Espanyol

L’illa de la redempció

Espanyol. Cop d’autoritat dels blanc-i-blaus amb un triomf necessari i urgent que comprimeix la part alta. Javi Puado i Dimata, els golejadors

Mallorca 1 Espanyol 2

MALLORCA:Reina; Fran Gámez (Mollejo, 76’), Valjent, Raíllo, Brian Oliván; Ruiz de Galarreta (Febas, 76’), Salva Sevilla (Murilo, 80’); Amath Ndiaye, Dani Rodríguez, Antonio Sánchez; Abdón Prats (Álvaro, 72’).ESPANYOL:Diego López; Miguelón (Óscar Gil, 76’), David López, Cabrera, Pedrosa; Embarba, Keidi Bare (Fran Mérida, 62’), Darder (Melendo, 86’), Puado; Melamed (Dimata, 62’), Raúl de Tomás (Pol Lozano, 76’).GOLS:0-1 (33’) Javi Puado; 1-1 (52’) Amath; 1-2 (73’) Dimata.ÀRBITRE:Arcediano Monescillo. T.G.: Ruiz de Galarreta (32’); Brian (79’).

L’Espanyol va donar un cop d’efecte sumant un triomf vital per a les aspiracions d’ascens. El temps dirà si aquest triomf serà decisiu però, de moment, suposa un electroxoc en la part alta de la taula, que es comprimeix. El Mallorca, l’Espanyol i l’Almeria només estan separats per dos punts i els andalusos tenen un partit pendent contra el Leganés, dimecres, i el cap de setmana jugaran contra els balears.

La victòria a Son Moix és vitamínica. Té l’efervescència d’apaivagar una crisi de resultats que començava a preocupar les altes esferes del club i el premi d’embutxacar-se el goal average a favor dels blanc-i-blaus. El partit no va ser cap meravella per part de l’Espanyol, però va competir més i millor que el seu adversari. Diego López va ser clau aturant dos xuts d’Amath. El gallec va ser un dels homes del duel amb aquestes dues intervencions que el reconcilien amb la professió. Ser porter és un esport de risc i O Pulpo coneix bé l’ofici per refer-se dels cops del destí. L’Espanyol es va mostrar com un alumne aplicat a les àrees i quan més el pressionava el seu rival va situar-se al davant en el marcador. Embarba va executar una falta lateral per fer una deliciosa assistència a Puado. El davanter es va elevar per damunt dels dos centrals del Mallorca i va enviar la pilota al fons de la xarxa. Sisè gol de Puado. Líder espiritual d’aquest Espanyol. El jove del planter està guanyant galons. En certa manera ha agafat el relleu d’Embarba. Lluminós en el primer tram del campionat, ha desdibuixat el seu rendiment després de Nadal. Tot i això, Vicente Moreno continua confiant en ell i la demostració és que lluny del seu millor nivell té la capacitat per assistir de manera majestuosa.

L’Espanyol tenia el partit on volia i Miguelón va acaronar el segon, però Reina ho va evitar. Amath va aconseguir l’empat, però els catalans van saber partir tot buscant el segon gol. RDT es va vestir d’extrem per assistir Dimata. El belga, atent, va veure com Ruiz de Galarreta i Valjent no aconseguien refusar la pilota i l’internacional no va fallar i va fer l’1-2 definitiu. Els minuts finals l’Espanyol va deixar morir el partit i va aconseguir un triomf gestat des del pragmatisme i la seguretat a les àrees. El Mallorca va concedir massa i va pagar cars els errors defensius. L’illa maleïda per a l’Espanyol s’ha convertit en l’illa de la redempció. Queda molta lliga però els deixebles de Vicente Moreno saben competir. Partits com els d’ahir són els que eleven el pols competitiu de la plantilla. El Mallorca transita pel camí invers, carregat de dubtes, abans de jugar contra l’Almeria.

Content pel triomf, però no hem fet res. Hem tingut l’encert que ens ha faltat en altres partits
Vicente Moreno
entrenador de l’espanyol
No ha estat un partit igualat. Hem sigut superiors, ells amb molt poc ens han fet dos gols
Luis García Plaza
entrenador del mallorca
És una victòria important, pels punts, però també pels dubtes que pogués tenir l’afició
Sergi Darder
MIGCAMPISTA DE L’ESPANYOL
Sabíem que era un partit molt important i aconseguir el triomf al camp del líder té molt bon sabor
Javi Puado
davanter de l’Espanyol
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)