatge clar cap a l’equip, però també de cara a la parròquia perquè vegi que vol l’equip endollat.

L’aspecte més preocupant de les evolucions de l’Espanyol al llarg d’aquest passat gener és com s’ha esfondrat l’equip en una crisi de resultats que pot comprometre la seva situació de privilegi a la taula. I és que les tres derrotes en aquests quatre últims partits són les mateixes que va encaixar l’equip en les dinou jornades anteriors. Només són estadístiques, sí, però deixen patent que els deixebles de Vicente Moreno estan davant d’un mur que han de superar. La segona és com una marató, no de 42 quilòmetres sinó de 42 jornades. Els maratonians coneixen aquell moment en què s’han d’enfrontar a l’anomenat mur per arribar a la línia de meta. Un instant en què més que la preparació física es posa a prova la resistència mental del corredor. L’Espanyol està en aquest moment en què sap que ha de treure resultats en forma de victòria per no perdre pistonada respecte a la zona alta. L’Almeria i Mallorca s’han configurat com dos adversaris ferotges i l’Espanyol ha de refer-se d’aquesta mala ratxa per no alimentar les seves pors i elevar els seus dimonis. La segona es fa molt llarga, segurament massa, i els blanc-i-blaus estan tastant el verí d’una competició eterna i que fa pujada per la competitivitat de tots els equips. És el moment dels fets.

ESTADÍSTICA

Ha perdut tres partits al gener, els mateixos que en les 19 jornades anteriors de lliga

PREOCUPACIÓ

L’ascens és inexcusable i molts directius s’hi juguen el futur a l’entitat

Un calendari exigent amb tres partits a domicili

L’Espanyol haurà de jugar quatre partits de lliga al llarg d’aquest febrer, dels quals tres seran a domicili. La primera prova serà dilluns, quan visitarà el Lugo a l’Anxo Carro. El conjunt gallec està invicte des que Nafti es va fer càrrec de l’equip. Un conjunt dur i competitiu contra el qual els blanc-i-blaus hauran de superar les seves pors. “És un partit crucial”, assegurava ahir Diego López, potser conscient que en el duel següent toca visitar l’estadi del Mallorca, en un duel vital per guanyar la diferència de gols contra un rival directe. Serà el 14 de febrer, el dia dels enamorats i també de les eleccions. Caldrà veure si els periquitos l’encerten amb el regal i en la votació.

El 20 de febrer jugarà l’únic partit a casa d’aquest mes, contra un Sabadell que no tindrà res a veure amb el del partit d’anada a la Nova Creu Alta. Els arlequinats són ara un equip molt més resistent i ordenat. El periple d’aquest mes de recuperació de punts s’ha de culminar amb una visita a El Molinón. Un duel amb l’al·licient de veure David Gallego a la banqueta dels asturians, que ja van competir molt bé al RCDE Stadium.

El calendari no és gens fàcil i el marge d’error de l’Espanyol és escàs, amb dos duels contra rivals directes, un duel català amb el Sabadell i el tret inicial, que ho marcarà tot, contra un Lugo, quan caldrà vèncer els dubtes i superar les pors.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)